Coco Chanel în imagini prețioase: La 79 de ani, "Mademoiselle" avea o energie uimitoare

O imagine foarte rară, cu tânărul Kirkland alături de faimoasa creatoare

Călătoria spre Versailles are o semnificație aparte pentru Kirkland. Au fost ultimele momente petrecute cu Chanel. "În timp ce mergeam, ziua aceea de vară a devenit rece și gri, chiar a început să burnițeze. I-am oferit haina mea de ploaie, pe care și-a pus-o pe umeri, transformând-o într-o pelerină cu stil. Timpul nostru se apropia de sfârșit, am privit în urmă și i-am văzut figura mică de la distanță.

M-am întrebat cum poate o făptură atât de mică să aibă atâta putere? Am ridicat camera încet și i-am făcut o ultimă poză, ultima mea viziune a lui Coco Chanel", evocă fotograful momentul despărțirii.

Kirkland e un monstru sacru în domeniul fotografierii personalităților. A lucrat timp de peste 60 de ani în lumea fotografiei, realizând o mulțime de imagini, multe dintre ele devenite celebre și deseori imitate, ale căror protagoniste au fost peste 600 de celebrități.

A făcut poze pe platourile de filmare a peste 150 de filme, de la "Sunetul muzicii" până la "Titanic", scrie cotidianul britanic Daily Mail. Celebrul instantaneu cu Marilyn Monroe întinsă în pat a devenit un simbol național. În 2002, el a recreat imaginea, de data asta cu Angelina Jolie.

La începutul acestui an, Kirkland a publicat o carte despre munca sa, "A Life in Pictures: The Douglas Kirkland Monograph/O viață în imagini: Monografia lui Douglas Kirkland".

Coco Chanel a lăsat în urma sa un imperiu al modei.
Pe lângă haine, brandul care îi poartă numele include bijuterii, accesorii și parfumuri, între care se remarcă renumitul Chanel No. 5. Considerată inventatoarea stilului-corset, creatoarea franceză a adus influențele vestimentației masculine în moda feminină.

Coco Chanel a murit la Paris, în 1971, în apartamentul ei de la Ritz. Avea 87 de ani.


Foto: Douglas Kirkland

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod