Vrei tinerete fara batranete?


Reguli... pentru tinerete


Din fericire, viata nu evolueaza in tipare. Realitatile de zi cu zi depasesc statisticile si portretele ideale. Iar tu, femeie, faci fata tuturor acestora in egala masura.

La sfarsitul fiecarei zile este firesc sa te privesti in oglinda, poate cu ingrijorare, poate cu tristete, poate cu resemnare, dar trebuie sa intelegi ca ceea ce vezi este expresia vie a propriei vieti, adica: bucuriile, tristetile, implinirile, durerile, succesele si nereusitele tale.

Si daca iti spui cu scepticism: "Frumusetea si tineretea sunt echivalentul pielii suple, intinse si proaspete, care, dupa o varsta, ramane doar o amintire.", eu am sa-ti raspund ca este pacat ca toate bucuriile de fiecare zi sa-ti fie tulburate, intunecate de obsesia pentru varsta. In fond, oricat ar fi de greu, trebuie sa acceptam firesc faptul ca imbatranim.

Si, pentru ca ma bazez pe optimismul tipic feminin, pledoaria anti-obsesie nu se poate termina fara cateva reguli de baza:

1. Vitamine si minerale - practic, de la varsta de 30 de ani, suplimentele de vitamine si minerale nu trebuie sa-ti mai lipseasca. Trebuie sa le alegi cu grija, dupa nevoile si stilul tau de viata. Cele mai importante sunt vitamina K, folosita impotriva cauzelor organice care produc cearcanele, vitaminele din complexul B, tonice pentru metabolismul cerebral si benefice pentru piele, vitamina A, benefica pentru piele, par si unghii, vitaminele C, E si D, bune pentru oase, piele si sistemul imunitar.

2. Protejeaza-te de soare! Apeleaza la solar cu discernamant. Soarele nu este un prieten pentru pielea ta.

3. Ingrijeste-te. Foloseste creme si sapunuri de buna calitate. Nu sute de cosmeticale, ci cateva, bine alese, de foarte buna calitate. Schimba periodic marca folosita pentru crema de fata. Nu exagera cu machiajul. Foloseste-l doar ca sa te puna in valoare, nu te transforma intr-o masca. Ingrijeste-ti parul, vopseste-l cu mila!

4. Nu-ti chinui ochii. Nu citi printre gene, foloseste, daca ai nevoie, ochelari. Nu te imbatranesc, ci te ajuta sa nu imbatranesti!

5. Miscarea este buna pentru oase (previne osteoporoza), pentru metabolism (preintampina afectiunile gen diabet, hipertensiune arteriala), pentru psihic si silueta, este o solutie eficienta impotriva stresului si asa mai departe. Secretul: sa faci miscare constant.

6. Bea apa! Daca te temi de riduri, daca te ingrozeste faptul ca pielea si organismul tau vor imbatrani - bea apa, minimum doi litri pe zi! Stiu ca ai mai auzit si citit acest lucru de o mie de ori, dar iti spun din nou: bea apa!

7. Consuma rar alcool si, daca o faci, alege vinul. In cantitati mici si nu neaparat consumat constant, este medicament.

8. Straduieste-te sa dormi bine - acest lucru combate insomnia.

9. Razi! Mult si cu pofta! In fiecare zi, indiferent cat de greu iti este. Razi!

10. Mananca... inteligent. Fa tot posibilul sa mananci corect si cat mai sanatos cu putinta. Uita de sucurile acidulate, opteaza pentru fructe, legume, peste si pui, uita de grasimile animale si alege uleiurile (de porumb, de floarea-soarelui, de masline).

11. Relaxeaza-te in fiecare zi - minimum 10 minute de tihna absoluta in care sa te incarci pozitiv, sa-ti faci ordine in ganduri, sau, daca poti, sa nu te gandesti la nimic, sa nu faci nimic.

12. Renunta la fumat - daca esti nemultumita de cum arati, de faptul ca tenul tau este cenusiu si trist, renunta la fumat. Pe la 45-50 de ani, cei 20-30 de ani in care ai fumat vor adauga look-ului tau 10-20 de ani in plus.

 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • carmina02 pe 16 Apr 2008, 01:37
    preturi avantajoase

    Vreti sa aratati bine fetelor? Aducem o gama foarte larga de produse profesionale ,care se gasesc doar in saloane , din Statele Unite ale Americi la preturi foarte avantajoase ! Cheltuiti mai putin ! Contactati-ne la afrodita.shop@yahoo.com pentru mai multe informatii si oferte! Va stam la dispozitie si cu un site in limba engleza www.afrodita.shopmarking.com !

    0
    0

  • aniela pe 14 Apr 2008, 13:09
    sucuri naturale

    sunt de acord cu Cris, lasati coca cola si alte tampenii care dauneaza la organism, beti sucuri naturale, mancati fructe si legume cum toata lumea spune...si intradevar daca iubim si suntem iubiti atunci nu imbatranim :)

    0
    0

  • manuila pe 10 Apr 2008, 14:56
    dezamagire

    De ce ati mers cu explicatiile numai pina la60 ani ?abia dupa acest prag avem nevoe de explicatii si incurajari Oricum va multumesc

    0
    0

  • Roza pe 9 Apr 2008, 11:22
    Tinerete fara batranete

    Am schimbat prefixul, si am redescoperit ca sunt femeie. De cand m-am impacat cu "batranetea" am mai multa consideratie pentru sanatatea mea. De unde acum cativa ani eram complexata de look-ul meu, acum sunt intrebata ce fac de parca intineresc. Am si slabit putin fara sa ma ocup in mod special de asta. Dupa ce mi-am zis "asta e! cui nu-i place sa nu se uite", si ca tineretea este in suflet, acum primesc complimente de la prietene mai tinere. Si orarul meu nu s-a schimbat!

    0
    0

  • andre pe 9 Apr 2008, 10:00
    tonic?!

    In ultima vreme am citit in tot mai multe reviste despre faptul ca tonicul nu e obligatoriu, mai ales pentru un ten uscat sau sensibil...

    0
    0

  • djini pe 9 Apr 2008, 08:15
    tinerete

    mi-a placut articolul,am insa dubii in ceea ce inseamna schimbarea periodica a cremei.nu o vei folosi la 40 de ani pe cea pe care o aveai la 20,clar,dar periodicitatea asta trebuia explicata.sfatul meu:folositi gama:crema de zi/noapte/ochi/etc. sa fie din aceeasi gama,ele se completeaza,si folositit dragutelor tonicul! nu a fost inventat degeaba.faza ca bunica nu se dadea cu nimic si era ok nu mai tine demult.atentie la sanatatea dintilor se reflecta asupra pielii.va pup

    0
    0

  • Cris pe 9 Apr 2008, 07:46
    Sfat adevarat - e de fapt reclama

    Ya right! reclama!... Lasand asta la o parte, sfatul meu este sa beti sucuri naturale, nu din cele cumparate, ci din fructele pe care le aveti in casa! Si lungi plimbari prin parc! Pana la urma, varsta este cea pe care o simti si nu pe care o arati fizic. thks, Cris

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod