Medicamentele care îți pot declanșa ulcer stomacal

Medicamentele care îți pot declanșa ulcer stomacal

Ai obiceiul de a lua tot felul de antiinflamatoare nesteroidiene fiindcă te doare spatele sau ai des migrene? Nu faci deloc bine.
În ultimul timp, cercetătorii susțin că principalii vinovați pentru apariția ulcerului stomacal sunt infecția cu Helicobacter Pylori, dar și abuzul de antiinflamatoare nesteroidiene. Ulcerul este una dintre bolile des întâlnite și care se acutizează ca manifestare primăvara.
Ulcerul stomacal este o leziune care se dezvoltă pe mucoasa digestivă a stomacului sau a duodenului, fiind provocată de sucurile gastrice acide. Leziunea care apare în mucoasa stomacului se numește ulcer gastric, iar cea care apare în mucoasa duodenului poartă numele de ulcer duodenal.
Medicii susțin că principala cauză de apariție a ulcerului este dezechilibrul dintre propriul mecanism de apărare al mucoasei digestive și factorii nocivi ce o agresează.
Iată care sunt factorii declanșatori ai ulcerului:
O mulțime de factori nocivi pot declanșa ulcerului. Astfel,  infecția cu H. pylori (în peste 50% dintre cazuri), tratamente de durată cu antiinflamatoare nesteroidiene, stresul puternic, ereditatea, hiperaciditatea sau afecțiunile care cresc aciditatea gastrică, precum ciroza, bolile pulmonare cronice, insuficiența renală cronica, pancreatita cronică. Citește continuarea...
doctorulzileiro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod