Cum iti feresti copilul de arsurile solare?

Vara a venit si deja ne gandim la concedii insorite pe malul marii. Stim ce este bine pentru noi si cum sa ne protejam de soare. Dar stim cum sa ne aparam copiii de razele puternice ale soarelui?

Cum apar arsurile solare?

Arsurile solare apar dupa expunerea indelungata la ultraviolete. Este posibil ca acestea sa nu devina evidente imediat dupa expunerea la soare, pentru ca durerea si roseata unor arsuri usoare de gradul I pot aparea in cateva ore. O forma mai severa a arsurilor solare sunt cele de gradul II si produc roseata, sensibilitate, umflaturi sau basicute. Este imposibil sa suferi de arsuri de gradul III (cea mai grava) de la expunerea solara.

Pielea unui copil este foarte subtire si sensibila, asa ca in ciuda eforturilor tale de a-l feri de soare, copilul tau poate suferi uneori de arsuri solare.
Pentru ca pielea lui este atat de sensibila, este nevoie de doar 10 - 15 minute de expunere pentru ca arsurile sa apara. Copilul tau poate fi in pericol si cand vremea este rece si cerul este noros.


Cum poti trata arsurile usoare?

Daca arsurile sunt usoare, umezeste un prosop cu apa rece, stoarce-l bine si aplica-l pe zonele afectate timp de 10 - 15 minute, de cateva ori pe zi (ai grija ca micutul tau sa nu raceasca). O alta optiune este sa-l imbaiezi in apa calduta, in care poti adauga 1 lingurita de bicarbonat de sodiu.
Astfel vei ajuta la racorirea pielii si la reducerea rosetei. Indiferent de metoda de tratament pe care o alegi, dupa, aplica o crema hidratanta pe baza de apa si asigura-te ca micutul tau consuma suficiente lichide.

Daca arsurile sunt severe, iar pielea este acoperita de basicute (arsuri de gradul II), mergi cu micutul la medic. Acesta ii poate prescrie o crema calmanta sau un alt tratament.


Cum imi pot feri copilul de arsuri solare?


Fereste-ti, pe cat posibil, copilul de expunerea directa la razele solare, in special intre orele 11:00 si 15:00 (atunci razele sunt foarte puternice).
Cea mai buna metoda de a-l feri de ultraviolete (daca nu il poti tine la umbra) este sa-l imbraci adecvat: palarie si haine subtiri si largi. Nu uita nici de ochelarii de soare (daca poarta) si de crema cu factor de protectie solara rezistenta la apa, cel putin 15, pe care sa o aplici de zonele care raman expuse (fata, gat sau maini). Indicat este sa aplici crema cu cel putin 20 de minute inainte de expunere. Aplica crema la fiecare 2 ore sau dupa ce micutul tau s-a jucat in apa, chiar daca aceasta este rezistenta la apa.

Cand incerci o noua crema, testeaz-o inainte pentru a te asigura ca micutul tau nu este alergic la ea.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ionela pe 28 Iul 2014, 20:39
    crema dupa plaja pentru copil--recomand

    Eu pe copilul meu mereu cand ma intorc de la plaja il dau cu o crema antiseptica cu ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree oil de la Thursday Plantation pentru a il ajuta sa isi refaca pielea dupa cateva ore de stat in soare. O recomand

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod