Scandalul pozelor nud furate: Trucul simplu cu care pirații "au dezbrăcat" vedetele de la Hollywood

Jennifer Lawrence a ieșit cea mai "șifonată" din acest scandal, pozele cu ea dezbrăcată invadând internetul


Presa din Statele Unite a speculat că pozele furate ar fi fost obţinute cu ajutorul unei vulnerabilităţi din aplicaţia care permite stabilirea locului geografic unde se află un iPhone pierdut sau furat, deoarece aplicaţia permite un număr nelimitat de încercări de ghicire a parolei de acces pentru accesarea telefonului.

20de vedete ar fi fost afectate de sustragerea fotografiilor private din platforma iCloud
Apple a explicat însă într-un comunicat că situația nu se confirmă.
"Dorim să vă aducem la cunoştinţă mersul investigaţiei noastre legate de furtul fotografiilor anumitor celebrităţi. Când am aflat de furt, am fost indignați şi am mobilizat imediat inginerii pentru a depista sursa. Intimitatea şi securitatea clienţilor sunt cele mai importante pentru noi. După mai bine de 40 de ore de investigare, am descoperit că anumite conturi, ale unor vedete, au fost compromise de un atac ţintit asupra numelor de utilizator, parolelor şi întrebărilor de siguranţă, o practică ce a devenit obişnuită pe internet.
Niciunul din cazurile investigate de noi nu a fost provocat de o vulnerabilitate în vreun sistem al Apple, inclusiv serviciul iCloud şi aplicaţia «Find my iPhone» (Găseşte-mi telefonul). Continuăm să colaborăm cu organele de investigaţie pentru a ajuta la identificarea vinovaţilor"
, a transmis compania.

Preşedintele grupului, Tim Cook, a spus că fotografiile private ale vedetelor au fost furate pentru că atacatorii informatici au răspuns corect la întrebările de securitate şi chiar au reuşit să ghicească parolele conturilor folosindu-se de tehnici de înşelare a utilizatorilor care îşi introduc voluntar datele de autentificare pe site-uri falsificate (phishing, n.r.).
Potrivit șefului grupului, numele de utilizatori şi parolele furate nu au fost obţinute direct de pe serverele Apple.

Problema era la utilizatori. Cineva s-a folosit de naivitatea lor pentru deschide lacătele cu cheile potrivite, fără să fie nevoie de levier. Din dorința de a face lucrurile mai simple și pe înțelesul tuturor, Apple a creat sisteme de securitate optimizate, dar a mizat prea mult pe factorul uman, iar acesta a fost veriga slabă. Pur și simplu, din necunoaștere, din nepăsare sau din ambele motive laolaltă, clientele celebre au ajutat indirect hoțul sau hoții să se infiltreze în iCloud.
Cum?

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
7 Septembrie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod