Vrei tinerete fara batranete?

Ai schimbat prefixul? Nu vrei sa recunosti, dar in coltul ochilor au aparut niste irizatii fine? Te-ai intalnit cu o amica pe care nu ai mai vazut-o de vreo doi-trei ani si, prin comparatie, te intrebi...
Ai schimbat prefixul? Nu vrei sa recunosti, dar in coltul ochilor au aparut niste irizatii fine? Te-ai intalnit cu o amica pe care nu ai mai vazut-o de vreo doi-trei ani si, prin comparatie, te intrebi: "Oare la mine se cunoaste la fel de tare trecerea anilor?". Te compari frecvent cu alte persoane de varsta ta si, in functie de situatie, te intristezi, pentru ca cealalta este mai in forma decat tine, sau te bucuri, pentru ca tu arati mai bine?

Presupun care este raspunsul tau si iti spun ca faci o mare greseala sa lasi bucuria varstei pe care o ai sa fie intunecata de obsesia anilor, mereu mai multi. Nu trebuie sa cazi in pacatul de a face din asta o obsesie.

Traim intr-o cultura concentrata pe ideea de mentinere a tineretii. Si nu doar o tinerete sufleteasca si fizica, ci un look tanar si proaspat cat mai mult timp cu putinta (uneori, dincolo de orice limita). La aceasta contribuie celebritatile feminine care se invart in jurul varstei de 40 de ani si care isi planifica in viitorul apropiat sa aiba primul copil, sau care au depasit cu gratie pragul celor 50 de ani, dar care sunt mereu stralucitoare si parca din ce in ce mai tinere.

In caz ca ai uitat: ele sunt inconjurate de bone, bucatari, menajere, antrenori si cosmeticiene personale. Noi facem toate acestea singure!

Trebuie sa stii ca este firesc sa fii preocupata de trecerea anilor si de felul in care te poti pastra tanara cat mai mult timp cu putinta. Este o trasatura cuprinsa in codul genetic al oricarei femei. Ceea ce face diferenta este felul in care accepti trecerea fireasca a anilor, cu toate urmele pe care acestia le lasa. Trebuie sa stii ca ai la indemana nenumarate metode prin care poti tine timpul in loc - de la chirurgia estetica pana la tratamente complexe, creme, lotiuni si medicamente, tonice, minerale si vitamine, energizante si alte stimulente.

Insa secretul tineretii fara batranete este in sufletul si psihicul tau. Nu uita de binefacerile maturitatii si de intelepciunea adusa de experienta de viata. Iata care ar fi portretele ideale (si idealizate) pe decade de varsta.

Primul prag - 30 de ani


In spatele tau este partea cea mai tumultuoasa a vietii, prima tinerete si perioada in care te-ai pregatit pentru viata. Esti tanara si frumoasa, increzatoare in fortele tale. Ai toata viata inainte.

Statistic, femeia de 30 de ani este la inceputul carierei sau in primii ani de consolidare profesionala. Mai mult de jumatate din femeile de 30 de ani au un partener stabil, iar 25% dintre ele au suferit un esec sentimental major. Doar 45% dintre femei au un copil la 30 de ani, iar 25%, doi.

Varsta nu are de ce sa te sperie, ba chiar din contra, psihic si fizic, esti in deplinatatea functiilor tale.

 

30-40 de ani


Aceasta decada este dedicata constructiei profesionale, dar si familiei. Este decada in care femeile ating punctul culminant al vietii. Se dezvolta profesional, isi intemeiaza o familie, au primul sau al doilea copli.

Energia este cuvantul de ordine pentru tine, cea intre 30 si 40 de ani. Esti puternica, inteleapta, stii exact ce vrei de la viata, esti multumita si implinita.

Varsta nu are voie sa devina o preocupare, atata vreme cat ai grija de tine, iubesti si esti iubita. Este perioada in care trebuie sa te bucuri cel mai mult de viata, sa razi, sa te daruiesti.

40-50 de ani


Ai varsta implinirilor, la care se adauga avantajele maturitatii, ale vietii asezate pe fagasul ei firesc. Unele dintre noi ne bucuram de primul nepot, altele trec pentru intaia data prin experienta maternitatii. Sunt la fel de normale ambele situatii, o demonstratie a diversitatii si puterii spiritului feminin.

Accepti primele riduri cu un anume soi de mandrie, pentru ca te simti si te stii la fel de seducatoare, la fel de puternica. Secretul vietii bune este increderea in forta ta si iubirea pe care o daruiesti si o primesti.

50-60 de ani


Este decada in care culegi rodele muncii din viata ta. Este perioada in care organismul tau scapa de furtunile hormonale, in care te poti bucura de tot ceea ce ai realizat - copii, cariera, familie, statut social.

Este, daca privesti dintr-o alta perspectiva, o a doua tinerete, inceputul unei a doua vieti. Varsta capata alta valoare, alt inteles.

Ridurile, parul alb sau alte probleme minore fac parte dintr-o realitate pe care trebuie sa o accepti. Viata are valoare in functie de alte coordonate.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • carmina02 pe 16 Apr 2008, 01:37
    preturi avantajoase

    Vreti sa aratati bine fetelor? Aducem o gama foarte larga de produse profesionale ,care se gasesc doar in saloane , din Statele Unite ale Americi la preturi foarte avantajoase ! Cheltuiti mai putin ! Contactati-ne la afrodita.shop@yahoo.com pentru mai multe informatii si oferte! Va stam la dispozitie si cu un site in limba engleza www.afrodita.shopmarking.com !

    0
    0

  • aniela pe 14 Apr 2008, 13:09
    sucuri naturale

    sunt de acord cu Cris, lasati coca cola si alte tampenii care dauneaza la organism, beti sucuri naturale, mancati fructe si legume cum toata lumea spune...si intradevar daca iubim si suntem iubiti atunci nu imbatranim :)

    0
    0

  • manuila pe 10 Apr 2008, 14:56
    dezamagire

    De ce ati mers cu explicatiile numai pina la60 ani ?abia dupa acest prag avem nevoe de explicatii si incurajari Oricum va multumesc

    0
    0

  • Roza pe 9 Apr 2008, 11:22
    Tinerete fara batranete

    Am schimbat prefixul, si am redescoperit ca sunt femeie. De cand m-am impacat cu "batranetea" am mai multa consideratie pentru sanatatea mea. De unde acum cativa ani eram complexata de look-ul meu, acum sunt intrebata ce fac de parca intineresc. Am si slabit putin fara sa ma ocup in mod special de asta. Dupa ce mi-am zis "asta e! cui nu-i place sa nu se uite", si ca tineretea este in suflet, acum primesc complimente de la prietene mai tinere. Si orarul meu nu s-a schimbat!

    0
    0

  • andre pe 9 Apr 2008, 10:00
    tonic?!

    In ultima vreme am citit in tot mai multe reviste despre faptul ca tonicul nu e obligatoriu, mai ales pentru un ten uscat sau sensibil...

    0
    0

  • djini pe 9 Apr 2008, 08:15
    tinerete

    mi-a placut articolul,am insa dubii in ceea ce inseamna schimbarea periodica a cremei.nu o vei folosi la 40 de ani pe cea pe care o aveai la 20,clar,dar periodicitatea asta trebuia explicata.sfatul meu:folositi gama:crema de zi/noapte/ochi/etc. sa fie din aceeasi gama,ele se completeaza,si folositit dragutelor tonicul! nu a fost inventat degeaba.faza ca bunica nu se dadea cu nimic si era ok nu mai tine demult.atentie la sanatatea dintilor se reflecta asupra pielii.va pup

    0
    0

  • Cris pe 9 Apr 2008, 07:46
    Sfat adevarat - e de fapt reclama

    Ya right! reclama!... Lasand asta la o parte, sfatul meu este sa beti sucuri naturale, nu din cele cumparate, ci din fructele pe care le aveti in casa! Si lungi plimbari prin parc! Pana la urma, varsta este cea pe care o simti si nu pe care o arati fizic. thks, Cris

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod