Raportul legiştilor: 18 victime au murit otrăvite în noaptea tragediei din Colectiv

Răniţii au îndurat nu doar arsurile foarte grave, ci şi efectele intoxicării cu acid cianhidric


În raport se menţionează că la toate aceste substanţe, efectele toxice se manifestă imediat, ca urmare a acţiunii directe.

Toate victimele au fost expuse în grad diferit la concentraţii ridicate de funingine, aerosoli şi gaze toxice generate în incendiu, între care monoxidul de carbon şi acidul cianhidric sunt dovedite ca prezenteraportul INML
Multe dintre aceste substanţe determină în corpul uman şi manifestări toxice la distanţă în timp faţă de expunerea iniţială, ceea ce face ca persoane care se află internate în spital să prezinte o patologie combinată postcombustională (arsuri) şi toxică.

Legiştii vor continua investigaţiile toxicologice pentru a vedea dacă respectivele substanţe se regăsesc în corpul persoanelor decedate, informează Mediafax.

În urma incendiului din 30 octombrie, izbucnit în clubul Colectiv din Bucureşti, au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană.
În zece zile de la tragedie au decedat alte 21 de persoane, numărul deceselor ajungând luni seară la 47, când a murit un rănit internat la Spitalul de Arşi.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre cei 71 de pacienţi internaţi în Bucureşti, 14 erau luni seară în stare critică şi şapte în stare gravă, iar 35 au fost transportaţi spre unităţi sanitare din străinătate, însă patru au decedat.
Bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache a murit duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum.
Alţi doi răniţi au decedat sâmbătă, după ce au ajuns în Olanda.


Foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod