Coco Chanel în imagini prețioase: La 79 de ani, "Mademoiselle" avea o energie uimitoare

La 79 de ani, Coco Chanel avea o vivacitate nemaiîntâlnită și lucra foarte mult


La început, Kirkland a cam dat din colț în colț când i s-a spus pe cine trebuie să fotografieze. Credea că va avea viață grea și că Chanel era inabordabilă. S-a înșelat, ba chiar a ajuns să creadă că renumita creatoare îl plăcea. Altfel nu-și poate explica faptul că i-a permis să meargă oriunde prin atelierul ei și să pozeze ce vrea.

Așa ceva era fără precedent. "Credeam că ea, precum mai toți francezii de atunci, nu vorbește engleza.

Într-o dimineață, am dat colțul într-un coridor și am dat nas în nas cu ea. S-a uitat fix la mine și mi-a spus <<Salut>>. Am înțepenit, n-am știut ce să-i răspund. După o clipă, cu vocea ei joasă, mi-a spus într-o engleză perfectă: <<Am vrut doar să-ți spun <<Bună>>", scrie fotograful.

De atunci, au mers peste tot împreună, iar Kirkland a putut vedea cum luau naștere colecțiile ei, de la concepție până la show-ul de prezentare. Chanel l-a încurajat să îmbrățișeze cultura franceză și să învețe limba, ceea ce l-a ajutat, câțiva ani mai târziu, să-și cunoască viitoarea soție, Francoise.

În cartea sa, publicată în doar 100 de exemplare, la prețul de 125 de dolari, Kirkland a inclus și o fotografie în versiune print, cu semnătura lui.
E o imagine la care el ține mult, în care celebra creatoare este surprinsă în timpul unei plimbări cu mașina. Chanel stă pe bancheta din spate, iar în urma ei se vede Arcul de Triumf din Paris. "În timp ce plecam spre Versailles, în acea după amiază, Mademoiselle a purtat unul dintre cele mai faimoase accesorii ale sale, ochelarii Chanel", a scris fotograful pe imaginea prețioasă.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod