Top 15 filme mai înspăimântătoare decât un horror

Top 15 filme mai înspăimântătoare decât un horror

Filmele de groază sunt făcute special pentru a ne speria, pentru a scoate din noi temerile primare și a le exploata fără milă. Uneori, însă, filmele non-horror sunt la fel de înfricoșătoare

Sunt menite să ne facă să țipăm, să ne speriem și să stăm treji noaptea, derulând în minte momentele lor cele mai îngrozitoare.

Uneori, însă, filmele non-horror sunt la fel de înfricoșătoare, poate chiar mai rău. Iată o listă, alcătuită de publicația screenrant.com, cu unele dintre filmele cele mai înspăimântătoare, filme din alte genuri decât horror-ul, inclusiv comedie, documentar, dramă, thriller etc. Există chiar și un film pentru copii pe listă. În fiecare caz, filmul în cauză – din diferite motive – sperie la fel de intens ca un horror foarte bun.

Iată selecţia de 15 filme mai înspăimântătoare decât filmele horror.

15. The Impossible/Paradisul spulberat (2012)

Cutremurul din 2004 din Oceanul Indian și tsunami-ul ce a urmat au curmat viața a 230.000 de persoane. A fost unul dintre cele mai mortale dezastre naturale din istorie. Filmul „Paradisul spulberat” din 2012 duce spectatorii în mijlocul acestuia. Naomi Watts, Ewan McGregor și Tom Holland (noul Spider-Man al Universului Cinematograic Marvel) joacă membrii unei familii în vacanță în Thailanda, care sunt separaţi de ape.
Regizorul J.A.

Bayona și echipa sa de efecte speciale recreează tsunami-ul în detalii chinuitoare, autentice. Secvența valurilor masive lovind pentru prima dată pământul arată cum oamenii sunt prinşi sub apă, loviţi de dărâmături și trântiţi de acele structuri care nu au fost deja doborât de forța impactului.
„Paradisul spulberat” este o poveste adevarată, ceea ce face ca experiența vizionării și mai cutremurătoare, pentru că îți dai seama că, de fapt, oamenii au trecut prin asta.
Este înfricoşător de urmărit. La fel de înfricoșător, deși într-un mod diferit, este modul în care personajul lui Naomi Watts îşi caută familia dispărută după dezastru. Filmul te face să te gândești la ceea ce ai face dacă un dezastru natural i-ar duce pe cei dragi departe, lăsându-te să te întrebi dacă sunt vii sau morți.

    
30 Octombrie 2016
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nigger pe 31 Oct 2016, 22:43
    jalnic

    Penibilismul vostru atinge cote inimaginabile!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod