7 lucruri care se ascund în spatele replicii „Așa sunt eu, nu pot să mă schimb!”

Unii oameni au drept motto această replică și nu par dispuși să renunțe la ea prea curând.
Deseori, cand cineva spune „asa sunt eu”, urmeaza si un convins „si nu ma pot schimba”. Refuzarea schimbarii poate ascunde in spatele ei foarte multe lucruri, insa in niciun caz incapacitatea, literalmente, de a produce o schimbare de atitudine sau de comportament.

Iata ce poate insemna in realitate replica „Asa sunt eu!”:

1. Sunt confortabil cu aceasta versiune a mea


Unii oameni se dezvolta intr-un anumit fel, inca din copilarie, iar felul in care sunt devine mult prea familiar pentru ca schimbarea sa mai aiba loc. Iar daca identitatea lor le aduce avantaje de anumite feluri, confortul va prima in fata dorintei de evolutie sau schimbare.

2. Imi e teama ca nu ma voi putea schimba


In spatele unei replici aparent curajoase si asumate se poate ascunde si foarte multa frica. Unii oameni „se lauda” ca asa sunt ei, caci le este teama sa incerce sa fie altcumva.
Chiar daca pana si ei si-ar dori acest lucru!

3. Nu stiu cine sunt daca renunt la aceasta versiune


Cand cresti intr-un anumit fel, intr-un anumit mediu, incurajat sa fii cineva anume, poate fi foarte dificil sa iti formezi un alt fel de fi si de a te comporta. Renuntarea la versiunea din prezent, versiune care iti este familiara, te poate lasa intr-o stare de confuzie enorma, nestiind daca poti fi altfel. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod