Gesturi involuntare care spun multe despre tine

Gesturi involuntare care spun multe despre tine

De cele mai multe ori tindem să ignorăm postura corpului atunci când vorbim cu cineva. Trebuie să ştii că anumite gesturi involuntare spun mai multe despre tine decât o fac cuvintele.
Atunci când este vorba despre o discuție amicală, nu e nicio problemă, vom aborda o postură detașată, relaxată, fără să ținem cont de felul în care ne poziționăm mâinile, picioarele, de felul în care privim și de micile ticuri. Dar toate acestea devin foarte importante într-o discuție, atunci când ne aflăm în fața unei evaluării, de exemplu atunci când mergem la un interviu pentru angajare sau atunci când suntem în discuții cu caracter oficial.

În astfel de situații fiecare gest sau postură va fi analizată dintr-un alt unghi, putând contribui decisiv la succesul sau eșecul respectivei discuții.


Iată mai jos câteva gesturi involuntare ale corpului și ce spun ele despre tine:


1. Mâinile pe masă, împreunate la nivelul feței (așa-numita „piramidă mare”)

Această postură îi arată interlocutorului faptul că ești interesată de informațiile pe care le primești, că ești deschisă la discuție și ai o orientare activă pentru finalizarea cu succes a respectivei discuții.

2. Mâinile pe masă, împreunate fără să fie ridicate spre față (așa-numita „piramidă mică”)

Este tot o poziție pro-activă care denotă faptul că privești cu deschidere spre partenerul de discuție, ești dispusă să-l asculți și să înțelegi mesajul pe care ți-l transmite.

3. Mâinile încrucișate peste piept

Această poziție denotă închiderea în sine, dezinteresul față de informațiile pe care ți le transmite interlocutorul. Acesta va observa faptul că nu ești interesată de ceea ce ți se spune, iar discuția se va solda cu un eșec.

4. Picioarele așezate pe pământ și mâinile poziționate pe genunchi

Această poziție exprimă deschidere către interlocutor, interesul pentru ceea ce ți se spune.

5. Poziția picior peste picior, cu mâinile așezate pe genunchi

Este tot o poziție de deschidere spre dialog, spre înțelegerea informațiilor care îți sunt transmise.

6. Picioarele încrucișate pe podea și mâinile încrucișate peste piept

Este o poziție de închidere totală, nu ești interesată deloc de ceea ce ți se spune și nu manifești nicio dorință de a participa activ la acest dialog.

7. Privitul în lateral înainte de a răspunde la o întrebare

Acest gest poate să arate interlocutorului nesiguranța ta asupra cuvintelor pe care urmează să le spui sau chiar să indice faptul că minți sau ascunzi informații importante.

8. Scărpinatul nasului

Este considerat tot un semn de nesiguranță sau de îndoială asupra răspunsurilor tale.

Acestea sunt doar câteva dintre pozițiile și gesturile pe care le adopți involuntar atunci când discuți cu o persoană necunoscută. Ele trebuie privite în context și asociate și cu felul în care vorbești, privești, gesticulezi, dar oferă interlocutorului informații prețioase despre starea ta de spirit și pot contribui decisiv la reușita sau eșecul discuției.
Așadar, atenție la felul în care vorbești, gesticulezi și te poziționezi!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod