Cât de des ar trebui să te piepteni, în funcție de tipul părului tău

Periajul executat incorect poate deteriora firul de păr și poate duce încurcarea lui sau la vârfuri despicate.

Se pare că există modalități corecte și modalități greșite de a-ți descurca podoaba capilară și totul se reduce la textura părului tău.

Poate te interesează și: Ce este tunsoarea caligrafică, noua metodă care oferă volum părului și previne vârfurile despicate
 

Cât de des ar trebui să te piepteni, în funcție de tipul părului tău


Ai părul creț sau ondulat


Dacă ai părul creț sau ondulat, știi că descâlcirea acelor noduri formate nu este deloc distractivă. Din fericire, nu trebuie să o faci de mai multe ori pe zi sau chiar în fiecare zi.


Dacă ai fost binecuvântată cu părul ondulat natural, trebuie doar să treci peria prin el la fiecare câteva zile, iar dacă ai părul foarte creț, îl poți pieptăna chiar o dată pe săptămână pentru a evita deteriorarea lui.

Ai părul lung sau uscat


Părul lung arată cu siguranță superb și poate întoarce toate privirile, dar să ai grijă de el e un job cu normă întreagă. În afară de șampoane, măști de păr și balsamuri, vei avea nevoie de un piepene, o perie de coafat și o perie de descurcare.

Dacă părul tău este lung sau excesiv de uscat, se recomandă să-l periezi de 3 ori pe zi pentru a preveni încurcarea și pentru a stimula producția de ulei natural care ajută firele să se mențină hrănite.


Părul tău este deteriorat sau subțire


Dacă părul tău este subțire și predispus la rupere, înseamnă că vei avea nevoie de o abordare mai blândă a periajului. Descurcarea prea viguroasă a părului subțire poate deteriora stratul protector al cuticulei părului, ceea ce îl va face mai vulnerabil la deteriorare.

Pentru a preveni ruperea, începe să îți peipteni ușor părul de la vârfuri și să te îndrepți apoi spre rădăcini, pentru a preveni nodurile și încurcarea lui.

Tocmai ai ieșit de la duș


Deși poate părea tentant să treci rapid un pieptele prin părul umed pentru a-l ajuta să se usuce mai repede, acest lucru îți va deterioda firele de păr. Părul este cel mai fragil atunci când este umed, iar periajul executat cu atenție este esențial dacă vrei ca podoaba ta capilară să fie strălucitoare și sănătoasă.


Folosește un pieptene cu dinți largi sau rari pentru a-ți descurca părul ud și nu-l forța niciodată pentru a evita ruperea și deterirarea lui.

Ce se întâmplă dacă te piepteni prea mult?


Periajul părului are multe beneficii impresionante dacă îl execuți în mod corect și e greu de crezut că se poate întâmpla ceva rău dacă îl piepteni prea mult. Dar, pieptănându-l prea des, poate cauza ruperea șideteriorarea părului, ceea ce, la rândul său, poate duce la căderea lui.

Când vine vorba de pieptănatul părului, este mai bine să nu exagerezi și să folosești mișcări blânde.

Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod