Cum să reziști mai bine la frig. Trucuri dovedite științific

Cum să reziști mai bine la frig. Trucuri dovedite științific

Dacă îți este foame, atunci vei resimți și mai puternic temperaturile scăzute. Află cum să faci față mai ușor celei mai reci perioade din an
Pentru persoanele friguroase, toamna și iarna sunt anotimpuri de coșmar. În cazul în care te numeri printre acestea, în loc să dai la maximum căldura în casă poți să urmezi câteva reguli simple, care te vor ajuta să nu mai simți atât de puternic temperaturile scăzute.

Iată cum să te încălzești:


Îmbracă-te în straturi
Corpul tău pierde căldură de fiecare dată când intră în contact cu o suprafață rece, așa cum este o bancă înghețată, ceea ce se numește conducție, iar vântul îți scade temperatura corpului prin fenomenul care se numește convecție, potrivit specialiștilor citați de livescience.com. Dar te poți proteja de frig purtând haine care previn transferul de căldură prin aceste două fenomene.
Stratul de bază, așa cum sunt de exemplu o pereche de colanți căptușiți sau o pereche de șosete groase, vor împiedica transferul de căldură prin contact, iar un strat de haine superior, rezistent la vânt și apă va împiedica transferul de căldură prin convecție. Este bine să-ți amintești această regulă mai ales când vei petrece mult timp în exterior pe vreme foarte rece.

Mănâncă
"Este foarte important ca zahărul din sânge să fie la un nivel optim pentru a asigura necesarul de energie de care organismul are nevoie pentru a produce căldură", declară pentru livescience.com medicul Loren Greenway.
Cu alte cuvinte, nimic nu produce căldură fără combustibil și este valabil și în cazul organismului tău. În perioada rece a anului, mănâncă regulat, având trei mese principale pe zi și două gustări între mese. De asemenea, hidratarea este foarte importantă, iar băuturile calde vor ajuta la creșterea temperaturii corpului pe vreme rece.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod