Palpitatiile

Diagnosticare Primul pas in diagnosticarea pacientilor cu palpitatii este determinarea simptomelor, astfel se urmareste daca acestea sunt cauzate de aritmie. Identificarea simptomelor este foarta importanta deoarece tratamentul difera in functie de tipul de aritmie.

Atat timp cat aritmie poate fi relationata cu afectiuni ale valvelor inimii, musculatura inimii si arterele coronare, testele adesea sunt realizate pentru excluderea cauzelor genetice.

Dupa stabilirea tipului de aritmie se vor efectua testele de sange pentru a indica cantitatea de potasiu, sodiu, calciu sau nivelul hormonilor tiroidieni din sange.


Testele pentru aritmie:

  • electrocardiograma (EKG);
  • monitorizarea Holter;
  • ecocardiografia;
  • angiografia.

Electrocardiograma (EKG)
se realizeaza in cabinete specializate si presupune o scurta inregistrare a activitatii sistemului electric al inimii. Acest test este folositor numai daca aritmia produce palpitatii in momentul in care este realizat testul EKG.

Deoarece exista posibilitatea ca testul EKG sa nu surprinda aritmiile, este necesar testul de monotorizare Holter. Acest test mai este numit si electrocardiograma ambulatorie, si presupune purtarea unei casete in timp ce pacientul isi desfasoara activitatile zilnice, astfel, monitorizarea Holter este o monitorizare 24 din 24 de ore.   

Cand pacientul are palpitatii, acesta trebuie sa apese pe un buton pentru a inregistra ritmul inimii inainte, in timpul, si dupa ce palpitatiile s-au desfasurat.


In acelasi timp, pacientul trebuie sa scrie intr-o agenda perioada in care are palpitatii si simptomele care apar. Astfel, mai tarziu banda va fi "citita" de catre medic iar palpitatiile vor fi corelate cu prezenta sau absenta aritmiei.

Ecocardiografia foloseste ultrasunete pentru a obtine imagini ale camerelor inimii, valvelor si structurilor inconjuratoare. Aceasta este folositoare pentru depistarea afectiunilor care apar la valvele inimii, cum ar fi: prolapsul valvei mitrale, stenoza mitrala si stenoza aortica (exemple de afectiuni ale valvelor care pot cauza aritmii si palpitatii).

De asemenea, ecocardiografia este folositoare pentru evaluarea marimii camerelor inimii, la fel ca si sanatatea si contractiile musculare ale ventriculelor.


Imbinand ecocardiografia cu testele pentru stres (stres ecocardiografie) se formeaza un test complet pentru afectiunile arterei coronare.

Ocazional este recomandata angiografie pentru a detecta afectiuni ale arterei coronare sau ale valvelor inimii. Este un teste extraordinar pentru detectarea, localizarea si aprecierea extinderii si severitatii afectiunii arterei coronare.

Testele la sange sunt indicate pentru a masura nivelul hormonilor tiroidieni, cantitatea de potasiu si magneziu dar si indicele de toxicitate dat de unele medicamente.

Excesul de hormoni tiroidieni conduce la aparitia fibrilatia arteriala.
Nivelul scazut de poatasiu si magneziu din sange conduce la alte artimii. Toxicitatea medicamentelor poate cauza serioase aritmii, cum este: bradicardia si tahicardia ventriculara.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod