Lucruri pe care femeile nu le știu despre corpul lor

Cu toate că există nenumărate diferențe și, în principiu, nicio femeie nu are corpul identic cu al alteia, există câteva lucruri pe care acestea le au în comun. Iată care sunt acele lucruri pe care femeile nu le știu despre corpul lor!
Lucruri pe care femeile ar trebui să le știe despre corpul lor

1. Pielea se deshidratează foarte ușor


Pentru multe femei, dușurile și băile fierbinți fac parte din ritualul de îngrijire. Și este și normal, având în vedere cât de relaxante și calmante sunt acestea, când vine vorba de liniștea pe care o oferă, restaurarea calmului emoțional și calmarea mușchilor. Însă, atunci când sunt făcute în fiecare zi, s-ar putea să ai de-a face și cu câteva consecințe negative. Apa fierbinte poate provoca daune pielii tale, deoarece înmoaie uleiurile din piele, făcându-le mai ușor de îndepărtat.
Însă, în acest fel, pielea ta devine uscată.

2. Sunt predispuse la anxietate


Știai că femeile sunt de două ori mai susceptibile la afecțiunile de anxietate? Acest lucru are loc deoarece femeile au niveluri mai ridicate de progesteron, cortizol și estradiol. Acesta este motivul pentru care femeile sunt mai intuitive în ceea ce privește prezicerea amenințărilor și a pericolelor. Iar pentru multe femei, aceste tulburări pot provoca perturbări în viața de zi cu zi, creând probleme suplimentare în afară de ceea ce ne îngrijorează inițial.


3. Sunt mai puternice decât par


Femeile sunt adesea stereotipizate ca fiind fragile și delicate. Cu toate acestea, mitul femeii slabe rămâne doar un mit și din ce în ce mai multe femei adoptă un stil de viață activ, sănătos și puternic. Conform nutriționiștilor, femeile sunt mai puternice din punct de vedere fizic decât cred. Este important să faci mișcare, pentru a-ți ajuta mușchii să rămână puternici odată ce înaintezi în vârstă, dar și pentru a-ți stimula sănătatea articulațiilor, scădea nivelul anxietății și îmbunătăți starea de spirit.

4. Au nevoie de diferite substanțe nutritive


Majoritatea femeilor nu știu că au nevoie de anumite substanțe nutritive, cum ar fi vitamina D, care se regăsește în principal în lumina soarelui și în cantități semnificative în anumite alimente. Cu toate că este important să limitezi expunerea la soare, este la fel de important să beneficiezi de lumina directă a soarelui.
Dacă nu ești sigură că ai suficientă vitamina D în organism, consultă-te cu medicul tău. O altă problemă comună cu care se confruntă femeile este deficitul de fier. Fierul se pierde în timpul menstruației și sarcinii. Iar aceste deficiențe pot duce la apariția oboselii, unui nivel scăzut de energie, migrenelor și durerilor musculare.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod