Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, rămâne alături de soțul său și de ucraineni: „Nu mă voi panica și nu voi plânge”

Soția lui Volodimir Zelenski a rămas în Ucraina și se află într-un adăpost secret, deși Președintele a declarat că nu doar el, ci și familia sa este o țintă principală pentru invadatori.

În timp ce invazia rusă devastează Ucraina, Președintele Volodimir Zelenski a devenit tot mai popular în rândul compatrioților săi și nu numai, refuzând să părăsească țara, în ciuda faptului că a fost numit „ținta principală” a Rusiei.

„Inamicul m-a numit pe mine ținta numărul 1, iar familia mea ținta numărul 2”, a declarat Zelenski. Acesta a refuzat oferta Statelor Unite de a fi evacuat din Kiev, capitala Ucrainei, spunând că „are nevoie de arme, nu de o cursă”.


Nu doar președintele rămâne pe poziții, ci și soția sa, Olena Zelenska.
Prima Doamnă se află în continuare în Ucraina, deși Președintele a refuzat, din motive evidente, să spună unde se ascunde familia sa din calea invaziei ruse.

„Nu mă voi panica și nu voi plânge. Voi fi calmă și încrezătoare. Copiii mei mă privesc. Voi fi alături de ei. Și alături de soțul meu. Și împreună cu voi”, a scris Prima Doamnă a Ucrainei într-o postare pe Instagram.

Zelenska, în vârstă de 44 de ani, s-a căsătorit în 2003 cu actualul președinte al Ucrainei. Cei doi s-au cunoscut la Universitatea Națională Kryvyi Rih, acolo unde ea a studiat arhitectura. Au împreună doi copii - o fiică pe nume Aleksandra, de 17 ani, și un fiu pe nume Kiril, de nouă ani.


Olena a fost și scenaristă pentru Kvartal 95 Studio, o companie de producție fondată de soțul său, care a fost actor de comedie înainte de a câștiga alegerile prezidențiale din 2019.

Zelenska nu a fost „prea încântată” atunci când a aflat de ambițiile politice ale soțului său, a dezvăluit ea într-un interviu pentru Vogue Ucraina în 2019.


„Nu sunt o persoană publică.
Dar noua realitate are propriile reguli și încerc să mă adaptez. Nu pot să spun că promovarea și comunicarea cu presa sunt stresante pentru mine. Dar prefer să rămân în spatele scenei. Soțul meu este întotdeauna în față, în timp ce eu mă simt mai confortabil în umbră. Nu sunt sufletul petrecerii, nu îmi place să spun glume. Nu stă în firea mea”, a declarat Zelenska în interviul pentru Vogue, citat de People.

De la începutul invaziei ruse asupra Ucrainei, mai mult de jumătate de milion de persoane, în special femei, copii și bătrâni, și-au părăsit locuințele și au căutat refugiu în țările vecine.
Sute de civili și-au pierdut viața și orașe întregi au fost distruse de bombardamente.  


La fel ca soțul său, Olena se străduiește să le ofere încredere și putere ucrainenilor prin intermediul mesajelor postate pe rețelele de socializare. Ea a distribuit zilele trecute o imagine cu un bebeluș născut într-un refugiu subteran.

„Acest copil s-a născut în adăpostul antiaerian din Kiev. Ar fi trebuit să se întâmple în alte condiții, sub un cer pașnic. Dar cel mai important lucru este că în ciuda războiului, au fost alături de ea medici și oameni care au ajutat-o. Va fi protejată”, a scris Prima Doamnă pe Instagram.

Foto: Hepta; Instagram/olenazelenska
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
1 Martie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod