Ce spune despre personalitatea ta felul în care mănânci

Preferințele culinare, dar și obiceiurile pe care le ai la masă ar putea să ofere indicii prețioase despre personalitatea ta
Mănânci prima dată ce îți place cel mai mult din farfurie sau lași la final? Combini alimentele sau preferi să simți fiecare aromă separat? Toate aceste răspunsuri ar putea să arate nu doar ce preferințe culinare ai, dar și ce fel de persoană ești. Juliet A. Boghossian, un specialist în comportament alimentar, a dezvăluit pentru more.com ce trăsături de personalitate indică diferitele preferințe culinare.

De-a lungul a peste 20 de ani de studiu, expertul a descoperit că există o serie de comportamente legate de mâncare ce se întâlnesc foarte des, iar cei mai mulți oameni se încadrează într-una dintre aceste categorii:

Cei care mănâncă încet

Oamenii care mănâncă lent sunt atașați de rutină și încăpățânați, potrivit teoriei propuse de Juliet A. Boghossian.
Aceștia își fac un scop din a-și savura mâncarea, ceea ce arată că vor să se bucure cât pot de mult de fiecare experiență. De asemenea, sunt mai predispuși să se pună pe ei și nevoile lor mai presus de orice. 

Cei care mănâncă repede

Mâncatul rapid indică o lipsă de echilibru când vine vorba de sortarea priorităților. Cei care termină mâncarea înaintea tuturor au tendința de a pune alte lucruri sau persoane înaintea propriilor lor nevoi. Sunt oameni foarte productivi, care își duc la bun sfârșit toate proiectele.

Cei care amestecă alimentele

Persoanele care preferă să combine alimentele pot face față cu eficiență unui număr mare de responsabilități, dar pot avea probleme atunci când trebuie să decidă ce este cel mai important lucru de realizat. Le este dificil să se concentreze asupra unei singuri acțiuni.

Cei care mănâncă pe rând fiecare aliment

Oamenii care savurează fiecare aromă în parte sunt descriși ca fiind meticuloși și atenți la detalii. Sunt mai puțin flexibil și se adaptează mai greu la situațiile noi. 

Cei care taie toată friptura la început

Acest comportament indică faptul că o persoană este metodică, are o gândire strategică și gândește în perspectivă. Se descurcă foarte bine în poziții care necesită precizie și o gândire logică. 

Cei care își doresc să încerce mâncăruri noi

Persoanele care sunt foarte încântate să încerce mâncăruri noi, din diferite culturi, sunt foarte creative și sunt dispuse să încerce abordări noi și să vină cu idei originale, ieșite din tipare.

Cei care pun întrebări despre meniu

Dacă ceri informații despre meniu și ești curios să afli recomandările ospătarului, atunci cel mai probabil ești o persoană cu o gândire liberă. În schimb, cei care nici nu deschid meniul înainte de a comanda sunt încăpățânați și urăsc schimbările.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod