Lecția crudă a fetei care a ales să se sinucidă pentru a nu lăsa cancerul s-o omoare

Dosar Eva. Brittany Maynard a plecat din această lume după ce a luat o doză letală de pastile, lăsând în urmă un soț care o iubea atât de mult, încât i-a acceptat decizia.

În cele din urmă, totul s-a terminat așa cum și-a dorit ea. În patul ei, în casa ei, înconjurată de ai ei. S-a terminat când a vrut și cum a vrut ea, nu boala. Cancerul oricum nu mai putea fi învins, iar sfârșitul era implacabil: tot ce își dorea Brittany era să-și termine viața într-un mod demn.

Pe 1 noiembrie, așa cum a anunțat cu câteva săptămâni înainte, tânăra în vârstă de 29 de ani, care suferea de un cancer în fază terminală, și-a pus capăt zilelor, înghițind o doză letală de medicamente. Pe 19 noiembrie, ea ar fi împlinit 30 de ani.



Cred că la început membrii familiei mele își doreau un miracol. Își doreau să mă fac bine. Dar când am stat toți și am privit situația, nicio persoană care mă iubea nu-și dorea ca eu să mai sufărBrittany Maynard
Brittany Maynard e un caz special. Dacă n-ar fi anunțat că se va sinucide, lumea ar fi rămas doar cu o poveste foarte tristă. Dar acel mesaj, în care explica de ce vrea s-o facă, a transformat povestea ei emoționantă într-o dezbatere intensă asupra eutanasiei în Statele Unite. Tânăra, care suferea de o formă foarte agresivă de cancer la creier, şi-a anunţat intenţia într-o înregistrare video postată pe site-ul thebrittanyfund.org.
Imaginile au făcut înconjurul lumii, înregistrarea fiind vizionată pe YouTube de peste 10 milioane de ori.

La începutul anului, tânăra, care tocmai se căsătorise, a aflat că mai avea de trăit doar şase luni şi că agonia sa va fi foarte dureroasă. S-a mutat cu soțul său, Dan Diaz, din nordul Californiei în Portland, pentru a beneficia de efectele legii care permite sinuciderea asistată, întrucât Oregon este unul dintre cele cinci state americane care au legalizat dreptul de a muri în demnitate, alături de Montana, Vermont, statul Washington şi New Mexico.

Povestea tinerei a devenit cunoscută în toată lumea, iar la sfârșitul lunii octombrie ea a apărut pe coperta revistei americane People.
Deși anunța că e posibil ca ea să se sinucidă cu câteva zile înainte sau mai târziu decât termenul stabilit, pe 1 noiembrie ea a închis ochii pentru totdeauna. "A murit așa cum și-a dorit - liniștită, în dormitorul ei, în brațele celor dragi", a spus Sean Crowley, purtătorul de cuvânt al casei de avocatură Compassion & Choices.

Crowley a povestit că Maynard suferea de dureri tot mai intense și mai lungi de cap și de gât și avea simptome asemănătoare atacului cerebral: "Pe măsură ce aceste simptome se agravau, ea a decis să scurteze procesul care o ducea spre moarte, apelând la medicamentele pentru sinuciderea asistată, pe care le primise cu câteva luni înainte."

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod