Camilla plânge pentru Ucraina: Soția Prințului Charles, cu lacrimi în ochi într-o vizită la Catedrala Ucraineană din Londra

Camilla, Ducesă de Cornwall, a vizitat Catedrala Catolică Ucraineană din Londra. Soția Prințului Charles le-a vorbit cu ochii în lacrimi reprezentanților comunității ucrainene din Marea Britanie.

Ea a donat o sumă „substanțială” din fondurile personale pentru a ajuta refugiații care au fugit din calea războiului din Ucraina, potrivit Daily Mail.

Citește și: 
Sean Penn și-a abandonat mașina și a traversat pe jos granița dintre Ucraina și Polonia


„Nimeni nu poate rămâne nemișcat în fața scenelor îngrozitoare cu ucraineni care își părăsesc casele, iar Ducesa și-a dorit să ajute așa cum poate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Camillei.


Ducesa a fost însoțită de Prințul Charles în vizita sa la Catedrala Ucraineană din Londra. Viitorul rege al Marii Britanii a vorbit despre „curajul extraordinar și rezistența” poporului ucrainean în fața „unei astfel de agresiuni teribile”.

La rândul său, Prințul Charles a făcut donații personale către două asociații pe care le patronează - Crucea Roșie Britanică și World Jewish Relief.

Vladimir Putin a fost acuzat de „genocid” după ce a declanșat un atac masiv cu bombe și rachete asupra orașelor din Ucraina.

Mii de civili și-au pierdut viața până în prezent, inclusiv copii, iar peste un milion de ucraineni s-au refugiat în țările vecine.


La întâlnirea cu reprezentanții comunității ucrainene din Londra, Prințul Charles a primit postere create de copii, inclusiv unul pe care scria „Opriți-l pe Putin”.

Acesta le-a spus membrilor congregației catolice că nu îi vine să creadă ce vede „în aceste zile și vremuri”, și a rostit cuvintele de încurajare pe care ucraineni le folosesc tot mai des în această perioadă tulbure - „Slava Ukraine!” (Glorie Ucrainei!).
Publicul a răspuns cu „Heroyam slava!” (Glorie eroilor!).

La rândul său, Ducesa de Cornwall a fost observată plângând în timp ce vorbea cu membrii comunității ucrainene, care sunt permanent îngrijorați de soarta rudelor și prietenilor aflați în țara natală.


Camilla a îmbrățișat-o de mai multe ori pe soția ambasadorului ucrainean, spunându-i „Ne rugăm pentru voi”.

Prințul William și Kate Middleton și-au arătat, de asemenea, susținerea pentru poporul ucrainean. Săptămâna trecută, Ducele și Ducesa de Cambridge au postat pe Twitter un mesaj de susținere pentru Ucraina și președintele Volodimir Zelenski.

„În octombrie 2020 am avut privilegiul de a-i întâlni pe Președintele Zelenski și Prima Doamnă și de a descoperi speranța și optimismul lor pentru viitorul Ucrainei.
Astăzi suntem alături de Președinte și toți oamenii din Ucraina în timp ce luptă cu mult curaj pentru acel viitor”, au scris William și Kate în postarea de pe Twitter, la câteva zile de la invazia Rusiei în Ucraina.


La rândul lor, Prințul Harry și Meghan Markle au condamnat războiul declanșat de trupele ruse în Ucraina. Ei au transmis un mesaj prin intermediul site-ului asociației lor caritabile, Archewell.

„Prințul Harry și Meghan, Duce și Ducesă de Sussex, și noi toți cei de la Archewell suntem alături de oamenii din Ucraina împotriva acestei încălcări a legii internaționale și umanitare și încurajăm comunitatea globală și liderii săi să facă același lucru”, se arată în declarația publicată pe site-ul organizației.

Foto: Hepta

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
3 Martie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod