Facebook și Twitter știu tot. Chiar și cei care n-au cont sunt urmăriți: „Nu te poți ascunde“

Facebook și Twitter află date și despre cei care nu au cont pe aceste rețele, arată studiul publicat recent în SUA


"Informaţia este atât de puternic încorporată într-o reţea de socializare încât, în principiu, se poate face profilul unui individ pe baza legăturilor sociale disponibile chiar şi atunci când persoana respectivă renunţă complet la platformă"
, se mai arată în studiul menționat.

Deşi analiza s-a concentrat pe Twitter, aceleaşi informaţii ar putea fi colectate din mesajele publicate şi pe alte reţele de socializare, cum ar fi Facebook, a explicat Bagrow.

Rețeaua, care furnizează conţinutul şi publicitatea pe baza activităţii personale a utilizatorilor, a declarat că nu creează profiluri ale celor care nu sunt utilizatori ai platformei.

Atât Twitter, cât şi Facebook permit utilizatorilor să controleze şi să şteargă date şi informaţii referitoare la conturile lor, menţionează Reuters.

Dezvăluirea vine după ce giganţii din domeniul tehnologiei, precum Google, Facebook şi Twitter, au fost supuşi unor controale cu privire la modul în care colectează și gestionează informaţiile personale ale utilizatorilor în scopul țintirii acestora cu mesaje publicitare, relatează Daily Mail.

Anul trecut, Facebook, cea mai importantă reţea de socializare din lume, s-a confruntat cu un scandal uriaș după ce s-a descoperit că firma de consultanţă Cambridge Analytica din Regatul Unit a colectat date personale de la milioane de utilizatori din Statele Unite, fără acordul acestora, pentru a le folosi în campania electorală din 2016 a preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump.


Foto: Hepta

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod