Postul Crăciunului: 5 idei de mic dejun care respectă tradiţia



2. Zacusca cu boabe de fasole


Este de preferat să optezi pentru zacusca făcută cu boabe de fasole sau cu ciuperci, deoarece aceasta conţine şi proteine care asigură saţietate, fiind esenţiale pentru masa de dimineaţă. Dacă nu ai la îndemână acest produs preparat cu boabe de fasole poţi foloseşti câteva linguri cu boabe de fasole dintr-o conservă pe care să le adaugi la micul tău dejun.

 

 

3. Pâine integrală prăjită cu pateu de linte şi salată de crudităţi

Asigură proteine de calitate şi fibre, fiind o alegere săţioasă şi sănătoasă.

Pentru acest pateu delicios ai nevoie de:
  • 3 căni cu apă
  • 1 cană cu linte verde sau portocalie
  • 1 frunză de dafin
  • 3 căţei de usturoi
  • 1/2 cană cu tahini (pastă susan)
  • zeamă de lămâie
  • 1/2 linguriţă cu chimen
  • 1/2 linguriţă cu boia de ardei
  • sare de mare după gust.

Mod de preparare
Se fierbe lintea în apă şi dafin aproximativ 40 de minute până se înmoaie. După ce s-a răcit puţin se pune lintea şi puţin lichid în blender, se amestecă celelalte ingrediente şi se mixează până devine o pastă omogenă.
Se serveşte cald sau se poate păstra la frigider. Poţi să îl consumi cu câteva legume tăiate sau pe pâine integrală prăjită.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod