Drame tulburătoare. 10 filme care transmit adevăruri profunde

Drame tulburătoare. 10 filme care transmit adevăruri profunde



Moonlight (2016)

Moonlight (regia Barrry Jenkins), film care a fost ovaționat și premiat în circuitul festivalier de la premiera sa mondială din luna septembrie a anului trecut, a luat premiul Oscar, pe 27 februarie 2017, într-o neașteptată lovitură de grație adusă favoritului acestei ediții, muzicalul La La Land.
Drama despre maturizare a unui băiat de culoare din Miami a fost declarată „Cel mai bun film”, dovedind cât de dornic este Hollywood-ul să-și afișeze imaginea de corectitudine politică, „șifonată” în trecut de campanii  precum #OscarSoWhite.  Un alt Oscar a ajuns în mâinile lui Mahershala Ali, pentru rolul secundar din Moonlight, cel al susținătorului/tatălui adoptiv al protagonistului. Moonlight a avut și Cel mai bun scenariu adaptat, în viziunea votanților la Oscar.
Din cele opt nominalizări, numai trei s-au concretizat în statuete Oscar pentru drama Moonlight.
Fiu al unei mame dependente de heroină (Naomie Harris, nominalizată și ea pentru interpretare la Oscar), viața lui Chiron e marcată de abuzuri din partea celor din jur. Chiron găsește în copilărie un susținător în persoana lui Juan (Mahershala Ali). Adolescența vine la pachet cu descoperirea fiorilor dragostei, dar e vorba de o iubire damnată social; la vârsta adultă, îl regăsim din nou pe Chiron - dar este el acum cel la care visa în copilărie?


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod