Filme de dragoste

Cele mai frumoase filme de dragoste

Am selectat 10 filme de dragoste minunate, pe care le puteți urmări singure sau alături de persoana iubită ori cu prietenele, dar subiectul e virtualmente inepuizabil.
Vă prezentăm o listă de suflet a noastră, cu filme de dragoste încântătoare, dar admitem că omitem zeci şi zeci de alte titluri, mai vechi dar și mai noi, poate dragi multor cinefili.


Breath/Soom (2007), în regia lui Kim Ki-duk

Cel mai recent film semnat Kim Ki-duk spune povestea de dragoste a lui Chang Chen, un prizonier condamnat la moarte, care se îndrăgostește încetul cu încetul de femeia care îi decorează celula de închisoare. Aceasta, deși nefericită cu propria ei viață personală, încearcă să lumineze ultimele zile ale lui Chang.  Breath este un film descriptiv, deși se desfășoară 90 % din timp în spațiul strâmt al unei celule; regizorul ne manipulează dispoziția inventând noi ipostaze ale situațiilor-limită și ale violenței; contrastul moarte iminentă-mizanscenă cu tapetarea pereților celulei, cântec și dans acutizează drama.  Criticul de film Alex Leo Șerban îl numea "un haiku pur ca zăpada și pervers precum carnea, cu laconismul vizual marca Kim Ki-duc, coregrafiat la milimetru, minimalist, minunat & memorabil"
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod