Retete pentru persoanele cu probleme digestive

Somon la gratar cu arome nord-africane (4 portii) Ingrediente

1/4 cana iaurt degresat
1/4 cana de patrunjel proaspat tocat marunt
1/4 coriandru proaspat tocat marunt
2 linguri suc de lamaie
1 lingura ulei de masline extra-virgin
3 catei de usturoi maruntiti
1 si 1/2 lingurite de paprika
1 lingura chimen
1/4 lingurita de sare sau dupa gust
piper dupa gust
4 portii de somon file
1 lamaie taiata in bucati


Mod de preparare

  • Amesteca intr-un bol iaurtul, patrunjelul, coriandrul, sucul de lamaie, uleiul, usturoiul, paprika, chimenul, sarea si piperul;
  • Pastreaza 1/4 cana pentru sos, iar restul compozitiei acoper-o si pune-o la frigider;
  • Pune file-ul de somon in folie de plastic, adaugand in interior din amestecul pe care l-ai obtinut, inchide bine folia si pune la frigider pestele timp de 20 - 30 de minute;
  • Intre timp, pregateste gratarul;
  • Unge gratarul cu putin ulei.
    Scoate pestele, inlatura folia si pune-l la fript timp de 4 - 6 minute, pana cand capata o culoare maronie.
  • Pentru a-l servi, pune deasupra fiecarei portii putina compozitie pe care ai oprit-o initial. Pentru garnitura, foloseste feliile de lamaie.


Informatii nutritionale (1 portie): 229 calorii; 14 g grasimi; 67 mg colesterol; 1 g carbohidrati; 23 g proteine; 0 d fibre; 134 mg sodiu; 452 mg potasiu (23% din necesarul zilnic); vitamina C (15% din necesarul zilnic)
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • emiluca pe 23 Dec 2008, 11:09
    retete

    Mi-a placut foarte mult articolul, retetele sunt foarte bune pentru organism si sunt si aspectoase. Sigur le voi prepara si eu.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod