Scandalul pozelor nud furate: Trucul simplu cu care pirații "au dezbrăcat" vedetele de la Hollywood

Scandalul pozelor furate din conturile administrate de Apple le dă un nou motiv de protest contestatarilor gigantului american


Când mă gândesc la ce s-a întâmplat şi la ce am fi putut face mai bine, mă gândesc la avertizări. Cred că trebuie să facem mai mult, nu este deloc o chestiune ce ţine de inginerieTim Cook, președintele Apple
Experții în securitate informatică sunt de părere că imaginile cu vedetele dezbrăcate ar fi fost furate mai degrabă printr-o tehnică rudimentară, precum phishing-ul, decât printr-un procedeu sofisticat.
Frauda prin Phishing este folosită de hackeri pentru a intra în posesia parolelor și a datelor personale: hoțul concepe un e-mail care pare trimis de o bancă sau o companie și cere datele secrete, sub diverse pretexte care par întemeiate. Utilizatorul naiv le furnizează, apoi hacker-ul își vede de treabă.
Băncile au reacționat rapid la această metodă, informându-și clienții că nu le vor cere niciodată informații personale, coduri PIN sau parole prin e-mail.

Se pare însă că pirații cibernetici au mutat acest stil de joc în sectorul datelor administrate de producătorii de telefoane mobile.
Potrivit anchetatorilor, cel puțin una dintre vedetele vizate de furtul de imagini a fost victima unui atac de tip phishing, scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Apple a confirmat miercuri că furtul de date a fost rezultatul unui atac țintit asupra numelor, parolelor și întrebărilor de securitate ale unor utilizatori. Hackerii folosesc un program de computer pentru a scrie repetat parole, până când descoperă combinația corectă. În acest caz, statutul de vedetă al victimelor le-a făcut și mai vulnerabile, întrucât informații personale despre ele se găsesc peste tot - de la numele animalelor de companie sau numele foștilor iubiți.
Orice informație banală reprezintă un punct de plecare pentru spărgătorii de conturi, care au nevoie de câteva posibile combinații pentru a începe "să sape". Apoi e doar o chestiune de timp; ținând cont că nu au de-a face cu sistemul informatic al Pentagonului, misiunea lor e relativ facilă.
În plus, e simplu să faci rost de adresa de e-mail a unei celebrități. Dacă asociezi numele unei vedete cu un cont de e-mail, n-ai cum să greșești. Hackerii pot trimite în voie mesaje de tip phishing.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
7 Septembrie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod