Scandalul pozelor nud furate: Trucul simplu cu care pirații "au dezbrăcat" vedetele de la Hollywood

Rihanna se numără printre starurile afectate de furtul fotografiilor nud


Nu este corect să dăm vina pe victimele furtuluiSteven Murdoch, cercetător
Apple a trecut deja la treabă. Pentru a evita repetarea unor astfel de atacuri, grupul va instala un sistem de avertizare a utilizatorilor prin e-mail şi notificări ce le vor fi transmise ori de câte ori parolele vor fi schimbate şi atunci când vor exista tentative de transfer de date şi documente salvate online, în cloud, pe un alt dispozitiv, fie el computer sau telefon, altul decât al utilizatorului.

Aceste măsuri de securitate vor fi impuse şi atunci când un utilizator va încerca să se autentifice pentru prima dată în serviciul de stocare de date la distanţă al Apple, iCloud. Până în prezent, aceste alerte de securitate nu au fost trimise când era vorba de date stocate pe un server la distanţă.
Apple a anunțat că noul sistem de siguranţă va fi implementat în două săptămâni, iar acesta le va permite utilizatorilor să-şi schimbe imediat parola pentru a prelua controlul conturilor, în cazul unei tentative de acces ilegal.
"Când mă gândesc la ce s-a întâmplat şi la ce am fi putut face mai bine, mă gândesc la avertizări. Cred că trebuie să facem mai mult, nu este deloc o chestiune ce ţine de inginerie", a spus Tim Cook. "Vrem să facem totul pentru a ne proteja utilizatorii, pentru că şi noi suntem şocaţi de ce s-a întâmplat", a adăugat şeful Apple.

Pentru vedete, acest scandal este o lecție aspră și elementară. Cine-și face poze mai deocheate trebuie să le păzească bine. Întrebarea firească și fundamentală e: ce fel de om și-ar face astfel de fotografii cu un smartphone, când acesta poate fi furat, pierdut sau piratat? Și mai ales ce fel de om ar muta apoi pozele compromițătoare într-o sursă externă? Niște fete foarte naive, dacă e să fim blânzi.
Chiar prostuțe, dacă e să fim realiști. "Gâsculițele" din showbiz au fost pradă ușoară pentru băieții veniți la furat.

Chestiunea e simplă: dacă îți muți datele personale din telefon sau tabletă într-o structură de stocare externă, îți asumi riscurile, oricâte asigurări de securitate ți-ar oferi cel care le preia. Dar dacă tot ți-ai scos secretele din casă și le-ai mutat într-un seif păzit, nu te baza pe siguranța totală, pentru că nu există așa ceva. Prin urmare, tot nu-i indicat să-ți lași acolo actele, pozele de familie și rufele.



Foto: Hepta, AFP/Mediafax

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
7 Septembrie 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod