Cea mai dură lege a avortului din SUA, aproape de adoptare: Violul și incestul nu sunt considerate excepții

Senatul statului Alabama a votat marţi o lege care interzice avortul în aproape toate formele sale, excepţie făcând dor situaţiile în care sarcina pune în pericol sănătatea mamei. Dacă proiectul v fi semnat de guvernatorul Kay Ivey, aceasta va fi cea mai severă lege din SUA.

Potrivit acestei legi, medicii riscă 10 ani de închisoare dacă încearcă să provoace un avort și chiar 99 de ani dacă duc la bun sfârșit un avort. Legea nu prevede pedeapsă pentru femeia care suferă o întrerupere de sarcină, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Legea se înscrie într-un efort inițiat de mai multe state americane de a determina Curtea Supremă a SUA să reanalizeze dreptul constituţional al femeii la avort. Ea a fost deja aprobată în Camera Reprezentanţilor din Alabama şi adoptarea sa va depinde de semnătura guvernatorului Kay Ivey care nu a comentat cu privire la decizia pe care o va lua, însă este cunoscută până acum ca o persoană care s-a opus cu fermitate avorturilor.

După ce a fost adoptată cu 25 la 6 voturi, legea ar intra în vigoare la şase luni după ce va fi semnată de guvernator.

Mai multe organizaţii americane au anunţat că vor contesta în justiţie noua lege.

"Tocmai aţi violat, voi înşivă, statul Alabama"
, a declarat Bobby Singleton, un membru democrat al Senatului, după respingerea de către senatori a unui amendament care prevedea excepţii de la interzicerea avortului. "Voi îi spuneţi fiicei mele: «tu nu contezi în statul Alabama. Bărbaţii pot să te violeze, iar tu vei avea acest bebeluş dacă rămâi însărcinată»", a adăugat el.

Legi care limitează dreptul la avort au fost introduse în acest an în 16 dintre cele 50 de state americane.
Patru dintre aceste legi interzic avortul din momentul în care pot fi detectate bătăile inimii la embrion.

Senatul din Alabama, dominat de reprezentanţi republicani au respins un amendament al democraţilor care ar fi permis avorturi pentru femeile şi fetele rămase însărcinate în urma violului sau al incestului.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod