Incendiul din Colectiv: Show-ul trupei Goodbye To Gravity, un dezastru infernal

Spectacolul special pe care rockerii îl promiteau s-a transformat într-o tragedie. Martorii au povestit şocaţi scenele de groază, iar serviciile de urgenţă au făcut cu greu faţă situaţiei.

Alex, Vlad şi ceilalţi băieţi îşi doreau să iasă ceva deosebit, ceva care să spargă toată tiparele. Aveau un album nou, munciseră mult pentru el şi îşi doreau să realizeze o lansare spectaculoasă, cum nu s-a mai făcut până acum, un spectacol cu lumini puternice pe scenă şi efecte pirotehnice. Astăzi, toată România a auzit de ei, dar nu este celebritatea la care visau.

Incendiul produs vineri seară în Clubul Colectiv din centrul Capitalei a provocat decesul a 30 de oameni, iar 146 de răniţi sunt internaţi în 12 spitale din Bucureşti.

Nicio pedeapsă nu îi poate întoarce acum pe cei care au plecat dintre noi. Dar avem nevoie să ştim adevărul şi să facem tot ce e nevoie pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple niciodatăDr. Ina Petrescu
De vineri, Goodbye To Gravity nu mai există.
Concertul lor din Clubul Colectiv s-a terminat cu un incendiu catastrofal, în care şi-au găsit sfârşitul 30 de oameni. Printre ei se numără şi chitaristul Mihai Alexandru, precum şi iubita lui Cătălina Ioniţă, cofondator al UrbanEye Film Festival din Bucureşti. De asemenea, Vlad Ţelea, un alt chitarist al trupei Goodbye to Gravity, şi-a pierdut viaţa. Absolvent de arhitectură, Vlad avea 37 de ani şi era tatăl unei fetiţe. Pe pagina lui de Facebook prietenii şi fanii trupei au lăsat sute de mesaje de condoleanţe.

Ceilalţi colegi ai lor - Andrei Găluţ (voce), Alex Pascu (bas) şi Bogdan Lavinius (tobe) - au fost răniţi şi sunt internaţi, potrivit informaţiilor oferite agenţiei Mediafax de casa de discuri Universal Music România, care s-a ocupat de lansarea albumului formaţiei. "Foarte multe surse, prieteni, asta mi-au spus, că ar fi murit unul dintre chitarişti, Vlad, şi ceilalţi patru sunt internaţi, la spital, cu arsuri şi sunt destul de grav", a spus Vlad Buşcă, de la Universal, sâmbătă, precizând că nu deţine informaţii exacte 100% la acel moment.

Andrei Găluţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, este în stare gravă la Spitalul Elias, cu arsuri şi intoxicaţie cu fum, fiind ventilat mecanic, după cum au declarat pentru Mediafax rudele acestuia.

De asemenea, Alexandru Pascu - membru al trupei Goodbye To Gravity şi fiul Anei Pascu, vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Scrimă - se află la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale dificile, prognosticul medicilor rămânând rezervat.

Goodbye to Gravity este una dintre cele mai cunoscute trupe româneşti ce abordează genul heavy metal, iar în seara tragediei îşi lansa al doilea album, numit „Mantras of War” - succesorul unui album omonim cu numele trupei lansat în 2012.
Albumul a fost lansat sub egida casei de discuri „Universal Music”. Printr-o coincidenţă macabră, prima melodie de pe albumul "Mantre de război", al trupei Goodbye to Gravity se numeşte "Ziua în care murim". Versurile rockerilor parcă au prevestit infernul dezlănţuit azi-noapte în Colectiv.

Pentru lansarea celui de-al doilea album, băieţii şi-a dorit un eveniment memorabil, cu lumini speciale şi efecte pirotehnice. La concertul de aseară intrarea a fost gratuită. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru ştirileprotv.ro, realizat de Teodora Maftei şi Cristian Matei, cu cîteva zile înainte de concert, membrii trupei anunţau un show de zile mari: "Spectatorii vor avea parte de un show în adevăratul sens al cuvântului, nu doar de un <<alt concert de club>>, aşa cum, din păcate, au fost obişnuiţi din partea trupelor româneşti.
Conceptul nostru este <<larger than life>>, vrem să transpunem publicul pentru o oră şi jumătate în altă lume, pentru asta ne vom folosi de decoruri special create pentru acest concert, de un lighting design deosebit, precum şi de efecte pirotehnice."


În acelaşi interviu, solistul trupei spunea: "Cântăm în România pentru că aici ne-am născut, dar nu ţinem neapărat să şi murim aici". Din păcate, nu a reuşit. Cuvintele lui acum capătă un sens macabru.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod