migrenă

Suferi de migrene? Ai putea avea nevoie de vitamina D!

durere de cap
Durerile de cap pot fi cauzate de carenţa unor vitamine esenţiale pentru organism


În ceea ce privește fetele și femeile tinere, ele suferă mai mult de o carență în coenzima Q10. Voluntarii care suferă de migrene cronice sunt cei mai susceptibili să aibă o deficiență în coenzima Q10 și în vitamina B2, în comparație cu cei care suferă de cefalee episodice.

Cercetătorii nu au putut identifica pe deplin rolul acestor deficiențe în migrene fiindcă majoritatea participanților luau medicamente sau suplimente de vitamine pentru a-și calma durerile de cap, astfel că sunt necesare și alte studii pentru a afla dacă un aport suplimentar de vitamine ar putea atenua migrenele.



Un singur lucru este sigur: "Toate aceste vitamine sunt necesare pentru funcționarea mitocondriilor, centri de producere a energiei celulelor noastre. O funcționare deficitară, cauzată probabil de o carență sau o utilizare excesivă a unor vitamine, poate expune persoanele care suferă de migrene la un risc crescut de carență în energie", afirmă oamenii de știință.

Alimente bogate în vitamina D sunt peștele gras şi ouăle. Coenzima Q10 se găsește în carnea de vită, heringi, sardine și arahide, iar vitamina B2, în carnea de vită, brânzeturile moi și în germenii de grâu, notează Agerpres.



Foto: Depositphotos

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod