Şapte filme uimitoare despre poveşti de dragoste adevărate

Imperiul simturilor

4. Imperiul simțurilor


În film: Este un film profund și șocant, care ne arată cum pasiunea nebună poate scăpa de sub control. Acesta spune povestea de dragoste între un bărbat bogat de origine burgheză și servitoare lui. Renunțând la mâncare și la băutură și uitând de familiile lor, ei se abandonează pasiunii. Într-o căutare sălbatică de noi forme de uniune și plăcere, femeia îşi ştrangulează iubitul înainte de a înnebuni.

În viaţa reală: Oricât de ciudat ar părea, filmul descrie aproape exact detaliile unei poveşti de dragoste reale.
La momentul apariției sale, povestea fascinantă a lui Sada Abe a provocat un şoc în Japonia. În 1936, ea a comis o crimă teribilă împotriva iubitul ei, pur și simplu pentru că nu a vrut să-l împartă cu altcineva. Se spune că prima lor întâlnire a durat patru zile, în care cuplul nu a părăsit patul. Sada Abe a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru crima ei.

5. Moths/Inseparabili


În film: Fimul descrie povestea de dragoste dintre o elevă, Alya, și un soldat, Pavel, care s-a întâmplat în primăvara anului 1986 în timpul exploziei de la Cernobîl. Ei se îndrăgostesc la prima vedere și decid că trebuie să fie împreună, indiferent de ce soartă îi așteaptă.
Pavel primește o doză serioasă de radiaţii de la centrala nucleară distrusă. Tânărul fuge din spital pentru a-şi vedea iubita și îşi petrec toată ziua într-un oraș pustiu, intoxicaţi de sentimentele lor reciproce, ca două molii care zboară una spre cealaltă, neluând în seamă pericolul din jurul lor.

În viaţa reală: Personajele lui Alya și Pavel sunt generalizate din mai multe povești de dragoste care au avut loc în timpul catastrofei de la Cernobîl. Principala poveste din film se bazează pe povestea tragică a pompierului Vasili Ignatenko și soției sale Ludmila.
Vasili a lucrat după dezastru la operaţiunea de curăţenie și a primit o doză mare de radiații. Soția lui şi-a riscat viața să aibă grijă de soțul ei condamnat la un sfârșit prematur și tragic, până la ultima suflare, în ciuda faptului că medicii i-au interzis categoric să fie alături de el.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod