Giorgio Armani și-a prezentat noua colecție în liniște, ca semn de respect pentru Ucraina: „Ceva tulburător se petrece în jurul nostru”

Creatorul de modă Giorgio Armani își arată susținerea pentru Ucraina. Designerul italian a ales ca prezentarea sa din cadrul Săptămânii Modei de la Milano să se desfășoare fără muzică pe fundal. 

Armani, în vârstă de 87 de ani, a dorit să își arate solidaritatea cu poporul ucrainean după ce săptămâna trecută Rusia a invadat Ucraina, declanșând un război ce a provocat deja sute de victime în rândul civililor. 

Citește și: 
Anastasiia Lenna, fostă Miss Ucraina, își apără țara cu arma în mână: „Toți cei care trec granița cu intenția de a invada vor fi uciși!”


Modelele care au prezentat noua colecție Armani au defilat pe podium în liniște, fără muzică pe fundal. Show-urile de modă includ adesea muzică și sunt transformate de obicei în adevărate spectacole, în special în ultimii ani.

„Am luat decizia de a nu folosi niciun fel de muzică ca un semn de respect pentru oamenii implicați în tragedia care se desfășoară în Ucraina”, a spus Armani într-o declarație care a fost inclusă într-un video postat pe Instagram, ce prezenta imagini din timpul show-ului de modă.

În clipul publicat, modelele defilează pe podium purtând piese din colecția Armani pentru toamnă-iarnă 2022/2023.
În video putea fi auzit numai sunetul aplauzelor venite din partea publicului.

„Cel mai bun lucru pe care îl puteam face este acela de a transmite că nu vrem să celebrăm, pentru că ceva foarte tulburător se petrece în jurul nostru”, a declarat creatorul de modă după prezentare, potrivit CNN.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, iar numeroase persoane și-au pierdut viața până în prezent. Sute de civili au fost uciși de bombardamentele armatei ruse, iar mii de persoane, în special femei, copii și bătrâni, au părăsit Ucraina și s-au refugiat în țările vecine, inclusiv în România.


Mai mult de jumătate de milion de persoane și-au părăsit locuințele pentru a scăpa din calea războiului, potrivit ONU, citat de BBC.

Michelle Bachelet, șeful ONU pentru drepturile omului, a declarat că milioane de civili au fost forțați să se ascundă în subsoluri și la metrou pentru a scăpa de explozii.

Numeroase vedete au condamnat invazia Rusiei asupra statului vecin și și-au declarat susținerea pentru Ucraina și poporul ucrainean.
Lady Gaga, Madonna, Arnold Schwarzenegger, Angelina Jolie, Milla Jovovich și multe alte staruri și-au exprimat indignarea față de atacul asupra Ucrainei.

„Gândurile mele sunt alături de poporul ucrainean. Mi s-a cerut să dau câteva interviuri, dar cred că știrile trebuie să se concentreze în continuare asupra a ceea ce se întâmplă acolo - asupra tragediei care ne-a frânt inimile și asupra curajului poporului ucrainean, care ne-a inspirat pe toți. Știu ce înseamnă să crești după un război, într-o țară ocupată, și știu că în război și după război, nimeni nu câștigă. Toată lumea suferă. Războiul îi distruge pe învingători, împreună cu cei învinși.
Am prieteni și fani în Ucraina și am prieteni și fani în Rusia. Ce pot spune este că niciunul dintre ei nu își dorește asta. Sper că rațiunea va câștiga și se va pune capăt acestui război inutil înainte ca mult mai multe vieți să fie distruse”, a scris Arnold Schwarzenegger într-o postare pe Instagram.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
28 Februarie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod