Exercitiile fizice - 7 beneficii

Iti doresti sa te simti mai bine, sa ai mai multa energie sau poate sa traiesti mai mult? Exercitiile fizice te pot ajuta.
Nu numai ca te ajuta sa-ti pastrezi sanatatea, dar activitatea fizica te ajuta sa ai mai multa incredere in tine, sa invingi depresia si lista poate continua. Poti beneficia de aceste avantaje indiferent de varsta, sex sau abilitati fizice.

Iata cateva dintre beneficiile pe care ti le poate aduce activitatea fizica.


1. Exercitiile fizice iti imbunatatesc starea de spirit

Ai nevoie de relaxare dupa o zi stresanta? O vizita la sala de gimnastica sau o plimbare de 30 de minute te poate ajuta sa te calmezi. In timpul exercitiilor fizice se produc anumite reactii chimice la nivelul creierului in urma carora te vei simti relaxat. De asemenea antrenamentele regulate te pot ajuta sa arati si sa te simti mai bine, iar astfel vei capata mai multa incredere in tine. Activitatile fizice te ajuta si sa reduci depresia si anxietatea.


2.
Exercitiile fizice lupta impotriva afectiunilor cronice

Iti faci griji in privinta bolilor de inima? Iti doresti sa previi osteoporoza? Exercitiile fizice pot fi solutia. Activitatile fizice facute in mod regulat te ajuta sa previi sau sa lupti cu hipertensiunea. Si colesterolul tau va avea de castigat. Exercitiile fizice duc la cresterea lipoproteinelor cu densitate inalta (HDL sau colesterolul "bun"), in timp ce lipoproteinele cu densitate joasa vor scadea (LDL sau colesterolul "rau"). Si lista nu se incheie aici. Activitatea fizica te poate ajuta sa previi diabetul de tip 2, osteoporoza si anumite tipuri de cancer.


3. Exercitiile fizice te ajuta sa iti controlezi greutatea

Vrei sa scapi de cateva kilograme? Nu mai lenevi pe canapea si iesi la o plimbare. Prin miscare arzi calorii.
Odata cu intensitatea antrenamentelor creste si numarul de calorii de care scapi.

Nu trebuie sa sacrifici mult timp pentru exercitii. De exemplu poti renunta la lift si poti urca scarile. Poti profita de pauza de masa pentru o mica plimbare. Poti face cateva abdomene in timpul reclamelor de la televizor. Sau mai bine inchide televizorul si iesi la o mica plimbare. Antrenamentele de la sala sunt foarte bune pentru corpul tau, dar si activitatile din timpul zilei te pot ajuta sa scapi de kilograme.


4. Exercitiile fizice dau forta inimii si plamanilor tai

Exercitiile fizice aduc oxigen si nutrienti tesuturilor. Activitatea fizica ajuta la o functionare mai buna a sistemului cardiovascular. Iar cand inima si plamanii functioneaza mai bine, vei capata mai multa energie.


5. Exercitii fizice pentru un somn linistit

Un somn linistit in timpul noptii iti poate imbunatati puterea de concentrare si starea de spirit.
Iar exercitiile fizice reprezinta uneori secretul unui somn linistit. Activitatile fizice din timpul zilei te pot ajuta sa adormi mai repede si sa ai un somn profund. Pentru cei care au probleme sa adoarma este recomandat sa programeze antrenamentele dupa-amiaza, tarziu (cu 5 - 6 ore inainte de a merge la culcare).


6. Exercitiile fizice iti pot imbunatati viata sexuala

Esti prea obosit/a pentru sex? Sau nu te simti in forma pentru a te bucura de aceasta activitate? Exercitii fizice pot fi solutia.

Antrenamentele efectuate regulat iti pot imbunatati imaginea de sine si te pot energiza, lucru ce poate avea un efect pozitiv asupra vietii sexuale. Activitatea fizica iti imbunatateste circulatia, ceea ce duce la o viata sexuala plina de satisfactii. Iar barbatii care se antreneaza in mod regulat sunt mai putin predispusi la probleme erectile, in special pentru cei cu o varsta inaintata.


7.
Exercitiile fizice pot fi... distractive!

Te intrebi ce sa faci sambata dupa-amiaza? Iti doresti o activitate pentru intreaga familie? Raspunsul: activitati fizice.

Exercitii fizice nu trebuie sa fie o povara. Inscrie-te la cursuri de dans. Insoteste-ti copiii pe terenul de joaca. Planifica un meci de fotbal impreuna cu vecinii. Gaseste o activitate care sa-ti faca placere si distreaza-te. Daca te plictisesti, schimb-o cu alta noua. Important este sa faci miscare.
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alicia pe 10 Nov 2010, 19:51
    sportul

    sporul este foarte bine sa il faci zilnic cel purin jumatate de oare ; daca practici sportul te va ajuta la toate greutatile tale ;sporul este bun pentru sanatatea noastra

    0
    0

  • Silvia Drutu pe 25 Oct 2009, 11:36
    Exercitiile fizice-7beneficii

    Foarte bun si usor de aplicat de fiecare dintre noi care tinem mult la sanatatea nostra. Va multumesc

    0
    0

  • alexandra pe 22 Ian 2009, 14:04

    de mica am fost diagnosticata cu stenoza aortica bicuspidie, obosesc imediat dar organismul meu are nevoi de sport!!! Ce sa fac? multumesc

    1
    0

  • anabogdan pe 27 Sep 2008, 15:53

    ar trebui sa apara mai des asememea articole. Am facut sport de mica si sunt "dependenta". Sportul imi da o stare de bine pe care nu o egaleaza nimic. Si s-a verificat (statistic) ca persoanele care se intretin prin sport au cam acelasi timp liber cu cele care nu o fac. Totul depinde de organizare. Am 38 ani, familie si job. Va doresc succes!!

    0
    0

  • adela pe 22 Apr 2008, 20:50
    Mersul pe jos... suuuuuuuuper!

    Sunt adepta mersului pe jos. Ma simt mult mai supla, evit aglomeratia din trafic, mirosul neplacut de transpiratie din autibuze... si multe altele. Doar: "mersul pe jos face piciorul frumos"!

    0
    0

  • raclia cristian pe 2 Apr 2008, 10:35
    Nu dauneaza

    nu vad de ce ar dauna mersul pe jos ? Nuuuuu dauneaza e foarte bun si mersul pe jos la fel ca exercitiile sportive.

    1
    0

  • raclia cristian pe 2 Apr 2008, 10:33
    Este totul adevarat

    Parerea mea este de partea ta cum am spus in titlu totul este adevarat in vederea exercitiilor fizice si eu le practic de aceea aprob sper sa o faca si altii nb

    0
    0

  • veronica pe 8 Mar 2008, 20:27
    Intrebare

    Mersul pe jos ajuta la scaderea in greutate? Mersul pe jos are si efecte negative asupra corpului?

    0
    0

  • lore77 pe 17 Feb 2008, 19:47
    Exercitiile fizice

    Bine ar fi sa practicam exercitii fizice macar odata la 2 zile... trebuie timp pentru ele.

    1
    0

  • alina pe 15 Feb 2008, 15:10
    despre ex.fizice

    articolul e f.bun,la obiect,pertinent.Avand in vedere ca nu suntem un popor prea sanatos(nici la corp,nici la cap-vezi clasa politica),orice sugestie pt.o schimbare in bine e binevenita!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod