Lecția crudă a fetei care a ales să se sinucidă pentru a nu lăsa cancerul s-o omoare

În ziua în care au devenit soţ şi soţie, Brittany şi Dan Diaz visau la o viaţă frumoasă împreună


Brittany a decis că e mai bine să moară înainte ca boala să o distrugă și să o reducă la stadiul de legumă. Țintuită la pat, roasă de boală și măcinată de suferință - ce rost ar mai fi avut viața ei? Trebuia să trăiască și să îndure dureri inimaginabile doar pentru că boala încă nu-i devorase tot trupul? Unii, nu puțini, cred că n-avea avea acest drept, ba, mai mult, l-a sfidat pe Dumnezeu. Dar mulți o susțin.

Controversa privind sinuciderea asistată nu e nouă, dar tinerețea și vitalitatea de care Brittany se bucura înainte de a se îmbolnăvi au împins dezbaterea spre generațiile mai tinere, care până acum stăteau în afara acestei teme, notează Associated Press.


Maynard a ales să coopteze casa de avocatură Compassion & Choices pentru ca povestea sa să le fie de ajutor și altor persoane care vor să-și pună capăt vieții așa cum doresc.

Înainte de a pleca dintre noi, asta a fost lecția pe care și-a dorit să le-o ofere tuturor celor care ajung acolo unde a fost și ea: acolo, la doi pași de moartea vine spre ea. Acolo ea și-a luat destinul pe cont propriu și a îndrăznit să alerge spre sfârșit.

I-am zis de la început, va fi o onoare pentru mine să te îngrijesc, orice ar trebui să facDebbie Ziegler
Tocmai asta nemulțumește anumite grupuri religioase, care se opun sinuciderii asistate.
"Suntem triști, pentru că această tânără femeie ne-a dat speranță, iar acum preocuparea noastră se îndreaptă către oamenii care suferă de boli terminale și care o pot privi ca pe un exemplu", a explicat Janet Morana, director executiv al grupului Priests for Life, într-un comunicat emis după vestea tristă a morții tinerei. "Moartea lui Brittany nu este o victorie a unei cauze politice. A fost o tragedie, grăbită de disperare și ajutată de cultura morții care ne-a invadat țara", a mai scris Morana.

Oregon s-a numărat printre primele state din SUA care au permis medicilor să prescrie medicamente letale pentru pacienții care suferă de boli aflate în stadiu terminal.
Pacientul trebuie însă să înghită singur, fără ajutor, pastilele. Este ilegal ca un doctor să i le administreze, notează AP.
Peste 750 de persoane din Oregon au uzat, din 31 decembrie 2013 și până acum, de dreptul de a-și pune capăt zilelor, iar media de vârstă a celor decedați este de 71 de ani. Doar șase persoane aveau mai puțin de 35 de ani, subliniază agenția citată.

Autoritățile din Oregon nu au dezvăluit câți bolnavi în fază terminală s-au mutat în acest stat pentru a muri. Pentru a primi doza letală, un pacient este obligat să-i dovedească medicului că locuiește legal în Oregon, iar printre documentele acceptate se numără un contract de închiriere, cartea de alegător sau permisul de conducere.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod