Slăbit extrem: A devenit anorexică după ce a fost ironizată pentru că era grasă

Lucy Hemms, în vârstă de 18 ani, s-a simţit cea mai fericită fată din lume când a ajuns în semifinalele unui concurs de slăbit, după ce a scăpat de grăsimea care o complexa. Curând, însă, ea avea să cadă însă în cealaltă extremă. După ce a învins obezitatea, adolescenta a devenit dependentă de dietă şi şi-a impus ca limită doar 200 de calorii pe zi, echivalentul a două banane. Ambiţia ei de a slăbi a fost cât pe ce să o împingă spre moarte.

Lucy Hemms, o tânără galeză în vârstă de 18 ani, s-a simţit cea mai fericită fată din lume când a ajuns în semifinalele unui concurs de slăbit, după ce a scăpat de grăsimea care o complexa. Curând, însă, ea avea să cadă însă în cealaltă extremă. După ce a învins obezitatea, adolescenta a devenit dependentă de dietă şi şi-a impus ca limită doar 200 de calorii pe zi, echivalentul a două banane. Ambiţia ei de a slăbi a fost cât pe ce să o împingă spre moarte.

După ce a trecut prin calvarul anorexiei, Lucy a povestit cum i-a căzut părul, a început să sufere de artrită, iar pielea ei a îmbătrânit. "Mă cântăream de şase ori pe zi. Am început să ţin dietă şi nu m-am mai putut opri. Oamenii îmi spuneau că arăt groaznic, dar când mă uitam în oglindă nu vedeam decât că sunt grasă", a explicat tânăra.

Lucy a început să ţină dietă la 15 ani, pe când cântărea 89 de kilograme şi era ţinta frecventă a ironiilor colegilor.

Încurajată de mama sa, Jullian, ea s-a înscris la un concurs de slăbit şi a dat jos aproape 23 de kilograme în doar şase luni. A ajuns în semifinalele competiţiei, fiind premiată pentru că a reuşit să slăbească sănătos.

Curând, tânăra din Blackwood, Ţara Galilor, a devenit dependentă de dietă şi a început să-şi taie constant din aportul zilnic de calorii. Lucy a coborât până la 45 de kilograme, greutate care, coroborată cu înălţimea ei, îi genera un index de greutate corporală de 15,7, valoare încadrată în grupa de risc înalt de îmbolnăvire, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

"Pielea mea s-a încreţit ca la o persoană în vârstă şi am început să sufăr de dureri ale articulaţiilor. Mi-a căzut părul şi a trebuit să port o perucă mult timp. Mama e coafeză şi ştie să pună extensii, dar nu era posibil pentru că aveam prea puţin păr", a povestit adolescenta.

Îngrijorată, familia a dus-o la doctor, unde Lucy a fost diagnosticată cu anorexie pe fond nervos, o formă foarte periculoasă, care îi putea fi fatală.
În ultimii trei ani, Lucy s-a luptat cu boala şi a fost internată în spital. I s-a interzis să se mai cântărească şi a primit asistenţă permanentă pentru a depăşi blocajul psihic cu care se confrunta. Ea a primit hrană lichidă, indicată îndeosebi pentru persoanele în vârstă malnutrite, iar greutatea sa a început să crească.

"A fost o perioadă teribil de grea. Am trecut de la faza în care eram grasă şi râdeau toţi de mine la cea în care eram atât de subţire încât aş fi putut să mor. Am fost foarte mândră că am slăbit, dar nu m-am putut opri la timp. De fiecare dată când mă cântăream şi vedeam că am slăbit un kilogram mă simţeam ca după o victorie. N-am realizat cât de slabă eram şi cât de bolnavă voi fi", a povestit tânăra.

Lucy crede că tinerii sunt presaţi de imaginile modelelor perpetuate în reviste şi la televizor: "Cred că e la fel de important, dacă nu chiar mai important, să sprijinim copiii şi adolescenţii.
Dacă nu sunt suficient de dezvoltaţi, efectele tulburărilor alimentare asupra corpului lor poate avea efecte pentru tot restul vieţii."


"Cred că am fost pe punctul de a-mi pierde fiica. Avea 45 de kilograme şi o înălţime de 1,77 metri - arăta atât de fragilă", a spus mama ei, Jillian (48 de ani). "Lua laxative pentru a se menţine slabă, iar în unele zile nu mânca nimic. Îi cumpăram hainele de la raioanele de copii de 11-12 ani. A căzut într-o depresie adâncă şi zăcea în pat, sub pătură. Tot ce făcea era să se cântărească. Dacă se îngrăşa doar cu 300 de grame, era de neacceptat pentru ea", a povestit ea.

"Anorexia e o boală atât de crudă şi nu există un sprijin real pentru un copil sub 18 ani. A fost cea mai grea perioadă din viaţa mea. Pur şi simplu nu reuşeam să o smulg din obsesia ei. Chiar m-am temut că va muri.
Acum e pe drumul spre însănătoşire şi mi-am recâştigat fiica"
, a mai spus femeia.

Povestea are, aşadar, un final fericit. Lucy Hemms studiază acum muzica la Colegiul Regal Galez de Muzică din Cardiff şi continuă lupta cu boala care o acaparase. Echilibrul fragil în care a ajuns trebuie apărat în fiecare zi.

Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
19 Iulie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod