Luna surprizelor: 30 de imagini neobișnuite cu satelitul natural al Pământului

Mulți cred că aceste imagini nu sunt reale sau că sunt puțin editate. De fapt, în spatele lor sunt niște trucuri simple care fac Luna să devină imensă.
Luna i-a fascinat dintotdeauna pe oameni. Regăsim această atracție în muzică, poezie, picturi. Iar într-o zi, Edward "Buzz" Aldrin, Michael Collins și Neil Armstrong au ajuns acolo, unde privim adesea, pe Lună.

Luna este și una dintre temele preferate ale fotografului de peisaje Zach Cooley care de fiecare dată când are ocazia încearcă să o surprindă cu obiectivului camerei sale foto.

„Ochiul“ care ne veghează noaptea


Imaginile pe care le postează pe Instagram și pe site-ul său sunt atât de neobișnuite, încât mulți susțin că sunt fake sau editate în Photoshop. Fotografiile sunt reale, doar că efectul lor este sporit prin câteva trucuri, precizează Cooley. În octombrie, fotograful a surprins Luna într-un arc natural din Parcul Natural Arches, din Utah, Statele Unite. Cu oamenii care se odihneau pe această formațiune stâncoasă, luna prinsă în arc părea un ochi uriaș.
Imaginea a devenit virală pe multe platforme online.

Cooley a început să facă fotografii în urmă cu opt ani, inspirat de tatăl lui, care a pozat Luna cu o cameră veche, când cele digitale erau ceva nou. Rezultatul a fost o imagine neclară: "A surprins același lucru pe care mulți îl fac azi cu telefoanele lor mobile - doar un disc alb, fără detaliile pe care le putem vedea cu ochiul liber. Ei bine, de când am deprins cum să fac fotografii, mi-am dat seama că aș putea să învăț să fac fotografii mai bune ale Lunii. De atunci, am continuat să învăț și să exersez și m-am bucurat mai ales să găsesc compoziții interesante cu peisaje", a povestit el pentru Bored Panda.

Trucul simplu care face Luna imensă


Zach a explicat și fenomenul Lunii mărite, pe înțelesul tuturor: "Mulți tot nu pot să creadă că Luna poate să fie atâtde mare, așa că îi întreb: <<Dacă mergi o milă în direcția Lunii, ți se pare că își schimbă mărimea? Dar 5 mile?>>.

Din fericire, ei răspund corect, <<Nu>>. Atunci îi întreb: <<Dar dacă te depărtezi o milă de ceva aflat la sol, să zicem un prieten, ți se pare că își schimbă dimensiunea?>>. Răspunsul corect este <<Da>>. Din fericire, în acest punct ei pun lucrurile în ordine și înțeleg trucul. Acestea sunt două concepte la care de regulă nu ne gândim, dar odată ce o faci, înțelegi că totul ține de a face lucrurile de la sol mai mici prin a te depărta de ele, astfel încât Luna să pară mai mare prin comparația cu ei", a spus fotograful.



"Un lucru pe care l-am învățat din fotografie este că e bine să surprinzi două perspective diferite, să atragi atenția privitorilor prin surprinderea unor lucruri pe care ei le văd rareori"
, a mai spus el.

Zach Cooley fotografiază acum cu o cameră Canon EOS R, iar pentru cele mai multe dintre imaginile cu Luna folosește un obiectiv Tamron 150-600 G2 care poate mări până la 12x.

Fotografia în vremea pandemiei


Din cauza pandemiei de COVID-19, fotograful a fost nevoit să-și anuleze planurile din acest an.

Dar tot a ieșit în câștig, pentru că a reușit imaginea care a devenit virală. "Am plănuit în acest an o expediție de o săptămână în Colorado, dar am fost nevoit să o anulez din cauza închiderii transporturilor. Am început să caut alte posibile expediții și am căutat noi alinieri ale Lunii. Când mi-am dat seama că aș putea să o surprind cu arcul din Utah, am început să-mi programez vacanța pentru acel moment. Dacă nu era COVID-19, n-aș fi făcut această imagine, cel puțin nu anul ăsta!", a dezvăluit el.

Citește și: Caracatița cu capul transparent, creatura misterioasă descoperită în adâncul oceanului - FOTO


Cu toate provocările din acest an, Zach rămâne optimist. Și dezvăluie și ce își propune mai departe: "Doar de un an și ceva am început să acord mai multă atenție fotografiei, așa că simt că încă sunt la suprafața fenomenului.

Caut în continuare compoziții cu Luna, iar următoarea va fi cu o formațiune de stânci din Sedona, Arizona."

"Am început să-i învăț și pe alții cum să facă fotografii ca acestea, așa că în curând s-ar putea să încep ceva în direcția asta!", a mai spus fotograful.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod