Ce este tunsoarea caligrafică, noua metodă care oferă volum părului și previne vârfurile despicate

Această nouă tehnică de tundere devine tot mai populară și nu necesită foarfecă. Este realizată cu o lamă specială, care taie perfect firele de păr și nu le deteriorează
Dacă ai părul fin, atunci știi cât este de dificil să obții acel volum impresionant. Uneori poate ai impresia că indiferent ce produs pentru volum ai încerca, fie că este spray de texturare, gel sau spumă, părul tău tot va fi lipsit de volum până la finalul zilei. În astfel de cazuri, ar trebui să schimbi tunsoarea, nu produsele. Poate că sună exagerat, dar există tunsori și tehnici speciale care oferă acel volum perfect.

Tunsoarea caligrafică, o tehnică specială pentru tunderea părului, îți poate oferi volumul la care visezi.

Inventată în urmă cu peste 20 de ani de hairstilistul german Frank Brorman, tunsoarea caligrafică a devenit recent tot mai populară.


Este recunoscută pentru faptul că oferă volum părului indiferent de textura sau tipul acestuia, dar ceea ce face această metodă interesantă este faptul că nu se folosește o foarfecă obișnuită.
Stilistul folosește un „stilou caligrafic”, care este o unealtă lungă din metal, cu mâner subțire și o lamă foarte ascuțită în capăt, care taie firele de păr la un unghi precis și oferă mai mult volum și textură.

Ce este tunsoarea caligrafică?


„O tunsoare caligrafică este o nouă modalitate de tundere folosind o unealtă specializată numită stilou de tăiere, care taie firele de păr la un unghi de 21 de grade”, declară pentru InStyle hairstilistul celebrităților Nick Stenson. „Tunsoarea este concepută pentru a oferi volum și textură părului fin”, spune specialistul.

Tăierea părului la acest unghi precis ajută la tăierea tuturor vârfurilor șuvițelor pe diagonlă.
„Această tehnică maximizează suprafața tăiată a fiecărui fir, ceea ce permite părului să absoarbă mai multe substanțe hidratante din produse și să fie mai sănătos”, adaugă hairstilistul.

Atunci când este folosit stiloul special pentru tăierea părului, hairstilistul face mișcări scurte, în sus și jos, ca și cum ar scrie, de unde este inspirată și denumirea acestei tehnici.



Pentru că este o tehnică specială de tundere, hairstiliștii care practică această metodă trebuie să urmeze cursuri de specializare de la cei care cunosc foarte binele tainele acestei metode.
Există trei tipuri de certificate pe care un specialist le poate obține - negru, argintiu și auriu. Când un hairstilist primește cel mai înalt certificat înseamnă că a realizat peste 100 de tunsori caligrafice.

Care sunt beneficiile tunsorii caligrafice?


Cele mai importante beneficii ale acestui tip de tunsoare sunt volumul, textura și fluiditatea pe care le oferă părului, indiferent de lungime. Prin tăierea părului cu o lamă, vârfurile vor fi mult mai netede, se vor așeza mai bine și părul va fi mai ușor de coafat. „Poate oferi cu 300% mai mult volum părului”, declară pentru InStyle hairstilistul Jamie Wiley.

De asemenea, zona în care firele sunt tăiate este mult mai netedă, ceea ce previne degradarea și apariția vârfurilor despicate.
Părul rămâne mai sănătos pentru mai mult timp.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod