Palpitatiile

Informatii generale Palpitatiile sunt senzatii neplacute cauzate de bataile neregulate si/sau puternice ale inimii. Unele persoane care au palpitatii nu sufera de afectiuni cardiovasculare, ci au un ritm cardiac normal, in cazul acestora cauzele palpitatiilor nu sunt cunoscute. Cu toate acestea in cele mai multe dintre cazuri  palpitatiile sunt cauzate de ritmul cardiac anormal (aritmie).

1. Aritmia se refera la bataile inimii ori prea lente, ori prea rapide si neregulate.

2. Aritmia cu mai bine de 100 de batai pe minut este numita tahicardie.


3. Aritmie cu mai putin de 60 de batai pe minut este numita bradicardie.

4. Fibrilatia arteriala este o aritmie frecventa ce apare in special la persoane in varsta.

5. Cand o singura bataie de inima este mai devreme decat in mod normal, se numeste contractie prematura - adesea cauzata de ritmul cardiac crescut.

6. Anormalitatile la nivelul arterei, ventriculelor si sistemul electric (nodul sinoatriala si nodul atrioventricular) al inimii pot conduce la aritmia care provoaca palpitatiile.

Atriul drept si atriul stang sunt camerele ascunse ale inimii.


Atriul drept primeste sangele de la organism si il pompeaza la ventriculul drept. Atriul stang primeste sange oxigenat de la plamani si este pompat in ventricului stang.

Nodul sinoatrial este cel care aduce inimii "linistea", si este localizat in atriul drept. Semnalele electrice initiate in nodul sinoatrial sunt transmise la artera si ventricul pentru a stimula contractiile muchiului inimii (bataile inimii). In nodul atrioventricular este localizat tesutul inimii care actioneaza ca o "statie de releu" intre artere si ventricul.
Semnalele electrice de la nodul sinoatrial si artere trebuie sa treaca de nodul atrioventricular pentru a ajunge la ventricul.

Tahicardia si contractie prematura apar din cauza unei activitati electrice anormale la nivelul arterei, aceasta fiind numita tahicardie arteriala sau contractii arteriale premature. Daca in caz de tahicardie apar si contractii premature din cauza activitatii electrice anormale ale ventricului, aceasta situatie este numita tahicardie ventriculara sau contractii ventriculare premature.

Bradicardia apare deoarece semnalele electrice initiate de nodul sinoatrial sunt tot mai lente.
Bradicardia, de asemenea, poate rezulta din cauza gradelor diferire de blocare a inimii cauzata de anumite medicamente sau afectiuni la nivelul sistemului electric al inimii. Astfel, transmiterea semnalelor de la artere la ventricul nu mai are loc.

Contractiile premature sunt batai izolate ale inimii, care apar mai devreme decat in mod normal. Contractiile urmate de pauza dau o senzatie de calm, in comparatie cu o contractie normala.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod