Palpitatiile

Ritmul cardiac normal In stare de repaus, au loc  60-100 de batai pe minut.

Rapiditatea batailor inimii este guvernata de rapiditatea semnalelor electrice care provin de la nodul sinoatrial. Semnalul electric de la nodul sinoatrial calatoreste prin artere si realizeaza contactul intre cele 2 camere ale inimii, eliberand sangele in ventricul.

Aceste semnale electrice pot trece si prin nodul sinoventricular pentru a ajunge la ventricul. Semnalele electrice care ajung la ventricul cauzeaza contractarea acestei camere, pompand sangele in restul organismului; generand, astfel, pulsul.
Aceasta curgere regulata de la nodul sinoatrial la nodul atrioventricular produce contractia normala a muschilor inimii.

Cand te odihnesti, semnalele electrice de la nodul sinoatrial sunt mai lente, din aceasta cauza bataile inimii sunt mai lente. In timpul exercitiilor fizice sau excitarii, semnalele de nodul sinoatrial cresc in intensitate, iar bataile inimii sunt mai dese.  

Tahicardia apare din cauza rapiditatii cu care functioneaza nodul sinoatrial, situatie numita tahicardie sinusoidala.
Tahicardia sinusoidala, de regula, este o contractie rapida a rapunsului normal dat de inima la o conditie sau afectiuni, aceasta putand cauza palpitatii.

Cauzele tahicardiei sinosoidale: durerea, febra, cantitate ridicata de hormoni tiroidieni, excitare, nivel scazut de oxigen in sange (hipoxia), cafeina, si medicamente, precum: afetamina.
 
In urma acestor circumstante, tahicardia sinusoidala reprezinta raspunsul "apropiat" al inimii la stres si stimulare, si nu reflecta afectiuni ale muschilor inimii, valvelor sau sistemul de electricitate.
In cazul unor pacienti, tahicardia sinusoidala este un prim simptom al unor afectiuni cardiovasculare severe sau o afectiune semnificativa a valvelor inimii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod