cancer

„Explozie“ de cancer în toată lumea: Extinderea bolii este alarmantă

Cancerul la sân este principala cauză de deces prin cancer la femei, înregistrată la nivel mondial


În America de Nord, în Europa de Nord şi Occidentală (mai ales în Danemarca şi Olanda), în China, Australia şi Noua Zeelandă se observă o incidenţă sporită de noi cazuri la femei, cu Ungaria în fruntea listei.

Cancerul la sân este principala cauză de deces prin cancer la femei, înregistrată la nivel mondial (627.000 decese).

Este urmat de cancerul colorectal în ţările dezvoltate şi de cancerul de col uterin în ţările în dezvoltare.

Ţinând cont de creşterea şi îmbătrânirea populaţiei, precum şi de dezvoltarea factorilor de risc precum fumatul, situaţia ar urma să se agraveze în următoarele decenii, reprezentând o provocare majoră la adresa sistemelor sanitare din ţările cu venituri mici şi medii, avertizează CIRC.

Prevenirea trebuie să ţină cont de impactul diferitelor tipuri de cancer în funcţie de sex, de regiune sau de ţară şi să fie ţintit în consecinţă, notează raportul. Pentru a răspunde provocărilor financiare care se profilează, raportul recomandă nu doar noi tratamente, ci şi dezvoltarea prevenţiei la scară largă.

Printre măsurile preconizate, raportul menţionează campanii de vaccinare împotriva hepatitei B şi a virusului Papilloma Uman (HPV), aflate la originea mai multorr tipuri de cancer, printre care şi cel de col uterin.

 

Foto: Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
14 Septembrie 2018
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod