Atunci au condamnat-o toți la moarte: Când Alexandra a înfruntat cu toată spaima și curajul ei un nemernic și un sistem defect

Oamenii sunt revoltați de modul în care se desfășoară ancheta în cazul fetelor dispărute din Caracal


Citești și te crucești. Și cel mai mult te înfuriezi când vezi cum Alexandra îi spune polițistului că a găsit o carte de vizită, dar nu știe dacă este a agresorului. "Aaa, nu știi nici asta! Bine, așteptați acum... așteptați acolo, va veni acum echipajul în două-trei minute, așteptați", i se răspunde. Și Alexandra a așteptat, dar degeaba.

E dureros să simți asta, dar transcriptul confirmă că nu a existat niciun dram de empatie, de înțelegere, în tonul angajaților statului care ar fi trebuit să salveze acest copil din infern.

Nimeni n-a fost în stare să-i vorbească frumos, nimeni n-a știut să o susțină și mai ales să o sfătuiască cum trebuie. Parcă ar fi sunat la niște dușmani!

La capătul ultimului apel, când fata cedează și începe să plângă, îl roagă cu disperare pe "omul legii" să stea cu ea. "Nu pot să stau în telefon domnișoară că avem și alte apeluri, rămâneți acolo că vine echipajul de poliție, negreșit va veni, da, două-trei minute, ce naiba?" - asta i s-a răspuns. Atâta lipsă de înțelegere, atâta lipsă de implicare și până la urmă prostie a înfruntat Alexandra când a cerut ajutor.
"Încercați să vă calmați, păi... da? Calmați-vă și va veni echipajul, e pe drum..." - atât a putut să-i spună polițistul Alexandrei înainte de a-i închide.

Nu-mi amintesc să fi citit vreodată ceva mai trist decât acest fragment oribil de viață consumat în România anului 2019. Nu doar faptul că nimeni n-a salvat-o pe Alexandra Măceșanu a șocat o țară întreagă, ci mai ales că salvarea ei ar fi fost posibilă dacă ar fi fost luată în serios. Iar acum aflăm că acest copil a avut de înfruntat, cu toată spaima și curajul său, nu doar un nemernic, ci mai mulți.


Ca și în alte cazuri, acest sistem defect a devenit complice la o serie de infracțiuni grave. E mare păcat de profesioniștii care încă rezistă în acest sistem putred, dar cangrena a avansat prea mult și a distrus aproape toți anticorpii. Poate că Alexandra încă mai trăiește, poate că, Doamne ferește, nu mai e printre noi. Dar felul în care au lucrat autoritățile în cazul ei este revoltător.

Nu numai Gheorghe Dincă și-a bătut joc de Alexandra; cei care ar fi trebuit s-o scape din mâinile lui au călcat-o și ei în picioare.
Nu doar Dincă a schingiuit-o pe Alexandra, ci și imbecilii din statul paralizat.


Toni Dumitru

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod