Un băiat ucrainean de 11 ani, lăudat de Ministerul de Interne din Slovacia: A călătorit singur 1000 de kilometri

Un băiat ucrainean în vârstă de 11 ani a călătorit singur din sud-estul Ucrainei până la granița cu Slovacia, având asupra sa doar pașaportul, o pungă și un număr de telefon scris pe mână.

Mama sa a fost nevoită să rămână în Zaporojie, unde trupele rusești au atacat săptămâna trecută cea mai mare centrală nucleară din Europa. Voluntarii de la granița dintre Ucraina și Slovacia au reușit să contacteze rudele băiatului din Slovacia datorită numărului de telefon pe care cel mic îl avea scris cu pixul pe mână.

Citește și: Mila Kunis și Ashton Kutcher donează 3 milioane de dolari pentru Ucraina. Actrița s-a născut la Cernăuți


Ministerul de Interne din Slovacia l-a lăudat pe „micul erou” pentru „zâmbetul, curajul și hotărârea lui”, printr-o postare pe Facebook.


„Voluntarii au avut grijă de el, l-au dus la căldură și i-au oferit alimente și apă, pentru următoarea etapă a călătoriei lui”, au scris reprezentanții din Slovacia.

„Datorită numărului de telefon scris pe mână și a unei bucăți de hârtie din pașaport, a reușit să își contacteze rudele, care au venit să îl ia, iar toată povestea s-a terminat cu bine”, au mai scris slovacii.


Potrivit Daily Mail, care citează surse locale, mama băiatului a fost nevoită să rămână în Ucraina pentru a avea grijă de bunica băiatului, care nu se poate deplasa.

La câteva ore după ce rudele din Bratislava, capitala Slovaciei, l-au luat pe copil și acesta a ajuns la destinație, mama lui, Julia Pisecka, a explicat printr-un video postat de poliția slovacă pe Facebook că fiul său a călătorit spre graniță cu trenul.

„Sunt văduvă și am mai mulți copii. Vreau să le mulțumesc grănicerilor și voluntarilor slovaci pentru că au avut grijă de fiul meu și l-au ajutat să treacă granița.
Vă sunt recunoscătoare că i-ați salvat viața copilului meu. Lângă orașul meu se află o centrală nucleară în care rușii trag focuri de armă. Nu am putut să-mi părăsesc mama, care nu se poate mișca singură. Oameni cu inimă mare trăiesc în mica voastră țară”, a spus mama.

Potrivit informațiilor locale, și frații băiatului de 11 ani au ajuns în siguranță la rudele lor din Slovacia.

În postarea publicată de poliția slovacă, oamenii sunt îndemnați să le ajute pe mama și bunica băiatului, care nu pot părăsi Ucraina.

Săptămâna trecută, trupele ruse au atacat centrala nucleară din Zaporojie, care este cea mai mare centrală nucleară din Europa și care asigură 20% din necesarul de electricitate al Ucrainei.
În urma luptelor dintre invadatorii rușii și ucrainenii care apărau centrala, o clădire din apropierea centralei a luat foc, incident ce a ținut întreaga lume cu sufletul la gură. În prezent, centrala se află sub controlul soldaților ruși.

Foto: facebook/Ministerstvo vnútra SR

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
7 Martie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod