Patrunjelul - o pastila de multivitamine


Din punct de vedere nutritiv patrunjelul este o multivitamina culinara; un intreg depozit de substante nutrivite. Contine cantitati mari de beta caroten, vitamina B12, clorofila, calciu, mai multa vitamina C decat citricele si aproape toate celelalte substante nutritive cunoscute. Astfel, acesta ajuta mecanismele de aparare ale organismului si suprima bacteriile daunatoare deoarece este un puternic fortifiant al imunitatii.
Din punct de vedere nutritiv patrunjelul este o multivitamina culinara; un intreg depozit de substante nutrivite. Contine cantitati mari de beta caroten, vitamina B12, clorofila, calciu, mai multa vitamina C decat citricele si aproape toate celelalte substante nutritive cunoscute. Astfel, acesta ajuta mecanismele de aparare ale organismului si suprima bacteriile daunatoare deoarece este un puternic fortifiant al imunitatii.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Edith Sandor pe 28 Ian 2009, 12:45

    Este un articol interesant, foarte folositor. Multumesc

    0
    0

  • adina pe 29 Feb 2008, 17:24
    Patrunjelul

    Patrunjelul este alimentul vietii, este unul din cele 5 alimente esentiale.

    0
    0

  • miha pe 18 Feb 2008, 12:33
    Despre articol

    Chestiuni cu adevarat interesante si bine de stiut de oricine isi doreste o sanatate de fier si o viata lunga.

    7
    0

  • Gabi pe 16 Feb 2008, 18:33
    Patrunjelul-o pastila de multivitamine

    Foarte interesant. As dori cat mai multe informatii asemanatoare.

    0
    0

  • Alecsya pe 16 Feb 2008, 13:54
    In mancare mai are acelasi efect?

    O leguma dupa ce este preparata isi pierde din vitamine/proteine/etc. Cum am putea patrunjelul crud cand are un gust naspa.. :| Aveti idee de feluri de mancare cu patrunjel crud? :D

    0
    0

  • maria pe 16 Feb 2008, 11:26
    Despre patrunjel

    Este foarte bun articolul. Dar mai multe informatii si despre consumul lui, in stare naturala? In mancare? Este o diferenta, prin fierbere isi pierde din calitatile sale.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod
;