Ce este alcoolul stearilic și de ce nu trebuie să eviți produsele cosmetice care îl conțin

14 Octombrie 2021
Alcoolul stearilic este un ingredient comun în produsele cosmetice și nu are efecte negative asupra pielii.
Spre deosebire de retinoizi sau alfa hidroxi acizi, alcoolul nu se numara printre ingredientele cu o reputatie buna din produsele cosmetice. Cu toate acestea, alcoolul este des intalnit in cele mai multe produse pentru ingrijirea pielii. Adevarul este ca exista foarte multe tipuri de alcool si daca unele sunt nocive pentru piele, altele au efecte pozitive sau neutre.

Unele tipuri de alcool usuca pielea si elimina uleiurile naturale hidratante, de aceea ar trebui evitate. Aceste tipuri de alcool sunt cele care au dat reputatia negativa a alcoolului in domeniul ingrijirii pielii.


Dar exista si tipuri de alcool care au efecte benefice. Printre ele se numara si alcoolul stearilic, care joaca un rol important in formulele multor cosmetice si are efect benefic si pentru piele.

Ce este alcoolul stearilic?

Alcoolul stearilic este un ingredient derivat din plante, care se gaseste pe scara larga in natura, in plante, insecte si chiar si in corpul uman. Este un tip de alcool gras, care difera de tipurile de alcool volatil, precum alcool denat sau izopropilic.

Beneficiile alcoolului stearilic

„Pentru ca este un alcool gras, alcoolul stearilic nu usuca pielea, nu o irita si este in general benefic atunci cand este folosit cu regularitate”, declara pentru byrdie.com medicul dermatolog Ted Lain.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod