Facebook și Twitter știu tot. Chiar și cei care n-au cont sunt urmăriți: „Nu te poți ascunde“

Un nou studiu a descoperit că rețelele de socializare pot obține o cantitate șocantă de date despre utilizatori și chiar și despre cei care nu au conturi pe aceste platforme.

Rețelele de socializare, precum Facebook și Twitter, pot fi utilizate pentru a culege informaţii despre preferinţele utilizatorilor, chiar şi a celor care au părăsit aceste reţele. Pentru asta, e de ajuns monitorizarea activităţii a numai opt dintre persoanele de contact ale acestora, avertizează de cercetătorii de la Universitatea din Vermont, Statele Unite.

"Tu singur nu îţi controlezi intimitatea pe platformele de socializare. Prietenii au şi ei un cuvânt de spus", a declarat matematicianul Jim Bagrow, cel care a condus studiul prezentat de publicația științifică Nature Human Behavior.

Bagrow şi echipa sa au utilizat modele statistice pentru a analiza informaţii colectate din peste 30 de milioane de mesaje publice de pe Twitter, publicate de aproape 14.000 de utilizatori.

Cercetătorii au descoperit că algoritmii de învăţare ai sistemelor informatice pot deduce cu o precizie de până la 64% ce cuvânt urmează să scrie un utilizator, pe baza informaţiilor publicate anterior, atât de acesta, dar şi de cei cu care a interacţionat cel mai des.

Nivelurile de acurateţe au scăzut până la 61%, atunci când algoritmii au primit texte publicate doar de prieteni, arată studiul citat.

"Nu te poţi ascunde pe o reţea de socializare", a concluzionat coautorul studiului, Lewis Mitchell.

De la preferinţele politice până la obiceiurile în materie de achiziţii şi serialele de televiziune preferate, informaţiile publicate online de prietenii şi persoanele de contact ale unei persoane pot fi utilizate pentru a deduce numeroase aspecte din viaţa acesteia, a subliniat Bagrow.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod