Scandalul pozelor nud furate: Trucul simplu cu care pirații "au dezbrăcat" vedetele de la Hollywood

Hackerii s-au strecurat ușor în platforma iCloud după ce au aflat parolele celebrităților


Experții citați de Daily Mail sunt de părere că mai întâi hackerii au compromis cel puțin un cont al unei vedete, apoi l-au folosit pentru a accesa lista de e-mailuri. Așa au făcut rost de celelalte conturi de iCloud, ceea ce ar putea explica numărul mare de victime.

Apple își anunță clienții la orice schimbare a parolei, dar dacă hackerul are acces la contul de e-mail al victimei, notificarea poate fi ștearsă înainte ca aceasta s-o vadă.

Rich Mogull, expert în securitate la compania Securosis, avertizează celebritățile să nu folosească răspunsuri reale la întrebări.

Nu este prima dată când au fost furate fotografii din conturi de stocare la distanţă şi nu va fi nici ultimaSteven Murdoch, cercetător
Potrivit tabloidului online american TMZ, Biroul Federal de Investigații (FBI) anchetează dacă Jennifer Lawrence, Kate Upton, Mary Elizabeth Winstead și Lea Michele au fost țintele unor atacuri de tip phishing.
Actrița Denise Richards a dezvăluit joi că a primit cel puțin zece mesaje din surse suspecte, în care i se cereau parola de iCloud, în caz contrar urmând să i se blocheze accesul în cont.


Conducerea companiei Apple s-a declarat indignată de aceste atacuri, sfătuindu-și clienții îngrijorați să-și schimbe parola cu una puternică și să activeze verficarea în doi pași.

Vestea spargerii conturilor de iCloud ale vedetelor a fost descrisă de Kim Kardashian ca o "trezire la realitate": "Cred că oamenii în general trebuie să fie precauți. Eu nu am un cont de iCloud pe telefonul meu", a declarat ea la NBC. O alegere neașteptat de inteligentă, să recunoaștem, ținând cont că pozele starletei pot fi găsite și pe Lună.
Probabil că nici hackerilor nu le-a venit să creadă că au intrat în iCloud și n-au dat de Kim Kardashian...

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
7 Septembrie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod