Cele mai reușite iluzii optice: 20 de imagini care te fac să vezi altceva

Ți se întâmplă să vezi altceva în unele poze? Iată de ce: aceste fotografii îţi păcălesc creierul și îți testează imaginaţia.
Nu-i niciun secret: creierul nostru este obișnuit să interpreteze rapid ceea ce vede, să facă conexiuni și să lege ceea ce vede de informațiile pe care le deține. Dar, câteodată, mai dă și erori, asociind greșit unele imagini. Iluziile optice asta sunt, de fapt: niște interpretări false ale creierului care confundă informațiile vizuale pe care le percepe cu datele pe care le păstrează în memorie.

Există un grup pe Reddit, intitulat "Misleading thumbnails" ("Miniaturi înșelătoare"), în care cei peste 489.000 de membri postează și comentează imagini ciudate, neobișnuite, care creează iluzii optice.
Totul a pornit de la unele imagini în miniatură folosite de unii utilizatori ai Reddit, scrie Bored Panda. Fiind foarte mici, lucrurile pe care le surprindeau provocau confuzie la prima vedere și păreau să surprindă altceva. De aici și numele grupului - miniaturi înșelătoare. Conform descrierii grupului, când deschizi imaginea la mărimea normală, ai o surpriză.

Bored Panda a publicat o serie de imagini care creează cele mai reușite iluzii optice. La prima vedere, lucrurile par altceva decât sunt în realitate.
La o privire mai atentă, se poate vedea ceea ce e, de fapt, de văzut.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod