Patrunjelul - o pastila de multivitamine

Substante nutritive Patrunjelul contine cantitati impresionanate din urmatoarele substante nutritive:

1. Beta caroten

Este o buna sursa de beta caroten, de care organismul are nevoie pentru a folosi in mod corect proteinele. Aceasta substanta nutritiva va ajuta ficatul si va proteja plamanii si colonul.


2. Clorofila

Patrunjelul abunda in clorofila si, astfel, purifica si opreste raspandirea bacteriilor, ciupercilor si a altor microorganisme. Cand a fost testata in cadrul cercetarilor de la laborator, clorofila din patrunjel a demonstrat anumite activitati antibacteriene si antifungice.
Deci, aceste poate fi folosit pentru a spori reactia imunitara si pentru a elibera congestiile cu mucus, sinuzita si alte afectiuni cu "umezeala".

Un aliment care are activitate antibacteriana poate, asadar, sa ajute digestia. Funtionarea organelor gastrointestinale nu este blocata de organisme daunatoare. Patrunjelul poate fi folosit ca medicament in cazuri de cistita, datorita actiunii sale antibacteriene si capacitatii de a indeparta reziduurile.

Clorofila, bogata in oxigen, opreste actiunea virusilor si ajuta plamanii sa elimine reziduurile produse de poluarea mediului inconjurator.



3. Vitamina B12


Patrunjelul contine anumite cantitati de compusi care produc vitamina B12. Astfel de compusi sunt necesari pentru formarea hematiilor si pentru cresterea normala a celulelor, sunt importanti pentru fertilitate, sarcina, imunitate si prevenirea bolilor degenerative. Actiunea vitaminei B12, in orice caz, este blocata de anticonceptionale, antibiotice, substante toxice, stres, un ficat lenes si excesul de bacterii sau paraziti in colon si in tractul digestiv. Patrunjelul ajuta la contracararea acestor elemente inhibitoare.



4. Flour


Flourul este un component nutritiv important care se gaseste in cantitati mari in patrunjel. Flourul are o structura moleculara total diferita de a oricarei flouri obtinute pe cale chimica. Caderea dintilor se produce din cauza lipsei flourului, nu a fluorurilor. Combitania de calciu si flour este cea care creeaza o pelicula protectoare foarte puternica la suprafata dintilor si a oaselor. Flourul protejeaza de asemenea organismul impotriva invaziilor infectoase (germeni si virusi).


5.
Acizi grasi esentiali


Patrunjelul este si o sursa de acid alfa-linolenic, un acid gras esential foarte important, care deseori lipseste din alimentatia noastra.

Informatii generale
Beneficiile terapeutice
Treceti "testul patrunjelului"!
Cum sa consumam patrunjelul?
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Edith Sandor pe 28 Ian 2009, 12:45

    Este un articol interesant, foarte folositor. Multumesc

    0
    0

  • adina pe 29 Feb 2008, 17:24
    Patrunjelul

    Patrunjelul este alimentul vietii, este unul din cele 5 alimente esentiale.

    0
    0

  • miha pe 18 Feb 2008, 12:33
    Despre articol

    Chestiuni cu adevarat interesante si bine de stiut de oricine isi doreste o sanatate de fier si o viata lunga.

    7
    0

  • Gabi pe 16 Feb 2008, 18:33
    Patrunjelul-o pastila de multivitamine

    Foarte interesant. As dori cat mai multe informatii asemanatoare.

    0
    0

  • Alecsya pe 16 Feb 2008, 13:54
    In mancare mai are acelasi efect?

    O leguma dupa ce este preparata isi pierde din vitamine/proteine/etc. Cum am putea patrunjelul crud cand are un gust naspa.. :| Aveti idee de feluri de mancare cu patrunjel crud? :D

    0
    0

  • maria pe 16 Feb 2008, 11:26
    Despre patrunjel

    Este foarte bun articolul. Dar mai multe informatii si despre consumul lui, in stare naturala? In mancare? Este o diferenta, prin fierbere isi pierde din calitatile sale.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod