Filme de dragoste

Cele mai frumoase filme de dragoste



Breakfast at Tiffany's/Mic dejun la Tiffany (1961), în regia lui Blake Edwards

Truman Capote, a cărui nuvelă „Mic Dejun la Tiffany” stă la baza acestui film, și-a imaginat-o inițial pe Marilyn Monroe interpretând-o pe petrecăreața  Holly Golightly, dar acum este greu să ne închipuim pe altcineva mai potrivit decât Audrey Hepburn pentru acest rol.

Așa cum stătea în fața vestitului magazin de bijuterii Tiffany's din Manhattan - în memorabila scenă de început a filmului - actrița Audrey Hepburn  nu a arătat nicicând mai frumoasă și mai fermecătoare. Capote s-a inspirat pentru personajul principal dintr-o serie de interacțiuni cu fete tinere, naive, dornice de mai mult.

O contribuție a avut-o personalitatea lui Marilyn Monroe, văzuta de către Capote (cu care era prietenă) ca isteață însă de o tristețe neobișnuită, încercând mereu să fugă de propriul trecut, scrie presa internațională.

În povestea scriitorului, Holly e în mod limpede o prostituată, dar,  cum versiunea cinematografică a lui Blake Edwards a fost realizată în 1961, când asemenea aspecte dădeau dureri de cap cenzorilor, Holly, în interpretarea lui Hepburn, a devenit o tânără boemă trăind de pe urma darurilor primite de la bărbați. În același bloc cu ea locuiește Paul (George Peppard) care se chinuie să se afirme ca scriitor și care, la rândul său, trăiește de pe urma unei bogate binefăcătoare (Patricia Neal) cu care de altfel e cuplat. Echilibrul precar al relațiilor celor doi eroi (Paul și Holly) este amenințat în momentul în care Paul se îndrăgostește de frumoasa și uneori exasperanta lui vecină. Cu părul pieptănat peste cap și strâns la ceafă, îmbrăcată într-o rochie neagră șic și cu elegantul portțigaret, Holly oferă o imagine de neuitat, care nu s-a estompat câtuși de puțin odată cu trecerea timpului. Adăugați la aceasta muzica obsedantă a lui Henry Mancini și momentele cinematografice devenite clasice (Hepburn cântând „Moon River” ori căutându-și pisica în New York pe o ploaie torențială), și aveți una dintre poveștile cele mai încântătoare și mai romantice ale Hollywoodului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod