Romania’s Next Big Vlogger, competiția lansată de Coca-Cola România, și-a ales câștigătorul

Cea mai tare provocare a primăverii – competiția Romania’s Next Big Vlogger - s-a încheiat cu alegerea marelui câștigător și cu un show de pus pe repeat. Dana Bacinschi, din echipa Mikey Hash, este următorul mare vlogger al României, anunțat marți seară, la Gala Next Big Vlogger. În competiția lansată în luna martie de Coca-Cola s-au înscris mii de tineri din toată țara. 14 dintre ei au intrat într-un bootcamp de 3 zile unde au fost instruiți de vloggeri cu experiență iar în finală au ajuns 7 concurenți. Next Big Vlogger este o inițiativă unică în România și prima competiție de o asemenea amploare pentru creatorii de conținut video din online.”La Coca-Cola, ne place să inovăm, să ne surprindem mereu consumatorii. Vloggerii sunt vocea noii generații, conectată la toate trendurile noi, o generație care se exprimă fresh, creativ și fără complexe. Îi sprijinim să aibă o voce cât mai puternică, să fie vizibili și să primească aprecierea pe care o merită. Ne bucură că am creat în jurul competiției Next Big Vlogger o comunitate energică și dornică de entertainment de calitate.”, a declarat Andreea Drăgan, Senior Brand Manager The Coca-Cola Company CEE. ”Coca-Cola a făcut un lucru extraordinar. Concursul acesta ne validează pe noi, vloggerii, ca entertaineri și ca repere pentru tinerii din România. Asta ne va responsabiliza și ne va ajuta să evoluăm, pe noi și pe întreaga comunitate online de la noi.”, a spus Mihai Holhoş sau Mikey Hash, cel care i-a fost mentor câștigătoarei Next Big Vlogger. Pe lângă un start spectaculos în ”cariera” de vlogger, Dana Bacinschi a câștigat un contract de vlogging cu Coca-Cola pentru un an, ocazia de a apărea pe dozele de Coca-Cola și echipamentul care să-i asigure clipuri demne de viralizare: o cameră video compactă și un trepied. „Next Big Vlogger a fost o super experiență, care ne-a oferit șanse unice tuturor celor care am participat: să fim antrenați de cei mai buni, să rezolvăm provocări care ne-au ajutat să devenim mai performanți, să ne facem prieteni care au aceeași pasiune. A fost o adevărată școală în domeniu, dar cu multă, multă distracție”, a spus câștigătoarea competiției. La Gala Next Big Vlogger, desfășurată marți seara, peste 200 de participanți – susținători de-ai concurenților, vedete și lideri de opinie din online-ul românesc - au urmărit finala competiției, s-au bucurat de muzica celor de la Carla’s Dreams și de un show plin de energie.

#Creativo, evenimentul care încurajează creativitatea fără margini

Românii creativi pasionați de modă și design sunt așteptați pe 27 și 28 Mai între orele 10:00 – 19:00 la The Ark Bucureșt, la #Creativo, cel mai mare eveniment din industria textilă. Cei care vor decide să participe la ediția de primăvară 2017 #Creativo vor avea ocazia de a lua parte la o mare varietate de conferințe și ateliere legate de fashion, de antreprenoriat și de industria textilă. Cei prezenți vor putea beneficia de reduceri substanțiale la numeroase produse dar și cursuri de formare profesională. La #Creativo vizitatorii vor avea șansa de a deveni pentru câteva ore designeri sau croitori, nu doar ca simpli spectatori, ci vor avea parte de o implicare reală în acest domeniu. Experții de la Atelierele ILBAH vor coordona aceste ateliere unde participanții își vor putea retușa propriile haine sau crea unele complet noi cu care vor pleca acasă. #Creativo a pregătit și o serie de conferințe în spirit antreprenorial, de unde vizitatorii evenimentului pot învăța despre posibilitățile de finanțare pentru micile afaceri în industria fashion, accesarea fondurilor europene, comunicare și relații publice în modă și multe altele. Brodat și Cusut nu vor lipsi de la această ediție #Creativo, și îi așteaptă pe vizitatori să testeze mașinile de cusut și brodat de la Brother, care pot fi de uz profesionist sau casnic. Lor li se vor alătura și alți furnizori importanți din industria textilă precum PRYM România.#Creativo susține oamenii creativi și pasionați și astfel cei care își doresc să facă o achiziție în acest domeniu sau să învețe mai multe vor avea parte de reduceri substanțiale la mașinile de brodat și de cusut, dar și la diverse cursuri de formare profesională. Mai mult, în cadrul evenimentului va fi organizată și o tombolă cu premii variate de la tipare de croitorie și mașini de surfilat și de cusut Brother la manechine și cursuri profesionale acreditate în domeniul fashion.#Creativo va avea loc la The Ark București pe 27-28 mai, între orele 10:00 – 19:00. Mai multe informații despre eveniment pot fi găsite pe site-ul oficial www.club-creativo.ro și pe pagina oficială Facebook.

Cursuri de vară de la Fundația Calea Victoriei

Cum ar fi să primești un cadou în fiecare zi? În perioada 24-31 mai, Fundația Calea Victoriei îți dăruiește zilnic 20% reducere la toate cursurile din luna iunie. Dacă dimineață te trezești gândindu-te cum să îți decorezi locuința, după prânz râvnești la un curs relaxant de artă, iar seara visezi cum poți deveni un leader de succes, e timpul să-ți urmezi pasiunea!Alege cursul care te aduce mai aproape de ceea ce îți place, indiferent că ai deja un hobby sau vrei să ai parte de o aventură culturală spontană. Tu alegi ce ușă vei deschide și în ce univers vei pătrunde: modă și stil, blogging, pictură și grafică, dezvoltare personală și wellbeing, istoria religiilor, actorie, design interior etc.Acestea sunt cursurile pe care le poți achiziționa în perioada 24-31 mai cu 20% reducere: Happy@Home– Cum să fii fericit în casa ta, din 8 Iunie: 120 lei, redus la 96 lei; Atelier de pictura si creativitate, din 9 Iunie: 280 lei, redus la 224 lei; Introducere in PR (Relaţii Publice), din 9 Iunie: 220 lei, redus la 176 lei; Cresterea increderii şi dezvoltarea charismei, din 12 iunie: 165 lei, redus la 132 lei; Povesti despre ingeri: Iudaism, Creştinism, Islam (12-14 iunie): 165 lei, redus la 132 lei; Femeile celebre ale Romaniei (13-14 Iunie) : 110 lei, redus la 88 lei; Atelier de mozaic (13-15 Iunie): 330 lei, redus la 264 lei; How to be a lady: Exerciţii de feminitate (13-15 iunie): 165 lei, redus la 132 lei; Atelier de leadership, din 15 iunie: 120 lei, redus la 96 lei; Atelier de sapun natural, în 17 iunie: 150 lei, redus la 120 lei; Atelier de blogging si scriere pentru online (19-22 iunie): 220 lei, redus la 176 lei; Civilizatia europeana prin 50 de capodopere (19-23 iunie): 275 lei, redus la 220 lei; Curs practic de Design interior (19-23 iunie): 330 lei, redus la 264 lei; Curs practic de machiaj (în 20-21 Iunie): 330 lei, redus la 264 lei; Palatele ştiute şi neştiute ale BUCUREŞTIULUI (26-28 iunie): 165 lei, redus la 132 lei; Şcoală de vară de actorie (26-30 iunie): 275 lei, redus la 220 lei; Atelier de grafica - Peniţă şi tuş (26, 27, 29 iunie) : 230 lei, redus la 184 lei; Curs de desen: creion, cărbune, pastel (27-30 iunie) : 250 lei, redus la 200 lei; Anime: Mitologie și Cultură japoneză (27-30 iunie): 220 lei, redus la 176 lei. Inscrieri și întrebări suplimentare la contact@victoriei.ro. *Oferta nu se cumulează cu alte promoții sau reduceri și este valabilă pentru cursurile achitate în perioada 24-31 mai 2017, în măsura locurilor disponibile.

Ana Morodan și Cristina Stănciulescu au creat un CERC

Cristina Stăciulescu și Ana Morodan, două femei dferite ca generație și abordare, au găsit un teren comun în care se se simt bine: conversația și socializarea de calitate.Este vorba despre un eveniment care se desfășoară pe parcursul a 6 seri în perioada 6-13 iunie în București, într-o locație pe care cele două o vor comunica doar celor ce se vor înscrie pe www.cerc.ly.”Intrăm într-o casă veche pe care noi o vom mobila și decora. Îi vom crea o atmosfera de salon, ca pe vremuri. Acolo, în fiecare din cele 6 seri, vor fi invitați oameni de cultură care vor iniția conversații, teme și subiecte a la legere… Invitații și înscrierile se fac la www.cerc.ly, o platformă care se va dezvolta în jurul acestui proiect, primul dintr-o serie lungă", au declarat cele două organizatoare.

Digital Divas by AVON a ajuns la cea de-a șasea ediție

Pe data de 17 mai a avut loc a șasea ediție Digital Divas by AVON, cel mai important eveniment dedicat online-ului feminin din România, care reunește și celebrează an de an poveștile definitorii pentru succesul în social media. În prima parte a evenimentului s-a desfășurat conferința Digital Divas by AVON, iar în a doua parte – gala de premiere Digital Divas Awards, care oferă recunoaștere celor mai vizibile proiecte Fashion, Beauty & Lifestyle derulate în online-ul românesc în ultimul an.500 de participanți s-au reunit la Palatul Bragadiru să îi asculte pe cei 10 speakeri ai acestei ediții - vedete și specialiști ai online-ului românesc, iar mii de utilizatori au urmărit evenimentul live pe www.digitaldivas.ro. Reunite sub tema The Influencer’s Dilemma, cele trei sesiuni s-au conturat astfel: The ABC of being an influencer: Diana Papuc (Art Director), Valentin Suciu (Creative Director - JAZZ), Robert Katai (Content Marketing Strategist - Bannersnack); moderator: Andreea Retea (lifestyle blogger - Andressa.ro).How to work with brands: Stela Toderașcu (Senior Manager Commercial Marketing - AVON România și Moldova), Alexandra Chelu (Marketing Manager - Lenovo România), Marta Ușurelu (Redactor șef - Biz Magazine), Laurențiu Dumitrescu (Managing Director - Digital Star); moderator: Mugur Pătrașcu (fondator Screen Native).Share inspiration: Cristina Lupu și Josephine Ciel (online entertainers – LikeOne), Matei Dima (online entertainer – BRomania), Lorena Buhnici (fondator Cavaleria.ro și Lorena.Buhnici.ro); moderator: Noemi Meilman (Fashion & Cultural PR, NoemiMeilman.com). Gala de premiere Digital Divas Awards a fost găzduită de către actrița Olimpia Melinte, iar în cadrul acesteia au fost recunoscute cele mai influente bloguri și personalități online din ultimul an. La fel ca în fiecare an, votul online al publicului, exprimat în perioada 24 aprilie – 7 mai, a contat în egală măsură cu votul oferit de către cei 47 jurați. Membrii juriului au fost selectați în funcție de relevanța acestora pentru fiecare categorie în parte, aceștia fiind vedete, personalități din domeniile Fashion & Beauty, jurnaliști, dar și profesioniști din comunicare și marketing. Dacă la 12 din cele 14 categorii câștigătorii au fost aleși în egală măsură de către juriu și de către votul online al publicului, au existat două categorii la care câștigătorii au fost aleși în mod diferit - la categoria People's Choice Award, acesta a fost desemnat exclusiv de către votul publicului, iar distincția AVON Award for Social Causes a fost oferită de către un juriu format exclusiv din reprezentanți ai companiei AVON.Câștigătorii Digital Divas Awards 2017 sunt următorii:Young Divas in Beauty BloggingLocul I. Rose Emily, www.TheDailyFashionInspiration.com Locul II. Theo Stănescu, www.Beautynotblab.wordpress.com Locul III. Andreea Enache, www.FarmacistuldeServiciu.ro Young Divas in Fashion BloggingLocul I. Cristina Belciu, www.The-Voguish-Signature.ro Locul II. Ruxandra Rizea, https://RuxandraRizea.com Locul III. Luana Codreanu, www.LastMinuteCouture.com   Most Active Beauty BloggerLocul I. Andreea Balaban, www.AndreeaBalaban.ro   Locul II. Diana Rogojan, www.dyRogue.com  Locul III. Denisa Sima M., www.DenisaSimaM.ro   Most Active Fashion BloggerLocul I. Sandra Bendre, www.SandraB.ro Locul II. Mădălina Merca, www.IndieChase.com Locul III. Deea Codrea, www.xcentrica.ro Best Women WebsitesLocul I. www.AListMagazine.ro Locul II. www.ELLE.ro Locul III. www.AndreeaRaicu.ro Best Use of Photography in Fashion & Beauty BloggingLocul I. Dana Rogoz, www.DanaRogoz.com Locul II. Alina Ceușan, www.AlinaCeusan.net Locul III. Laura Cosoi, www.LauraCosoi.ro Best Use of Video in Fashion & Beauty BloggingLocul I. Andreea Balaban, www.AndreeaBalaban.ro Locul II. Alina Ceușan, www.AlinaCeusan.net Locul III. Ioana Grama, www.IoanaGrama.ro Best Facebook Page in Fashion & Beauty (Blogging)Locul I. Alina Ceușan, www.AlinaCeusan.netLocul II. Ioana Grama, www.IoanaGrama.ro Locul III. Sânziana Negru, www.SanzianaNegru.com  Best Instagram Account in Fashion & Beauty (Blogging)Locul I. Ioana Grama @ioanagramaLocul II. Alina Ceușan, @alinaceusanLocul III. Alina Tanasă & Diana Enciu, @fabmuse_alina & @fabmuse_dianaBest Beauty BlogsLocul I. Sânziana Negru, www.SanzianaNegru.com Locul II. Maria Dragason, www.Special-Koko.com Locul III. Dana Sota, www.DanaSota.com Best Fashion BlogsLocul I. Alina Ceușan, www.AlinaCeusan.net Locul II. Alina Tanasă & Diana Enciu, www.FabulousMuses.net   Locul III. Dana Rogoz, www.DanaRogoz.com AVON Award for Social CausesOana Brătilă - #HaiCuMinePeople’s Choice AwardIoana GramaDigital Diva of the YearDana Rogoz

Un student român în finala europeană a competiției P&G “CEO Challenge”

13 tineri studenţi, reprezentând 4 universități din România, au fost selectați pentru a participa în prima rundă a competiției CEO Challenge. Dintre aceștia unul va face parte din echipa calificată în finala europeană de la Geneva.  Alături de reprezentanți din alte țări din Europa de Sud-Est, precum Grecia, Serbia și Bulgaria, studenții au avut sarcina de a-și asuma rolul de "Chief Executive Officer" și de a veni cu soluții pentru un scenariu de afaceri. În urma prezentărilor susținute, juriul format din angajați ai P&G a ales una dintre echipe pentru următoarea etapă a competiției. Membrii acesteia vor avea șansa de a călători la Geneva, la centrul de design de brand al P&G, pentru a concura alături de tineri din întreaga Europă. Echipa câștigătoare include un student din România, unul din Bulgaria și unul din Grecia.Competiția "CEO Challenge", aflată deja la a doua ediție, își deschide porțile către studenți din întreaga Europă. Inițiativa urmărește să-i ajute pe aceștia să-și dezvolte abilitățile și cunoștințele, oferindu-le oportunitatea de a-și exersa gândirea analitică și de a lucra în echipă pentru a rezolva o provocare de business. Evenimentul din acest an este ușor diferit, deoarece fiecare echipă este formată din studenți din țări diferite, cu scopul de a promova cooperarea într-un mediu multicultural.Cel mai important premiu pe care l-au câștigat toți participanții constă în bogăția de cunoștințe obținute pe parcursul competiției prin colaborarea cu angajații P&G, precum și în experiența dobândită în timpul exercițiului de a transforma o idee într-un plan de afaceri concret. Concurenții din acest an au declarat că "CEO Challenge a arătat valoarea spiritului de echipă, deoarece, în doar câteva ore, oameni din diferite țări, cu limbi materne diferite, au fost nevoiţi să învețe să lucreze unul cu celălalt pentru a atinge un obiectiv comun". În același timp, ei au avut ocazia să vadă modul în care P&G investește în dezvoltarea continuă a angajaţilor săi, aceasta fiind unul dintre pilonii săi de creștere.CEO Challenge este o iniţiativă din cadrul programului “Împreună Construim Viitorul Tău ” (“Together We Build Your Future”), prin intermediul căreia P&G sprijină activ dezvoltarea personală și profesională a tinerilor. Aceasta cuprinde, printre altele, conferințe interactive, accesul la cursuri de pregătire inovatoare destinate angajaţilor P&G, precum și participarea P&G în foruri academice și la evenimente de resurse umane.

27 de angajați studenți au fost premiați la cea de a 11-a ediție e Burselor McDonald’s

De peste 10 ani, programul Bursele McDonald’s sprijină tinerii angajați aflați la început de carieră, care au rezultate deosebite atât la învățătură, cât și la locul de muncă. În demersul său constant de susținere a educației și a excelenței, compania a premiat anul acesta 27 de angajați cu burse în valoare de 54.000 de lei și a ajuns în cei 11 ani de program la un total de 296 de burse de merit oferite, însumând 592.000 lei.“Îmi place să vorbesc mereu despre Școala McDonald’s, prin care au trecut până în prezent peste 28.000 de persoane. Este o dovadă a resurselor și dedicației pe care le oferim angajaților noștri. Dezvoltăm programe special pentru ei, pentru a-i ajuta să crească, să se dezvolte și să învețe cât mai multe lucruri care îi pot ajuta atât la locul de muncă, dar și în viața personală. Bursele McDonald’s se află anul acesta la cea de a 11-a ediție, este unul dintre programele de lungă durată cu care ne mândrim și pe care îl organizăm cu drag în fiecare an. Până în prezent am acordat 296 de burse angajaților studenți cu rezultate remarcabile și ne bucurăm să vedem ce frumos cresc angajații noștri. Iar mândria cea mai mare este să contribuim și noi, an de an, la dezvoltarea carierei lor”, a declarat Daniel Boaje, Director General Premier Restaurants România.Procesul de selecție a celor 27 de bursieri din acest an s-a desfășurat în perioada 3 – 18 aprilie. Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să fi obţinut cel puţin media 8 de absolvire a anului universitar precedent sau cel puţin nota 8 la admitere, în cazul studenţilor din primul an. În fiecare an McDonald’s ia în considerare recomandările profesorilor şi performanţa angajaților la locul de muncă. Ceremonia de decernare a burselor s-a desfăşurat pe 10 mai la Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti în prezenţa managementului companiei, a părinţilor angajaţilor şi a profesorilor care au sprijinit studenţii pe parcursul anului școlar. Fiecare bursier a primit câte un cec în valoare de 2.000 lei, înmântat de câtre Daniel Boaje, Directorul General Premier Restaurants România, pentru a le recompensa și recunoaște eforturile şi determinarea la școală și la locul de muncă.  

“Merită să faci un pas înainte” - noua campanie Provident semnată Jazz

După ce a trecut printr-un amplu proces de schimbare a identităţii vizuale în 2016, Provident anunţă lansarea unei noi platforme de comunicare în România, aliniată la noua filosofie de brand. Provident va continua să ofere clienţilor şi în 2017, credite rapide şi accesibile care să le susţină iniţiativele. Denumită “Merită să faci un pas înainte”, noua platformă creată de echipa Jazz, porneşte de la ideea strategică potrivit căreia satisfacţia şi emoţiile generate de îndeplinirea unei dorinţe, a unui plan sau a unui vis, depăşesc valoarea materială a acestora. Comunicarea are un ton motivaţional şi optimist şi mizează, în acelaşi timp, pe emoţia poveştilor trăite de personaje în clipele în care acestea simt cu adevărat că investiţiile în planurile personale sau în dorinţele celor dragi au meritat. “Am construit brand-ul Provident cu multă grijă, ascultând poveştile clienţilor noştri şi încercând, cu paşi mai mici sau mai mari, să ţinem cont de schimbările din comportamentul şi de aşteptările lor. De la nevoi urgente la planuri şi idei puse în practică, şi acum la emoţia şi satisfacţia unei decizii personale, brand-ul a evoluat odată cu clienţii. Era momentul pentru o schimbare, atent pregătită însă de campaniile anterioare şi aliniată diversificării portofoliului de produse oferite”, a declarat Marilena Bârliga – Marketing Director Provident Financial România.Primul spot TV din seria de execuţii sub noua platformă ilustrează clipa în care un tată îşi ţine bebeluşul în braţe şi priveşte cu mândrie camera pe care a mobilat-o pentru cel mic. Acela este momentul în care tatăl realizează că investiţia a meritat. “Dacă până acum Provident vorbea pe un ton raţional despre oportunităţi sau nevoi pe care oamenii le puteau realiza cu un împrumut simplu şi rapid, noua platformă ne permite să ne concentrăm pe momentul în care investiţia făcută deja a dat roade: a construit confortul căminului, a generat performanţa unui copil şi bucuria părinţilor, a îndeplinit o dorinţă mai veche, o pasiune, sau a contribuit la un nou pas în carieră. Acestea sunt genul de momente pe care cu toţii le trăim şi cu care rezonăm”, a declarat Simona Suman, Group Creative Director Jazz Communication.Campania integrată include servicii de strategie, ATL, digital, PR şi social media, consolidând campania de schimbare a identităţii vizuale lansată anul trecut.

5 to go lansează campania "5togo.Made in RO"

5 to go lansează campania de susținere și promovare a antreprenoriatului local, “5togo. Made in RO.” Campanie dorește să promoveze business-urile și antreprenorii locali ce au contribuit la dezvoltarea brand-ului românesc de succes, 5 to go, prin prisma colaborărilor strânse și a profilelor de business conexe. Campania va promova atât funrnizori, distibuitori si producători de materii prime locale cât și antreprenori energici ce au contractat francize 5 To Go, contribuind substanțial la dezvoltarea business-ului și tot o dată la dezvoltarea comerțului stradal, esențial pentru creșterea turismului local.“5 To Go este un brand 100% românesc, iar această campanie a fost creată în scop de mulțumire față de oamenii și companiile ce ne-au susținut încă de la început și datorită cărora lanțul de cafenele s-a dezvoltat impresionant într-un timp foarte scurt.” Lucian Bădilă, Co-Fondator 5togo.Prin campania “5togo. Made in RO.” compania dorește să demonstreze și să atragem atenția asupra faptului că și pe plan local pot lua naștere afaceri și brand-uri cu potențial fenomenal de dezvoltare, competitive cu brand-urile internaționale.“5 to go s-a dezvoltat exclusiv prin fonduri proprii și de proveniență locală, folosind  produse românești sau provenind de la distribuitori locali. Totodată, prin amploarea pe care proiectul 5 to go a căpătat-o, am contribuit concomitent, activ, la dezvoltarea business-urilor partenerilor noștrii și la crearea de peste 25 de noi societăți comerciale și zeci de locuri de muncă pentru comunitatea locală.” Radu Savopol, Co-Fondator 5togo.În următoarele luni, veți putea afla povestea de succes din spatele companiilor conexe și francizelor 5 to go în secțiunea Antreprenor Local aflată pe noul site-ul www.fivetogo.ro. Poveștile partenerilor își vor face apariția succesiv timp de aproximativ 6 luni de zile și vor face referire la modul în care a luat naștere călătoria 5 togo și felul în care această colaborare a influențat dezvoltarea business-ului propriu sau parcursul antreprenorial personal.  Campania debutează cu Laura Poenaru  - antreprenor local, francizor 5 to go Craiova și Călin Țiplea - reprezentant B&B Group. Ambele povesti le puteți afla accesând http://fivetogo.ro/categorie/antreprenor-local/ și vizitând pagina de Facebook - Antreprenor Local.

Follow The Dream - prima colecție vestimentară DallesGO coordonată de Doina Levintza

Joi, 11 mai, de la ora 20:30, terasa mall-ului Promenada va deveni scena unei prezentări de modă spectaculoase. Absolvenții cursului de design vestimentar avansați DallesGO, coordonat de Doina Levintza, își vor prezenta creațiile ce alcătuiesc colecția Follow The Dream.Cele cinci luni de cursuri intensive de design vestimentar DallesGO au dat roade, iar absolventele și-au dus pasiunea pentru modă la un nivel uimitor. Au parcurs alături de Doina Levintza drumul unei colecții vestimentare, de la concept la schițe, tipare și la crearea propriu-zisă a celor 45 de ținute ce alcătuiesc colecția Follow The Dream."Am plecat de la ideea că toți cei care optează pentru aceste cursuri caută să schimbe ceva, să își ofere noi provocări, să urmeze un vis pe care nu au avut curaj să îl urmeze în trecut (asta pentru că au deja o carieră în alt domeniu) sau pur și simplu să își urmeze calea ( în cazul celor tineri)", spune Angi Dumitrescu, asistenta Doinei Levintza.Follow The Dream este prima colecție vestimentară DallesGO coordonată de Doina Levintza și reunește nouă mini-colecții a câte cinci creații fiecare, concepute și lucrate de absolvenți.  Aceștia au evoluat spectaculos și au acumulat un bagaj impresionant de cunoștințe din domeniul modei, de la istoria costumului la legăturile subtile dintre evenimentele sociale și fenomenul fashion, iar acum fac un pas important în cariera lor – lansarea primei colecții. „AFTERGLOW” este mini-colecția semnată de Alexandra Sandu si cuprinde cinci rochii create pentru femeile care vor sa straluceasca la o petrecere pe malul marii, o petrecere in natura, gradina, un eveniment relaxat..., dar care cauta in acelasi timp si senzatia de comoditate si naturalete, astfel pentru toate tinutele colectiei s-au folosit doar materiale naturale: matase naturala, voal de matase naturala, jerse de bumbac. „M-am inspirat din culorile cerului la apus si amurg, culori calde in nuante de galben-oranj, bej-crem, roz prafuit, bordo. Ca un twist personal, am folosit elemente de drapaj”, spune Alexandra.“Colectia surprinde intr-o maniera subtila, dar totusi  remarcabila, fuziunea dintre extravagant si simplu, dintre transparenta si opac, dar si pe cea dintre diferitele texturi si contraste. Altfel spus, colectia se caracterizeaza printr-o <<exuberanta a jocului>>”, spune Tache Diana, una dintre absolvente, despre  mini-colecția ei pe care a numit-o Fusion.  “Harmonie” este numele pe care Cristina Stefanov l-a dat colecției sale inspirate de Sagrada Familia: “Culorile folosite sunt vii, inspirate din cele ale vitraliilor catedralei, prin care atunci cand patrunde soarele, se reflecta jocuri de lumini pe stalpii albi sub forma de copaci”.Claudia Georgescu s-a inspirat pentru mini-colecția „Perfectul Simplu” din moda primei jumătăți a secolului trecut: „Are o linie fluidă și confortabilă, cu siluete și eleganță retro, dar integrată perfect în actualitate prin imprimeul grafic”. In schimb, daca vă plac articolele vestimentare din denim, Teodora Șerbănescu a pregătit cinci ținute spectaculoase: “Unul dintre principalele atuuri ale colectiei consider a fi adaptarea materialului denim (care este asociat cu un ritm activ/modern al vietii) la tusa clasic-eleganta ale unei femei complexe“.Machiajul și coafura modelelor vor fi realizate de cursanții diviziilor de Make-up și Hairstyling avansați, coordonate de Narcisa Simandan, Nick Barna și Camelia Negrea, iar modelele vor fi asigurate Victoria Models. Universul DallesGO este cea mai mare platforma de cursuri after-work destinate industriilor creative. Infiintat in 2010, proiectul DallesGo este un loc al oamenilor pasionati de dezvoltare personala si profesionala, o comunitate sustinuta de dorinta de a invata si de a experimenta, ce atrage implicarea celor interesati de tot ceea ce inseamna arta, creativitate si profesionalism in adevaratul sens al cuvantului. Cursurile sunt destinate persoanelor conectate la tot ce este nou, care vor sa-si transforme pasiunile in hobby-uri sau profesie si pregatesc cursanti in domeniile Fashion, Beauty, Fotografie, Design Interior, Gastronomie, Comunicare sau Marketing Online. Proiectul continua sa se dezvolte de la an la an si sa ofere cursatilor sai noi provocari, experiente interactive si insight valoros din industriile creative.

Cursuri after-work la DallesGO Summer School

DallesGO Summer School te așteaptă la peste 20 de cursuri interactive și profesori cu nume sonore din domeniul industriilor creative. Dacă ești pasionată de Stilism, Hairstyling, Make-up, Fotografie, Social Media, Cooking, Design sau Actorie, le poți învăța acum pe toate la cursurile after-work de la Universul DallesGO, cea mai cool opțiune de a-ți urma pasiunea profesională în timpul liber.Kristina Dragomir te invață cum se confecționeză pălăriile, Mihaela Glăvan îți împărtășește din universul fascinant al creării pantofilor, iar Maria Filipescu te însoțește de-a lungul complexelor tehnici și procedee ce alcătuiesc designul de bijuterii. Dacă îți place moda, Irina Markovits și Ovidiu Buta te ajută să-ți construiești o carieră de stilist în doar trei luni, iar Lena Criveanu și Doina Levintza te însoțesc pe drumul plin de provocări al creării unei colecții vestimentare. Sau poate te interesează să-ți dezvolți cunoștințele pe online. Alături de Marian Becheanu și Raluca Radu vei analiza campaniile Google Adwords, Adsense și Analytics și tot ceea ce ține de marketing online, iar la cursul de social media, predat de Monica Jitariuc, vei afla cum funcționează rețelele de socializare și ce trebuie să faci pentru a atinge succesul în mediul online.La cursul de Cooking vei experimenta gusturi, ingrediente, texturi, arome și idei alături de Chef Liviu Chiorpec, în timp ce Ana Consulea te va învăța secretele preparării celor mai delicioase deserturi. Nu lipsesc din portofoliul DallesGO cursurile cu tradiție: Stilism și Tendințe în modă, Make-up, Hairstyling, Cosmetică, Design, Fshion BusinessFotografie, Video, Interior Design, Actorie, Mindfulness, PR, E-commerce sau Public Speaking. Până pe 30 mai beneficiezi de o reducere de 40%. Alege ceea ce ți se potrivește din portofoliul DallesGO și pregătește-te de întâlnirea cu succesul!Mai multe detalii pe: www.dallesgo.ro. Partener media: www.eva.ro.

Reintegrarea Moașelor în Sistemul de Sănătate din România

În perioada 11 – 13 mai 2017, în București, va avea loc Conferința Națională “Rolul Moașei în Sistemul de Sănătate din România”, ce va reuni specialiști din domeniul medical, dar și persoane publice ce doresc să se implice în creșterea nivelului de conștientizare al problemelor acute din sistemul de sănătate din România. Clotilde Armand, om politic, dar și mamă a șase copii, dintre care patru născuți în România, si Maria Șerban, ambasador al Asociației Moașelor din România, consul onorific Calgary, Canada, inițiatorul, prin intermediul Consiliului Britanic România, la Universitatea din Bristol, a primului program de dezvoltare organizațională al Asociației Moașelor din România, vor deschide conferința.  „Câți copii am putea salva de la o moarte prematură sau de la patologii survenite pre și post natal?  Câtor femei le-am putea reda demnitatea și bucuria alături de familiile lor? Și cum ar arăta o Românie mai fericită? La aceste întrebări politicienii sunt chemați să caute soluții, iar reformarea sistemului medical trebuie să prezinte o prioritate în agenda politică. Asociația Moașelor din România reprezintă un sprijin real nu doar în împlinirea actului medical, în etapa cea mai fragilă a vieții, dar și șansa creșterii nivelului de educație sanitară a populației”, declară Clotilde Armand.   În condițiile în care România deține în continuare primul loc în ceea ce privește mortalitatea infantilă și maternă în Europa, Asociația Moașelor din România deschide un dialog cu autoritățile și factorii de decizie, dar și cu publicul larg, prin intermediul acestui eveniment. "Cred în moașe și în rolul lor special în educația femeilor din România privitor la beneficiile nașterii naturale și importanței alăptării pentru nou-născut. Cred în necesitatea clarificării aspectelor legislative și educaționale, pentru a reda moașele profesioniste rolul important pe care îl au în îngrijirea maternă și în a le transforma într-o verigă importantă a sistemului de sănătate din România", declară Maria Șerban. Primele două zile ale conferinței se adresează moașelor, medicilor, asistentelor și altor specialiști din domeniul medical. Ziua a treia a conferintei, moderată de Simona Dragomir, mamă și realizator al mai multor emisiuni de sănătate, radio și TV, se adresează tinerilor sau viitorilor părinți interesați de modul în care moașele pot contribui la sănătatea mamelor, atât în perioada sarcinii, în timpul nașterii, cât și în perioada postnatală. Printre temele prezentărilor se numără:•    Am nascut cu moașă - Otilia Mantelers, Connection Instructor Hand to Hand Parenting•    Sănătatea perineului - Vania Limban, moașă independentă, Active Center•    Somnul bebelușului și al copilului mic – Dr. Cristiana Rotariu, pediatru CMI•    Nașterea în apă – Georgiana Idriceanu, jurnalist, blogger și mamă a doi copii•    Modalități de purtare ale copilului – Ramona Toncu, HipHip Medicover, în calitate de partener principal al  Conferinței “Rolul Moașei în Sistemul de Sănătate din România”, va prezenta modul în care moașele sunt integrate în serviciile oferite de spitalul Medicover și va oferi marele premiu al tombolei în care vor fi incluși toți participanții la conferință: un Pachet de Naștere complet la Medicover. Înscrierea la conferință a specialiștilor și a publicului larg se face prin intermediul celor două formulare prezente pe site-ul Asociației Moașelor din România: www.asociatiamoaselor.org   La conferință vor participa reprezentante ale moașelor din România, dar și invitate din țările cu cea mai mare rată de succes în ceea ce privește sănătatea maternă și a nou-născutului, cu un sistem de sănătate în care moașele sunt deplin integrate: Olanda, Danemarca, Elveția, Franța și Cehia. Printre invitate se numără: Prof. Maï Le Dû, moașă și profesor École de Sages-Femmes CHRU Tours, Franța; Martina Gisin, Chief Midwife, Basel University Hospital, Elveția; Prof. Dr. Irene Hösli, Head of Obstetrics and Gynecology, Basel University Hospital, Elveția; Nelleke Gosker, moașă, Royal Dutch Organisation of Midwives (KNOV), Olanda; Jette Aaroe Clausen, Senior lecturer, Ph.D., Metropolitan University College, Danemarca.Moașele reprezintă o soluție pentru mamele ce doresc să nască natural, în cele mai bune condiții, dar și pentru femeile din pături dezavantajate ale societății, care din cauza sărăciei nu au acces la educație și la servicii medicale de calitate. Conferința va aduce în discuție și această categorie, dar și pe cea a femeilor refugiate, ce se confruntă, în aceeași măsură cu aceste lipsuri, prin prisma situației politice în care sunt implicate. Nour Ibrahim, președinta ONG-ului Seeds for Peace și consilier în Consiliul Național Român pentru Refugiați, va da o voce acestei comunități prezente în România și va aduce în discuție realitatea altor mame din țara noastră, de care nu trebuie să facem abstracție. Eveniment sustinut de eva.ro.

Cupa de Gimnastică Andreea Răducan- Ediția a VII-a, Bârlad, 6-7 Mai 2017

Peste 150 de gimnaste din țară sunt așteptate să participe la Cupa de Gimnastică Andreea Răducan, Ediția a VII-a.

La inceput de mai, Grupul TPG Romania isi prezinta membrii cheie

Grupul TPG Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori locali pe piata serviciilor financiare, pune reflectoarele pe oamenii-cheie care fac ca business-ului grupului sa functioneze ceas. Simona Balan, Dana Cornea si Alexandru Chirigiu se afla la carma companiilor membre ale grupului TPG: TPG Balan Audit, TPG Accounting si TPG Advisory, sub supravegherea lui Vasileios Voulgaris.Simona Balan coordoneaza serviciile de audit si administraza compania Balan TPG Audit, companie care are experienta auditarii situatiilor financiare pregatite in conformitate cu diverse reglementari contabile: romanesti, germane, IFRS. Absolventa a Academiei de Studii Economice din Bucuresti si cu o experienta solida in audit, raportare si servicii de consultanta financiara, Simona a lucrat in ultimii 18 ani pentru companii internationale, printre care Ernst & Young, Romtelecom, Office Depot. Membra a Camerei Auditorilor Financiari din Romania, Simona detine in acelasi timp si o experienta valoroasa in mediul de afaceri international prin apartenenta la ACCA (Association of Chartered Certified Accountants - UK). Cu expertiza mare in special in domeniile constructii, societati de productie si distributie, IT, telecomunicatii in anul 2015 s-a alaturat echipei TPG, propria sa firma devenind membra a Grupului. Simona a completat in mod natural experienta TPG cu cunostinte valoroase despre standardele de contabilitate germane. “Pentru mine asocierea cu TPG a fost cea mai buna decizie pe care puteam sa o iau caci imi ofera sansa de a lucra alaturi de oameni cu care impart aceleasi valori, care au aceeasi abordare a muncii si cu care ma pot consulta in deciziile profesionale pe care le iau. Experienta in audit de peste 15 ani m-a invatat ca auditorul trebuie ca prim pas sa inteleaga businessul pe care il auditeaza; fara sa ai o intelegere a domeniului si a firmei anume pe care o auditezi nu poti sa-ti faci treaba; adica sa identifici ariile de risc si sa poti aduce o viziune proaspata in abordarea clientului tau”, a declarat Simona Balan. Alexandru Chirigiu este un profesionist cu experienta vasta in domeniul financiar lucrand peste 10 ani in audit si in domeniul financiar-contabil. A fost implicat in misiuni de audit pentru companii multinationale, cat si pentru companii cu capital romanesc. A obtinut diploma de licenta in Economie din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti si detine Advance Diploma in Accounting and Business acordata de ACCA UK. Alex s-a alaturat KPMG Romania in anul 2005, pentru o perioada de aproape 5 ani. Dupa KPMG, Alex a ocupat functia de Director Financiar al DPGS (compania de Real Estate a unui grup cu sediul in Elvetia). Pe parcursul carierei sale, Alex a acumulat o experienta solida in misiuni de audit statutar si IFRS precum si due diligence si raportare IFRS pentru companii multinationale. El detine expertiza in diverse industrii precum: imobiliare, procesare si distributie, industria auto, energie regenerabila, retail, marketing si publicitate. Alex colaboreaza cu echipa TPG incepand din 2012, si ocupa functia de Principal Consultant avand rolul de coordonator al TPG Advisory.“Actionarii si consiliile directoare au nevoie sa fie in continuu control al activitatii companiilor lor. Aici intervine TPG Advisory, oferind servicii de Management Reporting, Business Planning sau Consultanta in Afaceri, si creaza o punte intre departamentul de contabilititate si conducerea companiilor, oferind informatii riguroase in format managerial, menite sa ajute conducerea in interpretarea situatiei financiare si in adoptarea deciziilor strategice ale Companiilor. Una dintre aceste decizii strategice poate fi decizia de a fuziona sau de a achizitiona o alta companie, caz in care TPG Advisory poate juca un rol important prin furnizarea serviciului de Due Diligence in vederea tranzactionarii sau poate asista in procesul de negociere. In ultimii ani TPG Advisory a avut o evolutie stabila, inregistrand o crestere a cifrei de afaceri de 4.5% in 2016 fata de 2015”, a spus Alexandru Chirigiu.    Dana Cornea este unul din partenerii fondatori ai Grupului TPG si coordoneaza TPG Accounting, principala companie a grupului, care a inregistrat constant o crestere sanatoasa inca de la infiintare si pana in prezent. Absolventa a Academiei de Studii Economice Bucuresti, este expert contabil, auditor financiar si consultant fiscal, membra C.E.C.C.A.R, a Camerei Auditorilor Financiari din Romania (C.A.F.R.) si a Camerei Consultantilor Fiscali din Romania (C.C.F.R.). Dana are 25 de ani de experienta in contabilitate si management financiar. Dupa o perioada de 6 ani in care a lucrat ca Director Financiar intr- o companie de constructii, incepand cu 2001 si-a fondat propria companie de contabilitate, care in 2010 s-a alaturat grupului TPG, atat cu intreaga echipa, cat si cu portofoliul de clienti. Experienta ei vasta, precum si a intregii echipe, s-a integrat in mod organic in profilul general al TPG, ajungand astfel sa deserveasca clienti din domenii precum: real estate, productie, comert cu amanuntul, turism precum si servicii.  „Incercam ca prin serviciile oferite sa depasim limita stricta a conceputului de “contabil” prin a intelege tipul de afacere a fiecarui client, a-i sfatui cum este mai efficient a-si conduce afacerea . Incepand de anul trecut am consolidat si departamentul de taxe , oferind suport clientilor nostri in aplicarea corecta si eficienta a reglementarilor fiscale. Suntem adeptii parteneriatelor pe termen lung, atat cu salariatii, colaboratorii precum si  cu clientii nostri, ceea ce este reflectat in contracte de peste 7 ani cu multi dintre acestia”, a explicat Dana Cornea. “Succesul oricarei companii de consultanta are la baza doi factori majori: o echipa profesionista si un leadership inspirat. TPG a fost binecuvantat pe ambele fronturi: Dana, Simona si Alex sunt toti profesionisti excelenti, dar, mai mult de atat, venind din companii de consultant mari si-au dezvoltat stiluri manageriale care reprezinta adevarate surse de inspiratie pentru colegii lor, iar conduita lor exemplara este de remarcat si in stilul de lucru in echipa, bazat pe un profesionalism de inalt nivel. Echipa noastra de peste 30 de colegi a inflorit in aceasta atmosfera si prin ajutorul pe care l-au primit din punct de vedere al cunostintelor academice si a experientei profesionale. Efortul combinat ce are ca tel excelenta profesionala este apreciat de clientii nostri, fata de care ne leaga relatii serioase si cinstite, reflectate in cooperarea stransa pe care o avem cu majoritatea dintre ei. Cu aceasta ocazie as vrea sa transmit aprecierea si multumirea pe care le port echipei de management, o echipa loiala, formata din profesionisti excelenti,” a conchis Vasileios Voulgaris - Partener al Grupului TPG.

Elite Business Women, prima comunitate elitistă a femeilor antreprenor

Femeile de afaceri din România au înțeles că, deși este eminamente competitiv, mediul de business înseamnă colaborare, nu confruntare. Peste 40 de antreprenoare Elite Business Women, prima comunitate elitistă a femeilor de afaceri din România, s-au întâlnit joi la București pentru un schimb de idei și experiențe despre modul în care pot să își maximizeze profitul. O treime din afacerile românești este de genul feminin. Mai precis, 31,6% din companiile înregistrate în România au cel puțin o femeie acționar sau administrator, se arată într-un studiu Creditinfo România dat publicității recent. Iar business-ul feminin este în creștere. La nivelul anului 2008, de exemplu, doar 29,8% din companiile înregistrate la noi în țară avea femei în acționariat. Mai mult, aceste companii oferă peste 700.000 de locuri de muncă.Rețeaua internațională Elite Business Woman, creată de Bianca Tudor, numără în prezent peste 6.000 de femei de afaceri care fac performanță în mediul de business românesc. „Cred foarte mult în puterea afacerilor create de femeile din România. Succesul româncelor este atât de mare, încât acestea s-au unit într-o comunitate naţională, care înglobează peste 6.000 de femei de afaceri, care susțin economia României. Prin conferințele Elite Business Women, rezultatele lor antreprenoriale sunt prezentate, anual, ca modele de succes, la conferinţe din România, Portugalia şi Marea Britanie”, explică Bianca Tudor. Business-ul feminin are o caracteristică aparte: se face cu suflet și pasiune. În centrul lui se află oamenii. „Oamenii au încredere în oameni mai mult decât în companii, iar brandingul personal reprezintă avantajul competitiv care îți duce afacerea la profit. Succesul durabil se clădește pe autenticitate personală și pe imaginea de profesionist pe o anumită nișă. E printre puținele lucruri care fac diferența într-o piață extrem de aglomerată”, a declarat Mihaela Raluca Tudor, antreprenor.Orice afacere are ca scop obținerea profitului, atrage atenția Octavian Bădescu, unul dintre cei mai dinamici antreprenori români. „Scopul oricărei activități economice este maximizarea profitului, așa scrie și în manuale. Ori cine are interes să ai tu profit? Nimeni, în afară de tine. Lumea înseamnă și bătălie pe resurse, iar un antreprenor trebuie să fie un om puternic pentru a reuși să domine restul forțelor care în mod normal își urmăresc propriul interes”, a  precizat omul de afaceri Octavian Bădescu. Elite Business Women este prima comunitate elitistă a femeilor antreprenor care pune bazele unei culturi antreprenoriale în România. Femeile sunt din ce în ce mai importante în piața globală, nu doar în calitate de lucrători, ci în calitate de consumatori, antreprenori, manageri și investitori. Elite aduce femeile antreprenor împreună și creează o comunitate de business performantă și profitabilă.

Jazz semneaza prima campanie de comunicare a brandului Pufina

Jazz Communication, impreuna cu Headway, lanseaza prima campanie de comunicare pentru brandul Pufina, in urma unui pitch castigat la inceputul acestui an. Headway este partenerul PehartTec in stabilirea strategiei de marketing si implementarea procesului de rebranding al Pufina.Sub semnatura “Puternica si fina”, noua Pufina se relanseaza intr-o formula imbunatatita, un design proaspat de ambalaj si noi sortimente parfumate. Toate aceste beneficii au fost traduse intr-o executie TV, print si in-store si sustinute in social media.  Daca pana acum ne-am obisnuit ca protagonistele in comunicarea pentru produse igienice si de curatare sa fie mamele si gospodinele preocupate de familia lor, in campania Pufina rolul lor este preluat de barbatii care sunt atenti la nevoile celor dragi si au grija sa le ofere produse de cea mai buna calitate. “Ne-am setat ca obiectiv sa aducem Pufina in casele romanilor, si am inteles ca oamenii isi doresc produse de calitate, o hartie fina, delicata si in acelasi timp rezistenta. Primul pas in strategia de marketing a fost sa ascultam consumatorii si sa imbunatatim toate produsele din gama Pufina (hartie igienica, prosoape de bucatarie, batiste nazale si servetele de masa) astfel incat sa ajungem la cel mai inalt standard de calitate. A urmat procesul de rebranding, noi ambalaje, noi sortimente, imbunatatirea distributiei si a prezentei in raft si apoi lansarea campaniei de comunicare. Prin campania “Pufina. Puternica si Fina” ne propunem sa crestem notorietatea brandului Pufina si sa il pozitionam acolo unde merita, in zona produselor de calitate inalta si grija pentru consumatori.” Raluca Paun, Senior Partner Headway.“Am început încă din 2016, un proces de repoziționare a mărcii Pufina in segmentul produselor de hârtie de calitate superioară si dorim sa ne adresam unui public care apreciază si caută produse de calitate. Ideea din spatele spotului a pornit de la dorinta de a arata ca ceea ce este rezistent poate fi delicat si fin in acelasi timp, precum hartia Pufina. Campania TV surprinde foarte bine emotiile traite de fiecare dintre noi in viata de zi cu zi.” Gabriel Stanciu, General Manager PehartTec“Ne-am gandit ca o hartie pufoasa, delicata, parfumata, dar si super rezistenta, va fi apreciata nu doar de doamne si domnisoare, ci si de tati, iubiti sau chiar burlaci. Asa ca am avut curaj sa iesim putin din calup si sa aratam “fața nevăzuta a reclamelor romanesti”, aceea in care si domnii sunt sensibili sau grijulii si se reusesc sa se bucure de lucrurile mai fine in viata.” Simona Suman, Group Creative Director, Jazz.Din partea Jazz, au contribuit: Valentin Suciu – Creative Director & Partner; Simona Suman - Group Creative Director; Andrei Stanciu – Copywriter; Alexandru Buta - Art Director; Krisztina Maier - Art Director; Georgiana Rotaru - Account Manager Din partea Headway: Raluca Paun - Senior Partner si din partea PehartTec: Manuela Obreja - Brand Manager Pufina; Cristian Todean - Junior Brand & Trade marketing manager si Mihai Pirtea - Director de Vanzari PehartTec.

Creativitate și Unicitate Made In Romania la #Creativo

Noua ediție a #Creativo, evenimentul brodat special pentru pasionații de design, modă și stil, va avea loc la The Ark București pe 27 si 28 mai. Cei care vor decide să ia parte la #Creativo în acest an vor avea ocazia să descopere secretele industriei textile, dar și să ia parte la numeroase ateliere gratuite.În decursul celor două zile ale evenimentului, #Creativo le propune vizitatorilor o serie de peste 30 de ateliere gratuite de design vestimentar, brodat și cusut. Mai mult, vizitatorii care se vor înscrie la ateliere își vor retușa propriile haine și accesorii sau vor pleca acasă cu produse create chiar de ei. Aceștia vor fi îndrumați de traineri cu o vastă experiență în domeniu de la Atelierele ILBAH și vor deveni pentru câteva ore croitori, proiectanți de tipare sau, de ce nu, designeri vestimentari. Organizatorii au pregătit de asemenea conferințe și workshopuri concentrate pe home decorations & design, styling- consiliere vestimentară, dar și comunicare și relații publice în fashion.Clubul social de cusut și brodat reprezintă mediul perfect pentru cei care sunt la început în acest domeniu, dat fiind faptul că vor fi prezenți furnizori importanți din industria textilă cu accesorii specifice, materiale, tipare de croitorie și manechine. Astfel, participanții vor putea face primii pași in această industrie aparte și vor putea observa îndeaproape lucrul cu diverse mașini de uz casnic sau profesionist de cusut și de brodat în cadrul unor demonstrații practice din partea specialiștilor de la Brodat și Cusut. Reduceri substanțiale și oportunități dedicate întreprinzătorilor și antreprenorilor pasionați de fashion#Creativo susține micii antreprenori din industria fashion în scopul reinventării constante a acesteia. În acest sens, cei interesați să își lase amprenta în dezvoltarea modei sunt invitați să participe la conferințele pe teme precum accesarea fondurilor europene și de coeziune,  antreprenoriat, start-up-uri și posibilitățile de finanțare ale micilor afaceri în domeniul fashion.Vizitatorii vor avea parte de reduceri substanțiale atât la cursurile de formare profesionale cât și la  mașinile de cusut și brodat pe care vor avea ocazia să le testeze și astfel vor fi mai aproape de visul de a-și deschide propria afacere.#Creativo este un eveniment foarte apreciat, având ambasadori precum Cristina Cioran, Oana Cuzino, Răzvan Vâlceanu, Mirela Diaconu și Alexia, iar scopul său principal este de a susține creativitatea, originalitatea și unicitatea în domeniul modei, dar și antreprenoriatul românesc. Astfel, organizatorii doresc să ofere o alternativă la shoppingul clasic, cu creații unice made in Romania produse de designeri cu o viziune modernă.Pentru a-i susține pe cei pasionați de industria textilă și de modă, #Creativo organizează o tombolă cu premii diverse, de la mașini de cusut și de surfilat Brother, tipare de croitorie și manechine la cursuri acreditate pentru calificare profesională  în domeniul modei. #Creativo va avea loc pe 27-28 mai, între orele 10:00 – 19:00, la The Ark București. Mai multe informații despre eveniment puteți găsi pe site-ul oficial www.club-creativo.ro și pe pagina oficială Facebook. Partener media: www.eva.ro.

Peste 150 de milioane de vizite în cei 9 ani de activitate Băneasa Shopping City

Centrul comercial Băneasa Shopping City, lider pe piaţa românească de fashion şi entertainment împlinește anul acesta 9 ani de activitate la finalul cărora anunță peste 150 de milioane de vizite* acumulate pe tot parcursul acestor ani. Destinație premium de shopping, relaxare și entertainment pentru milioane de români, expați și vizitatori din afara țării, Băneasa Shopping City și Grand Cinema & More au înregistrat în fiecare an evoluții atât în ceea ce privește performanța de business, cât și în privința ofertei comerciale și standardelor impuse pe piața de retail si entertainment, eforturile fiind apreciate atât de clienți, cât și de juriile unor competiții naționale și internaționale de profil.Îmbunatățirile continue aduse selecției de magazine, portofoliul extins de branduri premium aflate în exclusivitate în Băneasa Shopping City, dezvoltarea platformei de loializare CITY iLOVE, sutele de evenimente-premieră găzduite sau organizate, conceptele unice de campanii și surprizele cu care centrul comercial și-a întâmpinat mereu vizitatorii au oferit acestora experienţe de shopping memorabile ce i-au determinat să revină de fiecare dată. „De peste 9 ani, Băneasa Shopping City oferă vizitatorilor săi experienţe inedite şi proiecte desfăşurate în premieră, precum şi exclusivităţi în oferta de branduri, toate acestea fiind elemente ale unui mix orientat spre client, ce ne diferențiază de toate celelalte centre comerciale. Vom continua să înregistrăm noi standarde de performanţă şi să fim atenţi la feedback-ul clienţilor, iar în semn de preţuire a unui parteneriat care împlineşte în luna aprilie 9 ani, lansăm invitaţia de a sărbători împreună acest moment special şi de a marca noi premiere, de data aceasta prin parteneriatul cu celebra trupă internaţională Cirque du Soleil.” declară Arthur Popa, CEO Băneasa Developments.Băneasa Shopping City s-a bucurat de succes în rândul publicului încă de la deschiderea oficială din 18 aprilie 2008, întâmpinată cu entuziasm de peste 120.000 de vizitatori înregistrați în primul weekend de funcționare, iar de atunci, numărul vizitelor a crescut în fiecare an, media anuală de evoluție a celor 9 ani fiind de 7%*. Comparativ cu vizitele înregistrate în primul an de funcționare, la finalul anului 2016 vizitele înregistrate in Băneasa Shopping City au avut o creștere totală de 60%*.Dincolo de misiunea declarată de a reprezenta destinația preferată de shopping  și de petrecere a timpului liber pentru toți cei care se află în căutare de inspirație pentru a duce la un alt nivel fie stilul vestimentar, fie stilul de viață, Băneasa Shopping City și-a propus de la bun început să contribuie la succesul partenerilor săi, prin dezvoltarea unor parteneriate bazate pe deschidere, comunicare eficientă și satisfacerea nevoilor clienților. Astfel, prin eforturile depuse atât de centrul comercial, cât și de partenerii retaileri, vânzările totale înregistrate în Băneasa Shopping City au avut o creștere de peste 90% la finalul anului 2016, față de cifrele raportate în primul an de funcţionare.De asemenea, din dorința de a susține diversitatea și stilul unic al fiecărui client, Băneasa Shopping City a încheiat de-a lungul celor 9 ani mai multe parteneriate strategice, astfel încât, în prezent, 27 de branduri premium se află în centrul comercial în exclusivitate (în România sau în cadrul unui centru comercial): Uterque, Chopard, Superdry, Longchamp, Furla, Cerutti 1881, Paul&Shark, Lancel, Max&Co, Chanel, Boggi, Caran D’ache, Victoria 46, Michael Kors, Armani Jeans, Brooks Brothers, Contessina, Vilebrequin, Napapijri, Gerard Darel, Max Mara Weekend, Sport Couture, COS, Michael Kors, Montblanc, Frey Wille, Diesel.În prezent, oferta comercială a Băneasa Shopping City numără un total de 280 de magazine* dispuse pe o suprafață totală destinată spațiului de retail de 55.000 mp*. Pe lângă ofertele exclusive de shopping, Băneasa Shopping City și-a întâmpinat în fiecare an vizitatorii cu experienţe unice de divertisment, atât prin sutele de evenimente organizate, cât și prin cele găzduite de singurul cinematograf din România echipat cu tehnologia revoluţionară Dolby Atmos (în sala Grand Ultra, din cadrul Grand Cinema & More).De la deschiderea sa, în anul 2011, Grand Cinema & More a fost vizitat de peste 4.500.000 de spectatori care au avut ocazia de a participa la peste 600 de evenimente și spectacole, multe dintre ele în premieră, printre care se numără transmisiuni ale celor mai prestigioase case de operă și de balet din lume, prima producție în sistem privat a unui spectacol de musical, My Fair Lady, precum și la reprezentanțiile găzduite în urma parteneriatelor încheiate cu festivaluri de renume precum Festivalul Internațional George Enescu sau Festivalul Național de Teatru.  Cel mai recent proiect-premieră desfăşurat într-un centru comercial din România este parteneriatul cu artiştii trupei internaționale Cirque du Soleil, marcat prin prezentarea în avanpremieră a unui fragment din spectacolul Varekai. Astfel, în data de 2 mai, începând cu ora 19:00, publicul este așteptat în Băneasa Shopping City pentru a lua parte la o nouă experiență memorabilă dăruită de centrul comercial vizitatorilor săi, de data aceasta cu ocazia aniversării a 9 ani de la inaugurare, ce vor fi sărbătoriți într-un cadru de poveste.

Sănătate orală la standarde occidentale

Clinica TRIDENT este primul centru de stomatologie din România care abordează soluţia modernă de specializare a medicilor pe etape specifice ale tratamentului. În plus, cabinetele individuale ale medicilor beneficiază de un sistem informatic centralizat ce permite comunicarea în timp real a situaţiei clinice a pacienţilor. Timpii de aşteptare sunt astfel reduşi la minimum, iar fiecare etapă de tratament este eficientizată. “Sălile de operatie cu mediu controlat înseamnă de fapt pentru TRIDENT continuitate, consecvenţă şi promisiuni împlinite. Suntem ghidaţi de profesionalism şi ne dorim pentru pacienţii noştri un loc de calitate şi cei mai buni medici, atât la nivel profesional, cât şi uman. In plus, pentru 2017 ne-am propus o multitudine de target-uri, despre care vom vorbi la momentul potrivit- lansarea editiei in chineza a cartii Incursiune în estetica Dentară (Comprehensice Esthetic Dentistry) al carei editor sunt si care a avut loc la finalul lunii marte fiind de asemenea un alt lucru de care sunt mandru si pe care merita sa-l mentionez”, a declarat Dr. Florin Lăzărescu, director asociat Trident, Pesedintele Societatii Europene de Cosmetica Dentara (ESCD). Clinica Trident se află pe str. Louis Pasteur nr. 1a, sector 5 (zona Cotroceni) şi cuprinde 9 cabinete, dintre care un bloc operator și o zonă dedicată exclusiv copiilor. Blocul operator are două săli de operație complet echipate, similar sălilor de chirurgie dintr-un spital, cu salon pre şi post operator şi sistem de ventilaţie controlată, făcând astfel posibile inclusiv intervenţiile ce necesită anestezie generală. În aceste condiţii, specialiştii în implantologie și chirurgie oro-maxilo-facială pot oferi pacienţilor cele mai sigure şi performante servicii, de la simple tratamente de întreţinere până la intervenţii chirugicale complexe sau implanturi. De asemenea, în cadrul clinicii există un aparat de radiodiagnostic complex, eliminând astfel necesitatea deplasării la un cabinet de specialitate pentru efectuarea radiografiilor. Pentru a asigura confortul pacienţilor şi în afara sălilor de tratament, clinica beneficiază de o parcare proprie, subterană. În plus, noul sediu al Clinicii TRIDENT este singurul spaţiu din Bucureşti construit cu funcţionalitate clinică medicală, respectând toate normele de protecţie pentru pacient în caz de incendiu, curtemur sau alte pericole.

Reteaua Nr. 1 in Lume in Epilare Definitiva ajunge la 32 centre in Romania

Brandul Nomasvello (No+Vello), Liderul Mondial in Epilare Definitiva si Rejuvenare cu IPL continua procesul de extindere nationala! In luna mai 2017 reteaua inaugureaza in Romania 3 noi saloane premium, ajungand sa numere 32 centre de infrumusetare, deschise in cei 7 ani de existenta. Din totalul de 32 centre estetice, 15 sunt active in capitala si 17 in orasele mari si medii din tara.Votata in Martie 2016 de catre Franchise Direct drept una dintre cele mai profitabile afaceri in sistem de franciza din Europa, franciza No+Vello este Nr 1 pe segmentul de ingrijire personala din Top 100 Francize Mondiale, fiind prezenta in acest clasament 4 ani la rand.In 2016, Nomasvello Romania a inaugurat 10 noi centre in orasele Oradea, Pitesti, Arad, Braila si Bucuresti. Totodata, anul 2016 a insemnat patrunderea brandului in cele mai importante spatii comerciale din capitala: Promenada, MegaMall, Parklake, Bucuresti Mall Vitan si Veranda. In 2017, brandul spaniol a deschis al doilea centru din Craiova, Nomasvello Craiova Calea Bucuresti si va inaugura  in luna mai cel de-al doilea salon din Iasi, in incinta Newton Residence. La finele lunii mai isi vor deschide portile si Nomasvello Cora Pantelimon din Bucuresti, respectiv Nomasvello Ramnicu Valcea. Noile saloane vor oferi clientilor servicii premium de Epilare Definitiva si Rejuvenare cu IPL, Terapii Faciale cu tehnologia Proskin si Tratamente Intensive pentru ten. Prin epilarea definitiva cu IPL se elimina parul de prisos si se trateaza foliculita, in timp ce rejuvenarea cu IPL atenueaza ridurile, petele si urmele de acnee. Tehnologia ProSkin de curatare faciala in profunzime actioneaza pe baza ultrasunetelor si a energiei galvanice, eliminand celulele moarte, excesul de sebum si punctele negre, pentru un ten frumos si sanatos. Mai mult, salonul Nomasvello Iasi Newton pune la dispozitia iesenilor si terapiile de infrumusetare cu LED+Estethic, care are la baza tehnologia Photocare. Tratamentele cu LED au un triplu rol la nivelul pielii, stimuland circulatia sangelui, drenajul limfelor si activarea sistemului nervos central, pentru eliminarea toxinelor si pentru o digestie optima. Astfel, terapiile corporale cu LED au un efect anticelulitic si de fermitate. Se efectueaza si tratamente faciale cu LED, pentru hidratare intensiva. Mai mult, procedura de albire dentara BIO este singura de pe piata care actioneaza in mod non-invaziv, pe baza unui gel din substante naturale.Succesul conceptului No+Vello se bazeaza pe pretul fix si unisex de doar 30 euro pe sedinta, indiferent de zona tratata si pe eficienta ridicata a tratamentelor, care transforma clientii in adevarati promotori ai serviciilor. Saloanele de infrumusetare Nomasvello aplica in permanenta o campanie de loializare a clientilor, oferindu-le acestora sedinte gratuite de epilare definitiva pentru fiecare 3 prieteni carora le recomanda serviciile No+Vello. Totodata, clientii primesc si puncte pe cardul de fidelitate, acumulate la fiecare plata, cu care isi pot efectua gratuit anumite tratamente.  Mai mult, persoanele care au efectuat un tratament cu IPL beneficiaza de reduceri de 50% la terapiile adiacente cu tehnologiile ProSkin si LED. Pe langa toate aceste avantaje competitive, serviciile Nomasvello se remarca prin utilizarea unei tehnologii proprii de ultima generatie, prin specialistii acreditati si prin protocolul de lucru international, care asigura eficienta tratamentelor. Un alt atu al brandului No+Vello este ca  ofera tratamente de epilarea definitiva si pe piele bronzata, efectuate in conditii de maxima siguranta si eficienta, prin tehnologia Sun&SAFE. Toate saloanele Nomasvello comercializeaza si produse profesionale No+Vello pe baza de acizi naturali proprii pielii, potrivite tuturor tipurilor de ten. Centrele ofera Gratuit tuturor celor interesati  testarea epilarii definitive, alaturi de o diagnoza faciala cu lampa cu ultraviolete. Pana la finele anului 2017 reteaua Nomasvello Romania intentioneaza sa numere 40 centre active, cautand in prezent francizati pentru deschiderea de noi saloane in orase precum Baia-Mare, Sibiu, Targu-Mures, Alba-Iulia, Constanta, Timisoara, Galati, Suceava si Piatra-Neamt. Brandul va continua sa se extinda cu noi saloane si in capitala, pentru a fi disponibil in toate centrele comerciale populare din Bucuresti.

Cum să îţi dai seama că urmează o schimbare în viaţa ta, în funcţie de zodie

Trăsătura de care e obsedat la o femeie, în funcţie de zodia lui

5 zodii care nu fac faţă stresului

Antonio Banderas, un bărbat cu gusturi fine: Iubita lui a făcut spectacol la Cannes

Cum slăbeşte modelul Adriana Lima: ce mănâncă şi ce exerciţii face?

Poţi avea castelul tău! Italia donează proprietăţi impresionante

12 întrebuinţări neaşteptate ale apei oxigenate

Fiica lui Van Damme, un amestec de contradicţii: Chip angelic şi pumni de fier

6 trucuri pentru ca manichiura cu gel să reziste cât mai mult

Cum purtau bărbaţii pantalonii scurţi în anii '70. Vei râde cu lacrimi!

Deserturi delicioase cu căpşuni. Cele mai simple 20 de combinaţii care te inspiră

14 animale care seamănă perfect cu personajele noastre favorite din desene animate

7 legături de rudenie neaşteptate între celebrităţi

Dovada că oamenii din Dubai au prea mulţi bani! 35 de fotografii

Bijuteriile tehno: Sunt făcute din piesele aparatelor electronice!

Primăvara în Paradis: Escapadă de vis pe câmpiile verzi ale Moraviei

Top 5 cei mai buni parteneri de viaţă din zodiac

Asta se întâmplă când se aliniază toate planetele! 15 fotografii incredibile

Cum arată viaţa unei mame cu depresie postpartum. Fotografii şocante

Jane Seymour ţine timpul pe loc: Vedeta din Doctor Quinn arată fabulos la 66 de ani

8 combinaţii de alimente care te ajută la slăbit

Nicole Kidman, mândră ca un păun în cea mai interesantă rochie de la Cannes

Viaţa la ţară: Cele mai frumoase amintiri pe care copiii le pot avea - FOTO

Donald Trump are probleme cu soţia: Melania nu-l mai ascultă - VIDEO

Cum să-ți accelerezi metabolismul

Trucuri care te ajută să ameliorezi anxietatea

Cum îți dai seama dacă ești fericită

N-au ce căuta acolo, dar se integrează perfect! 30 cei mai amuzanţi intruşi

Carourile Vichy: cum să le porți corect

A murit Roger Moore: Imagini memorabile cu cel care a fost de 7 ori James Bond