10 cele mai bune filme ale lui Keanu Reeves. Trebuie să le vezi!

Săptămâna trecută știrea că Matrix se reface era pe buzele tuturor cinefililor ca și indignarea că tocmai Keanu Reeves nu se va afla în distribuție.
Pe de altă parte, filmul de acțiune John Wick 2 rulează încă în cinematografele noastre, așa încât ce moment mai bun să facem un clasament al filmelor acestui băiat frumos și trist al Hollywood-ului, cu o poveste de viață pe care unii o știu iar alții poate că nu, dar care pe toți, deopotrivă, îi impresionează.

Acum aproape optsprezece ani, în 1999, SF-ul The Matrix, un film care schimba aproape complet genul său, avea premiera în sălile de cinema. După încasări uluitoare de 463 de milioane de dolari la box-office și după ce era nominalizat - și câștiga - patru premii Oscar, filmul îl confirma pe Keanu Reeves ca actor în filme de acțiune.

Născut în Beirut, Liban, Keanu Reeves are strămoşi de origine britanică, hawaiiană, chineză, irlandeză şi portugheză.
Un mix de gene al cărui rezultat a fost un aspect fizic în aceeaşi măsură exotic şi imposibil de localizat, dar cât se poate de fotogenic pentru marele ecran. Cu toate acestea, filmele de acțiune și nu cele romantice i-au adus notorietatea.

Aflat acum la 52 de ani, Reeves a trecut prin momente tragice care i-ar fi dărâmat pe alții. Tatăl său a părăsit familia pe când Keanu era mic și a fost înconjurat de decese premature. Dar Keanu a mers mai departe...

Iată 10 cele mai bune filme ale actorului, conform stelelor acordate respectivelor producții de mai multe publicații de profil.

Cele mai bune filme ale lui Keanu Reeves: Locul 1 - The Matrix (1999)

În 1998, Keanu este chemat de Warner Bros. la negocieri pentru semnarea unui contract.
Rezultatul? Hitul de acțiune-S.F. Matrix, o dată cu care popularitatea actorului libanez a atins cote maxime. Keanu devenea în 1999 Neo, fără îndoială cel mai important rol al carierei, atât din punctul de vedere al popularităţii trilogiei semnate de fraţii Wachowski, cât şi din punct de vedere financiar. Cele trei filme îi vor aduce în conturi actorului o sumă estimată la peste 250 de milioane de dolari.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod